fenomen
Сезнајко
- Член од
- 17 јули 2008
- Мислења
- 387
- Поени од реакции
- 51
Од ПТЦ имам користено необукс, има пари, ако си вложиш и свои. Исто како и во еторо.жити се,ај научи да читаш прво,неписмен
И да Во PTC има пари
И молам без навреди.
Од ПТЦ имам користено необукс, има пари, ако си вложиш и свои. Исто како и во еторо.жити се,ај научи да читаш прво,неписмен
И да Во PTC има пари
Друже тргеуваш на etoro со реални пари или на демо?Ај не зезај. Во ПТЦ имало пари , а во еторо не. Ме изнасмеја
Со реални, пореални амин. Во А.Д. СБ вложив на трансакциона, потоа оддома ги префрлив со е-банкинг на интернет сметката, па потоа на еторо акаунтот. И еве за 4 недели од 100УСД ги имам 150УСД.Друже тргеуваш на etoro со реални пари или на демо?
Јас тргувам на демо сакам да почнам со реални пари,гледам дека имаш повеќе постови за еторо па ако можеш пиши ми во пп повеќе во врска со трансакционата зашто само тоа ми е пречка за да почнам.поздравСо реални, пореални амин. Во А.Д. СБ вложив на трансакциона, потоа оддома ги префрлив со е-банкинг на интернет сметката, па потоа на еторо акаунтот. И еве за 4 недели од 100УСД ги имам 150УСД.
12-13 долари ?за што зборите вие бре,ако сакате да купите лижавчиња ,тогаш ви се доволно заработени пари.MicroWorkers дефинитивно, е ќе треба да бидеш 12 сати на компјутер за да фатиш работа ама се исплаќа.. ја имам негде 12-13 долари и сеа ќе при напрам поќе и ќе ги извам. На другар ми му исплатија 10 долари баш ги зедовме заедно од банка, не е скам страната само тоа е што треба да се мачиш малку одпоќе ..
Не заебавај!12-13 долари ?за што зборите вие бре,ако сакате да купите лижавчиња ,тогаш ви се доволно заработени пари.
Извини а ќе можеш ли да ми кажеш на која страна и како се одвива твоето заработување на нет ????Abe brat jas dosega podignav 55$ i momentalno na mojata Tell-a-Friend smetka imam 20$ koa ke napravam uste 30$ ke mozam da pobaram isplata,Taka da jas nisto ne gubam.
Inace jas ne sum investiral dosega na nieden sajt,tak i ke ostane
A drugar sto da napravam so proektite koi veke zavrsile?tie mi gi pokazuva kako FROZEN i veke imam desetina i poradi niv ne mozam da apliciram kon drugi proekti,dali tie ke isceznat,dali sam treba da gi trgnam ili ke ostanat zasekogas?Хмм. Епа вака одприлика би било.
ке отвориш акаунт, и имаш профил слично како на facebook, после треба да штиклираш кои категории се твоја експертиза, пример ако си експерт за PHP ili MSWord ,не е битно, ке си штиклираш за тоа, исто така ке штиклираш и сродни категории на твоите, пример ако си експерт за solidworks тогаш освен таја категорија ке штиклираш и 3D design или нешто слично. После тоа можеш да направиш сите нови проекти што се во твоето подрачје да ти стигаат на маил,тие стигаат како spam, така ке ти биде полесно за листање и попрегледно.
Одкако ке најдеш проект кој можеш да го завршиш го отвараш и имаш линк BID ON THIS PROJECT.
ликот те носи на страната кај со ке го креираш твојот BID. Тамо се пополнува колку пари бараш, за колку дена ке го сработиш, и колку проценти сакаш да ти се исплати однапред -Milestone, подолу имаш да напишеш порака за твојот бид ,пример Hi, please check your PM. Thanks. PM ти е приватна порака која се пишува подолу имаш за штиклирање Also send a private message to the project seller, и таму ке напишеш поопширно за тебе или ке му пратиш портфолио или примерок итн. и на крај имаш PLACE BID.
Одкако некој од работодавачите ке се реши да те најми за некој проект, најпрво ке проба да те контактира преку маил, скајп или слично а може и директно преку frelancer, тоа ке значи дека се заинтересирал за тебе,ке си помуабетиш малце и ке му речеш да ти го додели проектот award me the project или слично, он ке ти го додели и ти ке стиснеш accept, тогаш официјално ти почнува проектот.
Со секој завршен проект градиш рејтинг, колку поголем рејтинг имаш толку повеќе твојот BID се издигнува над другите.
мој совет е да направиш добро портфолио, кога го констуираш својот бид за некој проект биди краток јасен и прецизен, биди упорен и само така ке стигнеш до тие проекти за кои се плаќа дебело
Brat daj kazi i nie da zarabotimeИмам заработено околу 300 долари летово од аплоадирање фајлови