Епик битки почнуваат од втората сезона па нагоре, првата книга поголем фокус има на драма него на акција. Има една битка во која лично учествува Тирион и неговите дивјаци, оваа битка HBO ја рипна со тоа што во првата сезона неговите несакајќи го онесвестија и прегазија и не ја видовмеЕдно прашање до тие што ја прочитале првата книга: Дали во неа има битки од епик пропорции и дали се опишани детално, или е истото како и во серијата? Т.е тие неколкуте ситни битки што ги дадоа, и плус тој делот кога Robb Stark фејка напад со 2.000 души.
Јас уште старите ги мешам....Како се снаоѓате со новиве ликови
И јас исто Денес ја гледам втора епизода и цело време зборуваат за Станис, а ја поим немам кој беше тој. Дур ми текнаЈас уште старите ги мешам....
Mене и така не ми менува на 17 инчен TFTКаква грешка направив што ја изгледав првата сезона во 480p... Кој нема гледано - нека гледа во HD, инаку ќе направи грешка
Во Икона е на англиски, ама повеќе се исплаќа оваа понуда која некој ја беше постирал на почетокот од темата. Јас се мислам дали да ги читам книгите, бидејќи не сакам да си ја уништам и спојлерисам серијата. За прв пат повеќе сум наклонет кон екранизацијатата, отколку оригиналниот извор.Ја видов на излог во Икона ја имаше, но не знам на кој јазик беше, само ги препознав по коверот. Читај ги во оригинал на англиски доколку можеш, десет пати е подобро одколку да ги читаш со преведени имиња и локации ... Преку Амазон ќе ти стигнат за 20тина дена, а ги имаш со меки и со тврди корици.
Првата сезона ми беше многу потешка за следење, затоа што немав поим кој е кој. Дефинитивно е подобро откако ќе ги прочиташ книгите - многу работи ти стануваат далеку појасни и знаеш кој е којКако се снаоѓате со новиве ликови, приказнава итн
Јас ти препорачувам да ги прочиташ книгите, доколку си љубител на пишаниот збор. Подобро е и многу подлабоко ги доживуваш ликовите отколку само со гледање на серијата. За мене втората сезона е многу подобра од првата токму од таа причина - што подобро ги знам и ги разбирам ликовите.Јас се мислам дали да ги читам книгите, бидејќи не сакам да си ја уништам и спојлерисам серијата. [...] Ете дури запомнав и како се вика инцестоидниот педофил.
Ваљда на овој со ќеркиве, како и да се викаше.....Првата сезона ми беше многу потешка за следење, затоа што немав поим кој е кој. Дефинитивно е подобро откако ќе ги прочиташ книгите - многу работи ти стануваат далеку појасни и знаеш кој е кој
Јас ти препорачувам да ги прочиташ книгите, доколку си љубител на пишаниот збор. Подобро е и многу подлабоко ги доживуваш ликовите отколку само со гледање на серијата. За мене втората сезона е многу подобра од првата токму од таа причина - што подобро ги знам и ги разбирам ликовите.
И многу ме интересира на кој мислиш кога велиш „инцестоиден педофил“?