Фан Клуб: Барселона

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
заслужено се пласиравме, иако 2риот пенал мислам дека беше престрог (иако имаше влечење од неста). затоа такви падобранци чекат нешто како ова и да почнат да крекат, а кога е оштетена барса, тогај им е се чисто

многу сум незадоволен од менталитетот на барса. 1-0 прават, и по којзнае кој пат си го ладат, место да притиснат уште повеќе за втор гол.
белки не е нешто посериозно со пиќе. под итно да се врати виља оти неможам да ги гледам кога се најдат некои како Тијаго и Адриано како промашуват (кои немаат добар шут) и ни пропадне шансата. многу ни луфташе од левата страна кај пујол, премногу бавен е за бек
и мораше да се стартува со алексис или педро, куенка уште нема искуство за вакви натпревари

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Guardiola: "We had more control with 4 than with 3 at the back, but i wanted to go out with 3, even knowing it was an extra risk."

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ете ја причината:

Guardiola: "I didn't put Alexis because I needed a player close to the sideline, so preferred to play Cuenca."

Абе доживотен договор би му дал на Пеп!!

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Ибрахим Афелај:"Во полуфинале сме !!! Честитки за моите соиграчи за победата и за пласманот во полуфиналето".
Guardiola: ''Penal? Dva čista penala nam nisu dosuđena u prvoj utakmici i mi ništa nismo rekli. Igrač je bio povučen za dres, to je penal.''
(y)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
утакмицата со билбао и оваа со милан испаднаа она и што очекував - рутински победи. ништо повеќе од тоа, ништо помалку.

безмислено е оваа сезона да се збори за судиите, да беа тие праведни, прашање е каде ќе бевме на табела во шпанско, прашање е дали оваа утакмица ќе имаше воопшто натпреварувачко значење. не велам дека намерно се греши (против и за) туку едноставно премногу грешки.

конкретно оваа утакмица со милан, два меки пенали. според мене, 1 од 10 судии би свернал пенал. материјал за пенал има, не викам не, зборот ми е навикнати сме на чуден критериум.
милан, ќе речам поштено изиграа, но тажната вистина е дека секој тим што игра против барселона поштено, на овој или на оној начин губи. за воља на вистината, против просечни шпански екипи многу повеќе се намачивме, него против главниот кандидат за шампион во италија. затоа реков рутинска победа.

друго нешто, многу важно. очекувањата од барселона се преголеми, оваа ни е најтешка сезона, сите очекуваат спектакуларно да се добиваат утакмиците, тоа не е можно. само еден пример - една ваква победа за нас е само победа, со неубедлива игра, со чудни пенали....и одма простор за дускусија. но, на ист начин да победеа милан 1-3, тоа ќе беше сензација, газење, понижување, спектакл...
тоа е тоа, мора да се носиме со тој товар, со тој стандард што самата барселона го зададе...во мои очи лично пеп уште повеќе порасна, научи да добива утакмици без посебна убавина за око, рутински, пред се тактички.

куенка и тељо. куенка оваа утакмица, тељо со билбао, докажаа дека сеуште се далеку од она што треба да бидат. добија 90 мин во важни утакмици, буквално не се видоа. затоа..клупа за нив, минимум сезона две.
виља, страшно фали, да беше он на местото на куенка вечерва, 10 пати минимум ќе се отвореше, ќе отвореше простор, ќе се уфрлеше во центар.. ќе шутнеше како што треба.
чави е факторот на барселона, иако меси е тој што погодува. без чави сме друга екипа. без чави сме барселона б. ме плаши дека нема баш кој да го замени наредниве неколку години.
ајде, малку подобра реализација во полуфинале, и се гледаме во минхен :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Интресен статус на фб од Алфонс Годал

Alfons Godall
5 temporades consecutives jugant semifinals de la Champions League i tres de les vegades finalistes i Campions! Ha estat el triomf d'un model d'èxit.
El creador en Johan Cruyff. Els deixebles Frank Rijkaard i Pep Guardiola. Un president que ho va fer possible i un que, de moment, no ho ha espatllat.Barcelonistes, en podem estar ben cofois!VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!

5 последователни сезони играње во полуфинале на Лигата на Шампионите, 3 пати финалисти и шапмиони. Тоа е триумф на успешен модел. Креатор Јохан Кројф, ученици Франк Рајхард и Пеп Гвардиола. Претседател кој тоа го направи возможно, се до овој момент трае.
Барселонисти можеме да бидеме горди.
Да живее Барселона, да живее Каталонија

Извинете за преводов, ако некој добро владе каталонски нека го среди добро

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Зошто се замарате со ситните провокации на фановите на Милан (секоја чест на исклучоци)? Луѓето велат дека не сме заслужиле да победиме, дека сме замарале со тоа "пимплање" со посед на топка, со вртење околу 16тник... а секогаш забраваат дека со таа игра кои они ја нарекуваат смешна ги преслушавме нивните тимови повеќе од еднаш. И тоа со добар скор.

Барселона била помагана од страна на судиите... нема што да се коментира на ова. Сите го гледаат она што ним им одговара. Кажуваат ситуации кога суделе во наша полза, одбегнуваат ситуации кога сме биле оштетени. Сето тоа е релативно.

И да, ако сите толку се умориле од оваа игра што ја игра Барса, зошто тогаш не пробаат да направат нешто по тој повод? Зошто тренерите не смислат тактика за да ја победат. Мурињо направи една, тогаш изгубивме од Интер и наредната сезона (лани) имавме тешки натпревари (вториот во лигата,во Купот и во ЛШ)и се велеше дека го нашол лекот против Тоталниот фудбал. Пеп сезонава одговори со 3-4-3.

П.С.
Каков е тој психолошки момент бе после 2 судени пенали? Милан игра првпат во ЛШ? Играчите вчера земаа топка и заиграа? Не стои зад нив цел тим психолози и стручни лица токму за вакви ситуации? Немој да ме јебеш бре.
Како може Фергусон во две финалиња да излезе со една мисла... а тоа е да го надигра противникот, па макар тоа значело да ја изгуби титулата во ЛШ? Може, затоа што е голем, затоа што неговите играчи знаат против кого играат па излегуваат со мотивација да нападнат. Чудо како не паѓаат психички и се упорни без разлика на се.

Нека ни е честит пласманот.

п.п.с

Кој вика дека го немало? :pipi:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Јас бев тој што пишев дека Пеп ја заеба формација со Куенка,но изгледа дека погрешив.Не дека направи нешто спектакуларно Куенка на овој меч,туку неговата задача беше да го навлеќе бекот кон него и да се отвори повеќе простор за Меси и Фабре....
Супер игра имаме,посед,шанси имаме преку 20 на секој натпревар,но немаме реализатор освен Меси.....
Барса треба да има некој како Ето,Анри,Виља........
Зицерите на Тијаго и Адриано,срамота....
Можат многу да не чинат тие нереализирања....
Некој погоре напиша како тоа Чави ни е тој кој ни ја носи целата игра.Брате,да не е Меси,немаме да погодиме и немаме да створиме шанси за голови.Чави последно време премногу бавно игра и не може да реагира толку брзо како предходните сезони..Првиот пенал беше од Меси,третиор гол беше акција од Меси....едноставно нели....
Значи на лето мора мора мора да се донеси врвен напаѓач,кој од 3 шанси ќе погоди 2 пати....ах колку ни фали Виља...
Маскерано,каков играч е не знам што да напишам....Моментално после Меси,тој ни е најдобар....Само колку топки спречува и колку пожрвтувано игра тоа е невозможно,го става Пујол во негова сенка....
Го сакам Челзи за полуфинале.....
Честито на Меси за новиот рекорд.....
Виска ел Барса,Виска Месси.....
--- надополнето: 4 април 2012 во 01:03 ---
Tw Gary Lineker (ex-player): "Is there anything more joyous in life than watching Messi?" #fcblive [@garylineker]

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
"El señor Ibrahimovic puede decir lo que quiera. Ahora se hace el amigo de Mourinho. En el campo, a la hora de la verdad, es donde se tiene que hablar. Eran dos penaltis". :pipi:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не се објективни фановите на Милан. Брзо забораваат дека имаше и натпревар во Милано каде паркираа автобус пред гол. Каде Абиати ги вадеше неколку пати. Каде имаше и таму недосуден пенал за Барса. Се надеваа дека со катанаџо и гол од нафрлање (ај ќе ги решиме маливе џуџиња неможе дуел да ни земат) ќе отидеме понатака. Не иде тоа така. На овој натпревар прво полувреме два пати половина поминаа, ги опколивме во шестнаесетник. Првиот пенал беше чист, вториот престрог. Неста е фудбалер со искуство игра толку години фрапантна грешка направи, влече за грб, како се толкува поинаку ако не како пенал. Дојдоа на Капмот да се бранат. Немој некој да ми тврди дека тим со искуство како Милан падна на психа зашто два пенала му досудиле. Не го критикуваат Алегри и неговата промашена тактика, да вежба пенали наместо акции, го внесе Пато, Ибра се изгуби во средина се повлече. Амброзини направи 13 фаули, од немоќ да ги претрча и да им украде топка.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Ајде момци нека ни е честито пласманот во 1/2 финале,одлична игра иако се промашија неколку чисти шанси пред гол,тоа ќе мора да се поправи.. инаку не се замарајте со некој што првпат гледа фудбал и одма му се криви судиите..каде беа сите тие да зборат кога Барселона беше оштетувана од страна на судиите,али тогаш никој немаше тука да збори,на сите им беше тогаш добро... инаку секоја чест на исклучоците кој коректно си го признаа поразот.. :icon_lol:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Не се објективни фановите на Милан. Брзо забораваат дека имаше и натпревар во Милано каде паркираа автобус пред гол. Каде Абиати ги вадеше неколку пати. Каде имаше и таму недосуден пенал за Барса. Се надеваа дека со катанаџо и гол од нафрлање (ај ќе ги решиме маливе џуџиња неможе дуел да ни земат) ќе отидеме понатака. Не иде тоа така. На овој натпревар прво полувреме два пати половина поминаа, ги опколивме во шестнаесетник. Првиот пенал беше чист, вториот престрог. Неста е фудбалер со искуство игра толку години фрапантна грешка направи, влече за грб, како се толкува поинаку ако не како пенал. Дојдоа на Капмот да се бранат. Немој некој да ми тврди дека тим со искуство како Милан падна на психа зашто два пенала му досудиле. Не го критикуваат Алегри и неговата промашена тактика, да вежба пенали наместо акции, го внесе Пато, Ибра се изгуби во средина се повлече. Амброзини направи 13 фаули, од немоќ да ги претрча и да им украде топка.
Абе ни воздушен дуел добија, ни игра имаја, ништо. Сите муабети се сведоја на што би било кога би било, никој не сакаше објективно да погледни на теренот дека акции се редеја и редеја и тоа само од едната страна. Арно шо го шитнавме Ибра, макар и за џабе, чоеков вреди титули ама кога не игра од кај твоите:) И стварно Амброзини направи 100 фаули, имаше и влечења за дрес (по неколку метри) од позади, ни картон доби ни ништо. Сеа се следни се надевам Челзи, нешто сме им биле должни. А до тогаш пуста надеж во Ла Лига!

Kajgana Shop

На врв Bottom