Дали некој заработил на интернет и како?

Член од
7 јули 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
абе брат јас ѕирнав ама сварно сум тапа и нема шанси да се снајдам,ако има доброволец да ми биде ментор делиме пола пола од прфитот :)
Хмм. Епа вака одприлика би било.
ке отвориш акаунт, и имаш профил слично како на facebook, после треба да штиклираш кои категории се твоја експертиза, пример ако си експерт за PHP ili MSWord ,не е битно, ке си штиклираш за тоа, исто така ке штиклираш и сродни категории на твоите, пример ако си експерт за solidworks тогаш освен таја категорија ке штиклираш и 3D design или нешто слично. После тоа можеш да направиш сите нови проекти што се во твоето подрачје да ти стигаат на маил,тие стигаат како spam, така ке ти биде полесно за листање и попрегледно.
Одкако ке најдеш проект кој можеш да го завршиш го отвараш и имаш линк BID ON THIS PROJECT.
ликот те носи на страната кај со ке го креираш твојот BID. Тамо се пополнува колку пари бараш, за колку дена ке го сработиш, и колку проценти сакаш да ти се исплати однапред -Milestone, подолу имаш да напишеш порака за твојот бид ,пример Hi, please check your PM. Thanks. PM ти е приватна порака која се пишува подолу имаш за штиклирање Also send a private message to the project seller, и таму ке напишеш поопширно за тебе или ке му пратиш портфолио или примерок итн. и на крај имаш PLACE BID.
Одкако некој од работодавачите ке се реши да те најми за некој проект, најпрво ке проба да те контактира преку маил, скајп или слично а може и директно преку frelancer, тоа ке значи дека се заинтересирал за тебе,ке си помуабетиш малце и ке му речеш да ти го додели проектот award me the project или слично, он ке ти го додели и ти ке стиснеш accept, тогаш официјално ти почнува проектот.
Со секој завршен проект градиш рејтинг, колку поголем рејтинг имаш толку повеќе твојот BID се издигнува над другите.
мој совет е да направиш добро портфолио, кога го констуираш својот бид за некој проект биди краток јасен и прецизен, биди упорен и само така ке стигнеш до тие проекти за кои се плаќа дебело

Член од
24 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
4
Хмм. Епа вака одприлика би било.
ке отвориш акаунт, и имаш профил слично како на facebook, после треба да штиклираш кои категории се твоја експертиза, пример ако си експерт за PHP ili MSWord ,не е битно, ке си штиклираш за тоа, исто така ке штиклираш и сродни категории на твоите, пример ако си експерт за solidworks тогаш освен таја категорија ке штиклираш и 3D design или нешто слично. После тоа можеш да направиш сите нови проекти што се во твоето подрачје да ти стигаат на маил,тие стигаат како spam, така ке ти биде полесно за листање и попрегледно.
Одкако ке најдеш проект кој можеш да го завршиш го отвараш и имаш линк BID ON THIS PROJECT.
ликот те носи на страната кај со ке го креираш твојот BID. Тамо се пополнува колку пари бараш, за колку дена ке го сработиш, и колку проценти сакаш да ти се исплати однапред -Milestone, подолу имаш да напишеш порака за твојот бид ,пример Hi, please check your PM. Thanks. PM ти е приватна порака која се пишува подолу имаш за штиклирање Also send a private message to the project seller, и таму ке напишеш поопширно за тебе или ке му пратиш портфолио или примерок итн. и на крај имаш PLACE BID.
Одкако некој од работодавачите ке се реши да те најми за некој проект, најпрво ке проба да те контактира преку маил, скајп или слично а може и директно преку frelancer, тоа ке значи дека се заинтересирал за тебе,ке си помуабетиш малце и ке му речеш да ти го додели проектот award me the project или слично, он ке ти го додели и ти ке стиснеш accept, тогаш официјално ти почнува проектот.
Со секој завршен проект градиш рејтинг, колку поголем рејтинг имаш толку повеќе твојот BID се издигнува над другите.
мој совет е да направиш добро портфолио, кога го констуираш својот бид за некој проект биди краток јасен и прецизен, биди упорен и само така ке стигнеш до тие проекти за кои се плаќа дебело

абе убаво е се тоа ама не ме бива ни за 3D design Ни за PHP ни за MSWord ама сварно сум тапа. Не сум идел на никакви курсеви или слично дали може нешто од ова да научам за краток временски период и како ?

Член од
7 јули 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
пробај бидувај на проекти за facebook тоа сигурно знаеш :)
позз

Член од
24 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
4
пробај бидувај на проекти за facebook тоа сигурно знаеш :)
позз
епа глеам таму има некој проекти од типот да најдам начим како да сообереме 10 000 луге да стиснат лике на некоја страна,е ајде бе како ?

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
пратив порака ја еднаш и не добив повратна за утакмица и си викам браво ми лапнаа стотче :) и прашувам после таму зашо не добив утакмица за пораката шо ја пратив и еден ми вика,епа ти шо сакаш секој ден да има 1-2 утакмици? и ја викам нормално дека сакам пошо сум пратил порака и парите ми биле земени и чесно е да ми казат утакмица. Прати утре ми вика ке има 100%. Ај важи викам

Иначе имав еден другар кој шо беше многу забегам по вакви работи,зема кредит и плакаше по блогери утакмици и лупаше по 10 000 денари и го еба цел кредит од 100 000 денари. И ден денес вика дека ако дознае кој бил тој блогерот шо го "заебал" дека ке го лежел :)
превара се 100% од блогерите
па јас да имам дојава и со 1,30 коеф че се ебавам на блогер и на емаил за на некој да му земам 100евра?
абе има да ја блокирам низ цела македонија со се шо имам
имаше ситуација во прилеп да бида исплатени над 100 000 евра низ кладилниците од една таква дојава раширена на неколку луѓе ама то е многу ретко

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Во право си ама македонциве не плаќаат само еднаш еден од битола се иссили
мора да се вада пари море то е дури има будали че има и пари
Шо сакам тој од Битола да те најде и да ти се иссили во живо :D

Ај те сфаќам донекаде ти требале пари или било што нема веза... ама да се фалиш дека си заебал некој на тој начин и да се гордееш со тоа??? Е стварно треба да си идиот...

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Шо сакам тој од Битола да те најде и да ти се иссили во живо :D

Ај те сфаќам донекаде ти требале пари или било што нема веза... ама да се фалиш дека си заебал некој на тој начин и да се гордееш со тоа??? Е стварно треба да си идиот...
ха ме насмеа во 5 сабаље

абе брат велиш идиот сум добро... ама ретардиран треба да си за да наседниш така
инаку темава гласи

Дали некој заработил на интернет и како?

то е мој начин на заработка и го споделив со сите а то шо потенцирав дека сум нурнал македонец е воедно поука за некој шо кисни по тие блогови и во иднина да пази на такви превари оти стари рекле кој превари тој товари
кривично гонет не можам да бидам во никој случај пошо ни крадам ни ништо се е во согласност со клиентот
употреби кликер земај и ти!!!

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Abe brat jas dosega podignav 55$ i momentalno na mojata Tell-a-Friend smetka imam 20$ koa ke napravam uste 30$ ke mozam da pobaram isplata,Taka da jas nisto ne gubam.
Inace jas ne sum investiral dosega na nieden sajt,tak i ke ostane :)
дај тоа прашањата за квизот шо е ако ги имаш на нет дај линк :)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ај стај скриншут од тоа 55$ што си направил cashout
јас одтука заработив 1 долар за 2 дена http://www.clicksia.com/index.php?ref=immortalxd
напраив cashout на alertpay и ми го пратија
ама не ми се исплати некако 2 дена за 1 долар :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
24/7 kamera u wc e dosta popularno.

But then again, you have to be attractive.

And awesome.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
па и од e-whoring добро се заработува

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Јас имам заработенио на интернет...наместо јас да ја плаќам сметката мајка ми ја плаќа и оп ете ми 300 на ќар :)

Абе еден комшија прај јаки пари ама не знам како да ви кажам не ги одбирам тие работи, нешо веб страна има за игри негова и најверојатно со рекламирање, посетеност шоти ја знам...

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Јас имам заработенио на интернет...наместо јас да ја плаќам сметката мајка ми ја плаќа и оп ете ми 300 на ќар :)

Абе еден комшија прај јаки пари ама не знам како да ви кажам не ги одбирам тие работи, нешо веб страна има за игри негова и најверојатно со рекламирање, посетеност шоти ја знам...
најверојатно adsense

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Имам заработено околу 300 долари летово од аплоадирање фајлови :)

Kajgana Shop

На врв Bottom