Osijek - Cibalia 1 2,15
Uoči važne utakmice polufinala kupa u Osijeku, trener Samir Toplak izjavio je kako je situacija alarmantna, van pogona su Lučić, Čuljak, Rugašević, Šimunac, Vitaić, a Kresinger je još uvijek upitan ali nije trenirao duže vrijeme te sigurno nije spreman za svih 90min.
„ Imam ogromnih problema u sastavu, situacija je katastrofalna blago rečeno. Jučer, dva dana prije utakmice, na treningu je bilo samo 12 igrača koji konkuriraju za Osijek, to je čista improvizacija. Trenunto nemam vremena razmišljati o Stanku Mršiću i sastavu Osijeku, jednostavno imamo previše problema mi sami i u najgore vrijeme nam je došla ova utakmica. Mi znamo sve njihove igrače, Stanko zna naše nema tu nekih skrivanja“ izjavio je Toplak.
Jučer na utakmici juniora, Puljić je dobio crveni karton te ne može konkurirati za utakmicu u Osijeku, jučer na treningu je otpao Vitaić, situacija je dakle uistinu alarmantna što se tiče igračkog kadra nebesko plavih. Toplak je na konferenciji za medije dao i trenutni popis igrača koji konkurira za utakmicu u Osijeku: Matković, Radotić, Tomić, Župarić, Mitrović, Mazalović, Jurić, Matoš, Bartolović, Pavličić, Progmet i Koeldić . Prvoj momčadi će se pridružiti juniori Ćorić i Muženjak.
„ Sve mi pada u vodu, cijela taktička zamisao i naša igra. Bilo sve posloženo idealno kako bi već u Osijeku iskoristili cijelu situaciju pozitivno i u prvoj utakmici tražili prolaz i dobar rezultat. U psihološkom stanju Osijek je možda u goroj situaciji, imaju negativni niz, izgubili su od nas i sigurno da smo na tom planu u nekoj psihološkoj prednosti, ali nažalost sve ostalo nam ne ide u prilog. Idemo igrati nogomet, situacija je alarmantna, ali što je tu je. Igra se 180 min i idemo u Osijek na pobjedu te pokušati ne primiti pogodak“ zaključio je Toplak dodajući kako je jasno da će Cibalia dati sve od sebe u ovoj iznimno važnoj utakmici.