Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
1. Па најверојатно затоа што научивме од сите менаџери дека млади играчи од тип на Бертран, во Челзи не добиваат шанса, туку Босингва се форсира како лев бек, и после фијаско по таа лева страна. И дека ги пуштаат само по Мики Маус купови.
2. Па тој ни е изборот, но некако не сум сигурен во Малуда, премногу е очигледен, и последни утакмици е во убер лоша форма, што го имам гледнао. За Лампард, Микел и Мата се потполно согласувам, не би требало ни стартери да бидат, исцрпени се превише, посебно Мата на кој највеќе се познава заморот.
3. Па не знам во каква форма е, оти одамна беше кога играше последен пат, но Есиен освен што ги изгуби лигаментите во коленото, го изгуби и паметот, и тотално не знае да се постави при блокирање шут и пресинг, мислам на беспотребни пенали и жолти картони, ризик е.
1. Изигра се во Ф.А. Куп досега, вклучувајќи го и дуелот со Бирмингам на гости - зошто не би можел да изигра против Виган дома? Ди Матео покажа прагматизам досега, мислам дека не е невозможно да го видиме Бертран в сабота, мислам дека е редно време за малку одмор за Кол.
2. Ако Мата не игра, кој тогаш? Пак Калу? Меирелеш евенутално, со Микел и Есиен другите двајца на средина. Шо знам, ќе видиме.
3. Ваљда Есиен, каков таков, можи да изигра против Виган. Ако не, тогаш стварно зацапал.

H

HoT IcE

Гостин
Ќе видиме во сабота, тогаш појасни ќе се работите.
Но сепак стојам на ставот дека неверувам дека Бертран ќе биди прва постава. Но како и да е, јас сум презадоволен од Челзи под Ди Матео, од играта и карактерот кој се истакнува на натпреварите, ме потсетува на ерата од Мурињо.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
‎"I ako ne izbore finale, neće biti smak svijeta. Mislim da je Chelsea samim plasmanom u polufinale tj. među 4 najbolje ekipe u Europi napravio sjajan rezultat. Sve ostalo će biti ravno čudu." Jimmy Floyd Hasselbaink.

Инаку,денес да ги искористувавме 100 процентните шанси ,ке имавме водство најмалку од 2-0 до 80та минута.. Тоа Рамирес и Калу што се искиксаа е стварно срамота,а и Торес имаше 2 ситуации каде требаше да даде гол..Вака излезе како да сме се извадиле со Бенфика со гол во 92ра.. И уште нешто за тие што викаат Бенфика незаслужено испаднала.Челзи на 2те натпревари играше со 50-60% од најдобриот состав (Дрогба и Стариџ не играа 90% од двомечов).Да играа 2цава гореспоменати вечерва сигурен сум дека Бенфика ке си заминеше со над 2 гола во мрежата.Сега таква е ситуацијата,изиграа 8 натпревари во март,а имаат и 10 натпревари во април па ке мора да се ротира составот..

Член од
3 декември 2011
Мислења
112
Поени од реакции
145
Луѓе Челзи се пласира o_O :eek: :P

Верувале или не е работава ...
Рака на срце со ваква игра поточно сезона ова е ГОЛЕМ УСПЕХ . Единствен тим од Англија што успеа да оди понатаму , сега другите нека не гледаат . Да не се избрукаме сезонава бар во секоја смисла на зборот . Играта денеска ... Прво полувреме старт никаков , се осетив ко ние да сме Бенфика , а тие Челзи истово чуувство ми се врати и при крај на мечов . Како тоа некоја си Бенфика што од 90 нема пласман во полуфинале на сред Стемфорт Бриџ , со играч помалце , да игра со нас како со некоја јхгдуѕтере екипа ?. Алооо бе , зошто не ги наполнивме како можевме тоа да си го дозволиме ?! ? :eek: Наместо релаксирано кон крај и пласман ние панично исфрлавме топка , спасувајќи си го местото . Вака не може ама што да праам муабет самиот факт што Калу беше стартер не мириса на добро .
Колку шанси заеба ? Ги броеше некој ? !
Очекував посигурна игра на Челзи , одбраната е подобра , но наредна ни е Барселона да бидеме реални ако оваа утакмица е некаков показател не добив некако оптимизам дека ќе се расчистиме со нив .
Матео има малку време да ги консолидира редовите , да направи некој план , вака не се може со Барса .
Честитики !!!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Момци....искрено изненаден...и пријатно, се разбира. Очекував да бидете одминати од Бенфика ама ете....Ди Матео ме демантираше.

Како и да е, сакам со 0-0 на Мостот и на Камп Ноу 1-1 да идете понатаму...нерешено да биде а пак вие понатаму. Чисто онака болно за реваншизам. Мене ми е криво како ве одминаа тогаш...плус и коментаторот на канал 5 ве оквалификува како напатена публика....

Е сега, доколку би стигнале до финале играте со Р. Мадрид/ Б. Минхен....што е и повеќе од тежок противник, АМА....знам Ливерпул во 2005 колкави можности имаше за да го освои па пак бидна тоа чудо, така да...мојата желба за освојување иде кај вас. Мада мислам дека и полуфинале е премија со оглед на тоа што ви се смени и тренер од кој што сите имавте преголеми очекувања.

П.С. Финале Карлинг: Челзи - ЛФЦ

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Момци....искрено изненаден...и пријатно, се разбира. Очекував да бидете одминати од Бенфика ама ете....Ди Матео ме демантираше.

Како и да е, сакам со 0-0 на Мостот и на Камп Ноу 1-1 да идете понатаму...нерешено да биде а пак вие понатаму. Чисто онака болно за реваншизам. Мене ми е криво како ве одминаа тогаш...плус и коментаторот на канал 5 ве оквалификува како напатена публика....

Е сега, доколку би стигнале до финале играте со Р. Мадрид/ Б. Минхен....што е и повеќе од тежок противник, АМА....знам Ливерпул во 2005 колкави можности имаше за да го освои па пак бидна тоа чудо, така да...мојата желба за освојување иде кај вас. Мада мислам дека и полуфинале е премија со оглед на тоа што ви се смени и тренер од кој што сите имавте преголеми очекувања.

П.С. Финале Карлинг: Челзи - ЛФЦ
ФА :P
Инаку, фала на убавите мисли, но во моментов тешко дека ќе можеме да направиме нешто повеќе со Барселона. Секако, би бил пресреќен доколку после двомечот кажам дека сум погрешил :) Во моментов побитно е да се дојде до тоа 4то место, кое во моментов се' повеќе ни бега. Видете го само нашиот распоред, а распоредот на Тотенхем...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Реално вчера немаше пенал за Челзи.
Ама очекував дека Челзи ќе се мачи против Бенфика.
Ќе биде интересно со Барса.Незнам што да очекувам.Се е против нас ама не се откажуваме :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
ФА :P
Инаку, фала на убавите мисли, но во моментов тешко дека ќе можеме да направиме нешто повеќе со Барселона. Секако, би бил пресреќен доколку после двомечот кажам дека сум погрешил :) Во моментов побитно е да се дојде до тоа 4то место, кое во моментов се' повеќе ни бега. Видете го само нашиот распоред, а распоредот на Тотенхем...
Да де, на ФА мислев...пусти јас пресреќен со трофеј на ЛФЦ..па само тој куп ми се врти низ глава:pos:

Јас мислам дека ќе идете како 4ти..со тоа што Арсенал ќе потфрли...се некако на тоа ми иде, ама ај..ќе видиме.
--- надополнето: 5 април 2012 во 18:19 ---
Ќе биде интересно со Барса.Незнам што да очекувам.Се е против нас ама не се откажуваме :)
Karma is a B-I-A-T-C-H......само толку имам да ти кажам :)

Член од
6 октомври 2009
Мислења
137
Поени од реакции
42
Јас мислам дека беше пенал. Не би го судиле сите ама реално имаше фаул. Гледај пак ке видиш.
--- надополнето: 5 април 2012 во 19:46 ---
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2724824,00.html
Колкав ЅВЕР е Тери еј.. со скршени ребра или пукнати како и да е игра фудбал еј. ЛЕГЕНДА!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Се надевам дека нема да ги пропушти 2та натпревари со Барселона,зашто одбраната без него ни е мизерна..
--- надополнето: 5 април 2012 во 20:51 ---
Исто се надевам и дека некоја од тие закани ке се оствари,дека ке го рокне со куршум во чело некој копилево..
--- надополнето: 5 април 2012 во 22:05 ---
Lampard: Chelsea have unfinished business with Barcelona

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Најверојатно дресовите за следната сезона:

Kajgana Shop