Фан Клуб: Барселона

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Првиот пенал беше чист, вториот престрог. Неста е фудбалер со искуство игра толку години фрапантна грешка направи, влече за грб, како се толкува поинаку ако не како пенал...
Nesta (Milan): ''Mislio sam da sudija neće svirati drugi penal. U Evropi suci sude drugačije nego u Italiji. Messi je igrač koji pravi razliku.''

По изјавава си признава дека самиот не очекувал уште еден досуден пенал кога го правел прекршокот!

А и некој брзо заборава дека пред два ден на Интер - Џенова имаше 3 пенали за гостите кои беа оправдано досудени!

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Nesta (Milan): ''Mislio sam da sudija neće svirati drugi penal. U Evropi suci sude drugačije nego u Italiji. Messi je igrač koji pravi razliku.''

По изјавава си признава дека самиот не очекувал уште еден досуден пенал кога го правел прекршокот!

А и некој брзо заборава дека пред два ден на Интер - Џенова имаше 3 пенали за гостите кои беа оправдано досудени!
Ама не смее 2 пенали во полуфинале да се досудат, разбери!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
А каде е Италија ако не е во Европа вол еден:facepalm: Има разлика од арбитрите во Калчо тоа е лига, таму ги делегира федерацијата, ова е Европско клубско, каде ги делегира УЕФА од сите земји. Срамота е играчиште како него со толкаво искуство вакви непромислени изјави да дава. Со други зборови сака да каже ја пробав ама се зезнав, епа кој ми е крив.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ама не смее 2 пенали во полуфинале да се досудат, разбери!
Без разлика што вториот пенал беше поклон, зашто да не смее 2 пенали во полуфинале?
Па ако постои контактот што ќе го ОПРАВДУВА пеналот зашто да не биде досуден? Или направи еден пенал, после тоа мавај и крши све живо и диво, не мора да се суди :)

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
http://uk.eurosport.yahoo.com/29032012/58/champions-league-defiant-milan-hold-barcelona.html
http://www.mirrorfootball.co.uk/match-centre/AC-Milan-vs-Barcelona-article879124.html
http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...1812/AC-Milan-v-Barcelona-as-it-happened.html
Еве и овде, независни извори, имаше пенал над Алексис во Милано.
Само ова не им се гледа некако, којзнае зашто
Само реторикава не ми е ич јасна - зошто во Милано не досудиле пенал сега треба да се компензира и да се досудат тие пенали на реваншот и тоа оправдува непостоечки досуден пенал?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Само реторикава не ми е ич јасна - зошто во Милано не досудиле пенал сега треба да се компензира и да се досудат тие пенали на реваншот и тоа оправдува непостоечки досуден пенал?
Реториката е што тогаш имаше судиски грешки во корист на Милан, ама никој не се јави тука да прокења против судии, или незнам што.
И убаво кажа некој: Ако овој пенал беше досуден за која било друга екипа освен Барса, немаше да има никакви полемики, ама оти е Барса, па ајде да имаме занимација до 1/2 финалето.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Реториката е јасна како ден.
1.Не се фаворизира Барса, судиите прават грешки и на двете страни.
Вашите тези се базираат на тоа што би било ако би било. Еве јас велам што би било ако имавме 0 - 1 од првиот натпревар?
2. "тие пенали?" - едниот од нив е чист пенал, за вториот има расправии, може и беше дискутабилен ама кога една легенда на милан се согласи дека е пенал, кои сте вие да се повикивате на некакви си "теории на заговор"?
3. Кога има оштетување против Барса, ве нема никаде, глас не пуштате

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Зашто правев симултанка на скај ит и скај ук на полувреме и на крај, имаше поделени мислења околу вториот пенал. Енглезиве го поздравија потегот на судијата зашто у премиер цело време се случувало ова и не се суделе пенали(мислам на Њукасл пред некое коло им свирнаа пенал за влечење), таљаниве си го кажаа тоа што го кажал и Неста, а Анчелоти кажа дека Неста така брани од корнер(уште еднаш го влечеше Пике) плус итаљанциве обрнаа внимание на тоа дека, топката не е во игра кога Неста влече. Ама па фаулот беше направен од кога свирна судијата за да се изведе корнерот, јебеш му матер ситуација! Инаку околу муабетот за контроверзите на Барса, пенал, фаул, црвен..за противниците, Виали напраи добар муабет: ако екипата ја има топката 70% и ствара шанси на 10 минути, нормално е да има многу ситуации кои ќе се зборат и ќе бидат спорни. Не ми е јасно само како успеа Амброзини да помине без картон?
Честито 1/2 и не ги сакам Челси ИЧ ама ИЧ, ќе биде тешко ептен! Овие нашиве као неухранети се коа ќе ги споредам, дуел Иванович-Куенка леле :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Стандард кога се работи за Барса се гледа само еден натпревар. И со Челзи, и со Арсенал, и со Милан. Реал не го спомињам зашто отидовме дома со два гола предност во ултимејт фајт натпревар каде Пепе покажа зашто го има надимакот идиот кој сезонава му го даде Руни.
На сите тие 3 натпревари да се судеше се како што треба, без грешки, Барса немаше вторите натпревари да ги почнува со нерешено, туку ќе имаше каква таква голгетерска предност.
Така да нема потреба од непотребно замарање.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Реториката е јасна како ден.
1.Не се фаворизира Барса, судиите прават грешки и на двете страни.
Вашите тези се базираат на тоа што би било ако би било. Еве јас велам што би било ако имавме 0 - 1 од првиот натпревар?
2. "тие пенали?" - едниот од нив е чист пенал, за вториот има расправии, може и беше дискутабилен ама кога една легенда на милан се согласи дека е пенал, кои сте вие да се повикивате на некакви си "теории на заговор"?
3. Кога има оштетување против Барса, ве нема никаде, глас не пуштате
Да јасна е како ден - чист субјективизам.
Вие ја оправдувате одлука на судијата да суди непостоечки пенали само доколку на вас ви ги суди, затоа што претходната не ви досудил. Сега теренот ви беше добар а судијата уште подобар ...
п.с. првиот пенал беше чист, а за вториот ако некој рече дека било пенал греши душа...
--- надополнето: 4 април 2012 во 02:44 ---
Реториката е што тогаш имаше судиски грешки во корист на Милан, ама никој не се јави тука да прокења против судии, или незнам што.
И убаво кажа некој: Ако овој пенал беше досуден за која било друга екипа освен Барса, немаше да има никакви полемики, ама оти е Барса, па ајде да имаме занимација до 1/2 финалето.
Срамота е за тим како барса да оправдува судиски грешки под мотото прошлата утакмица не ни досудивте сега ни надокнадивте. Оваков пенал (за вториот се однесува) немам видено никогаш - топката не ни беше изведена кога беше прекршокот направен.

Kajgana Shop

На врв Bottom