Spartacus

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
pustete link za prevod ako ne vi e tesko na ovaa prijevodi stranava uste ne se izlezeni :mad:

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Кој сака одеднаш да ја спушта ја имате цела сезона на Замунда :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кој си беше ѕвер од прва сезона, си умре ко ѕверка во втора сезона. Like a Lucretia. : )

Другово...да ги ебам јас што мораа да изберат ноќ за финалната битка. Во прва сезона цело време тепачките се вртат преку ден во арената, уживанција за очи. Ова не знаеш кој пие, кој плаќа. И многу глупа смрт на АшЕр, Naviea мислам дека е кандидат за најчкартно обработен и најиритирачки лик во серија евер.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
мене ок ми беше крајот а за ашер во право си многу глупа смрт требаше нешто поспектакуларно да има
п.с. ова не е крај ваљда ќе има четврто продолзение како идат се подобри и подобри се сезониве да се надеваме дека нема да не разочараат нареднава а мозеби и последна

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Ашур до пред неколку епизоди победи 5-6 римски војници а сега изгуби од Навиа и тоа поради повреда на раката..овоа беше најголемиот феил на финалево,другото беше океј.Многу од поглавните ликови ги тргнаа на крајов од сезонава,останаа само Спартак,Криксус и Ганикус.
Ќе видиме како ќе оди следната сезона,како што читав дејството нема да биде околу Капуа и Лудусот,исто така ќе има и 3 нови женски ликови плус ќе го внесат Цезар и уште еден римски машки лик.Така да ќе видиме како ќе биде,изјавија дека ќе се движат според историјата а според неа знаеме дека Спартак умира а преживеаните ќе бидат крусифицирани на патот за Рим.Ама сепак ништо не се знае,ако одеа скроз точно спрема историјата ќе требаше Криксус да умре место Онемејус.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мене ми беше добро финалето. Жал ми е ептен за Лукреција, ама барем замина со стил. Сега серијата има недостиг од негативци бидејќи све покосија епизодата.

Во глобала сезоната беше добра, најслаба од трите до сега најверојатно поради главниот лик Аватарус. Сепак, тука е Криксус кој ми стана омилен и покрај тоа што сценаристите му даваат малку простор. Новава Невија уште ми е чудна. Да искоментирам само дека не го победи Ашур поради компетентност, или бидејќи одеднаш стана супер-жена, туку бидејќи Ашур битката ја сфати како заебанција, нормално. Како повеќето жени, Невија ја искористи ситуацијата.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ашур до пред неколку епизоди победи 5-6 римски војници а сега изгуби од Навиа и тоа поради повреда на раката..овоа беше најголемиот феил на финалево,другото беше океј.Многу од поглавните ликови ги тргнаа на крајов од сезонава,останаа само Спартак,Криксус и Ганикус.
Ќе видиме како ќе оди следната сезона,како што читав дејството нема да биде околу Капуа и Лудусот,исто така ќе има и 3 нови женски ликови плус ќе го внесат Цезар и уште еден римски машки лик.Така да ќе видиме како ќе биде,изјавија дека ќе се движат според историјата а според неа знаеме дека Спартак умира а преживеаните ќе бидат крусифицирани на патот за Рим.Ама сепак ништо не се знае,ако одеа скроз точно спрема историјата ќе требаше Криксус да умре место Онемејус.
Јас искрено мислев дека ќе одат по историјата, умира Спартаков и сите нели, ама на крај холивудски детето негово 20 години после, дознава чив син е и решава да ебе матер.

Дел по историја, дел холивудски, мислам дека сите среќни ќе беа. : )

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
инаку дефинитивно најдобра епизода од сите серии беше кога ке ја урнат арената а Лукресија добро што умре многу замараше со боговите :D

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Како тргнало со сценариово ништо чудно Лекреција да ја видиме како прави нов неверојатен кам бек во серијата:pos:

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас искрено мислев дека ќе одат по историјата, умира Спартаков и сите нели, ама на крај холивудски детето негово 20 години после, дознава чив син е и решава да ебе матер.

Дел по историја, дел холивудски, мислам дека сите среќни ќе беа. : )
Па се движат сега засега според историјата Спартак го убива Глабер.
Сега наредоно според историјата треба да се зголеми војската на Спартак па да има несогласувања со Галите и Германите.Криксус ќе има несогласувања со Спартак ќе загине тој со 30 000 своја војска ги поразува Лициј.
Сега треба според историјата да влезат најголемите римски генерали во тоа време Помпеј и Лициј .

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па се движат сега засега според историјата Спартак го убива Глабер.
Сега наредоно според историјата треба да се зголеми војската на Спартак па да има несогласувања со Галите и Германите.Криксус ќе има несогласувања со Спартак ќе загине тој со 30 000 своја војска ги поразува Лициј.
Сега треба според историјата да влезат најголемите римски генерали во тоа време Помпеј и Лициј .
Дап, ама според историјата не требаше да умре сега Ономеус, тој е еден од генералите.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Се раководат според историјата, ама не строго. Еве во новата сезона по Спартак ќе тргнат Красиј заедно со Цезар, иако се смета дека Цезар не бил дел од потрагата. Инаку, настаните во новата сезона ќе продолжат шест месеци после финалето.

Друго, додека не прочитав на интернет не сфатив дека и Илитија е мртва. Мислев дека е само онесвестена.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Википедија:

Glaber's forces besieged the slaves on Mount Vesuvius, blocking the only known way down the mountain. With the slaves thus contained, Glaber was content to wait until starvation forced the slaves to surrender.
While the slaves lacked military training, Spartacus' forces displayed ingenuity in their use of available local materials, and in their use of clever, unorthodox tactics when facing the disciplined Roman armies.[3] In response to Glaber's siege, Spartacus' men made ropes and ladders from vines and trees growing on the slopes of Vesuvius and used them to rappel down the cliffs on the side of the mountain opposite Glaber's forces. They moved around the base of Vesuvius, outflanked the army, and annihilated Glaber's men.[4] Glaber is not recorded in the sources after that battle.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Многу добра серија и не е битно дали стриктно се држат до историјата битно е да продолжат. Дали некој знае дали ке има и други сезони и кога ке почнат да ги емитуваат зошто барав на нет да прочитам дали ке има 4 сезона али нема ништо постирано во врска со тоа.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Многу добра серија и не е битно дали стриктно се држат до историјата битно е да продолжат. Дали некој знае дали ке има и други сезони и кога ке почнат да ги емитуваат зошто барав на нет да прочитам дали ке има 4 сезона али нема ништо постирано во врска со тоа.
Грешка си барал. До сега се смета дека серијата има две сезони бидејќи Gods of the Arena ја важат како приквел сезона. Значи да, ќе има трета сезона. Еве повеќе инфо.

Kajgana Shop

На врв Bottom