Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Ова не чини што луѓе не сфаќаат дека нема потреба да се седи на ограда, многу лошо изгледа. Како демек ако застанеш на ограда воџа си. Тргни се, се знае кој треба да стои.
Сите што стојат доле, и тие од кафаната да излезат и да се качат горе, цела трибина мала ќе ни биде:)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Сите што стојат доле, и тие од кафаната да излезат и да се качат горе, цела трибина мала ќе ни биде:)
Да. Едвај чекам да се вратиме на Градски нема појако. А и малце ред да се воведе. Јас стојам доле у прв ред ама уопште неам намера да се качувам на оградата. Ти им викаш симни се, после 2 минути они пак горе :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Има најави дека градски ке биде подготвен за натпреварот Вардар - Турново кој се игра на 22 април:),а ако не се стигне за овој дуел тогаш стадионот 100 посто ке биде спремен за дербито Вардар - Работнички !

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Јас сум се помешал ... мислев првата во Тетово ја играме..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
За тие што неможат да дојдат ќе има пренос на страната на ФФМ...
Инаку ќе има еден автобус од железничка.
Незнам дали ќе стигнам за овој мелч, пошто треба да држам предавање на факс, ама ќе се потрудам :D

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
За тие што неможат да дојдат ќе има пренос на страната на ФФМ...
Инаку ќе има еден автобус од железничка.
Незнам дали ќе стигнам за овој мелч, пошто треба да држам предавање на факс, ама ќе се потрудам :D
Скрати им бе или најди си асистент па ти до кај стигнеш после он нека продужи да им предава :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Скрати им бе или најди си асистент па ти до кај стигнеш после он нека продужи да им предава :D
Не сум професор бе, да го ебам :D
Имам семинарска, треба да ја предавам :D
Нема бегање:icon_mrgr:
--- надополнето: 2 април 2012 во 17:34 ---

Немаат абер овие, не ми се верува ни дека во Април ќе заиграме на Градски :pos:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Бидејќи прашањето за кој ќе биде нов шампион и претставник во ЛШ е 95 % познато откако Вардар забележа максимални 5 победи во пролетниот дел, а Металург само една, решив да се позанимавам со нашите можни противници на лето. Поради долгото петгодишно отсуство од европските натпреварувања, Вардар има ужасно низок коефициент (1.133) и ќе ја добие улогата на неносител во втората квалификациона рунда, однесува го очекува потежок пат во обидот да продолжи понатаму. Но Вардар не би бил Вардар ако не е способен да направи изненадување ;)Листата на противници со кои може да се сретне Вардар е горе-доле дефинирана, па не е лошо да се упознаеме со можни препреки. Како такви се издвојуваат:
1. ФЦ Базел 1893 Швајцарија со коефициент 53.36 (има предност од 14 бода во првенството);
2. ФЦ Бате Борисов Белорусија 29.641;
3. ФЦ Салцбург или СК Рапид Виена Австрија 29.225 /12.225 (разликата е 1 бод);
4. ГНК Динамо Загреб Хрватска 24.774 (предност од +15 бода);
5. МСК Жилина / СК Слован Братислава Словачка 14.974 / 7.974 (1 бод разлика);
6. ФК Партизан Србија 14.35 (предност од +6 бода);
7. Хелсингборгс ИФ Шведска 12.68;
8. Легија Варшава / Рух Хоржов / Сласк Вроцлав Полска 11.983/ 4.983 / 5.483 (45:44:42);
9. ПФЦ ЦСКА Софија Бугарија 10.35 (+7 бодови предност);
10. ФЦ Шериф / * ФЦ Дачија Чашинау Молдавија 9.849 / 3.349 (2 бода разлика)
11. Дебрецен ВСЦ / * Ѓер ЕТО ФЦ Унгарија 7.95 / 3.45 (4 бодови разлика);
12. НК Марибор Словенија 6.424 (+16 бодови предност);
13. ФК Вентспилс Латвија 5.674
14. Слован Либерец / АЦ Спарта Прага Чешка 5.57 / 25.57 (2 бода разлика);
15. ХЈК Хелсинки Финска 5,326;
16. АЕЛ Лимасол / АПОЕЛ ФЦ/ АЦ Омонија Кипар 5.099 / 33.599 / 9.099 (61:59:57);
17. ФК Екранас Литванија 4.875.
* Доколку во Унгарија шампион биде Ѓер ЕТО ФЦ, улогата на носител ја превзема ФЦ Зестафони од Грузија со следен највисок коефициент од 4.733;
* Доколку во Молдавија шампион биде ФЦ Дачија Чашинау, улогата на носител ја превзема Шамрок Роверс ФЦ од Република Ирска со коеф од 4.475.
Напомена: Тие со црвена боја се официјални шампиони во своите држави.
Епа момци, тоа е тоа! Со мала среќа во ждрепката и неколку квалитетни засилувања, има реални шанси да се пројде тоа второ коло. Секако доколку се избегнат екипи како Базел, БАТЕ, Динамо, Партизан, ЦСКА Софија, кипарските екипи и слично. Хелсингборг, Марибор, Венстпилс, ХЈК Хелсински и Екранас се посакувани противници за оваа фаза според мене. Со поминување на второто коло, Вардар добива можност за уште минимум 4 натпревари во европските купови. За оваа година, јас лично би бил задоволен со таков развој на настаните.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
И јас слично размислувам, да се одбегнат екипите од соседството, а да играме со екипи од Скандинавија или пак Шамрок и некои од бившите Руски републики.
Спред мене Екранас е најпосакуваниот противник :)
--- надополнето: 2 април 2012 во 21:51 ---
Daj smeni i editiraj go videovo ziti se,ne bidete idioti kako drugite,ako ve pcujat,ne ni pomisluvaj i vie istoto da go napravite,ma daj ziti se,ja pcuete ikonata na makedonskiot fudbal,Artim Sakiri ....Ne mi se veruva deka uste ste idioti i pagate na vakvi provokaciii :D ....Bruka ste vie za Komiti ....Treba da ve isfrlat od organizacijata ....Gomnari i kopita ....Abe go brukate Imeto Gospodovo ....Ako ne pcujat Albancive ...Ne morate i vie ....Postavete be povisoki moralni standardi :D
Немој да се жалиш после ако ти вратат бан на темава.
Не треси глупости жити се :facepalm:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.755
Не тресам глиписти пријателе,размисли малки на пивисоко ниво, како Хитлер ли треба да се однесуваме ....Треба ли утре и по расна основа да ги пцуеме Оса и Огбона ...Не секако не...Му се молам на Господ да нема такво однесување ...Па мене ме спаси Албанец во 2001 ....Му го долзам зивотот ....Зар треба ли и јас со нацистички видеа вакви на крај пушти го видеото и изгледај го ...Со пцуење е ...Не потпаѓајте под вакви влијание ....Барем С.Ридер те почитувам....Имај разбирање те молам :(
Нема расизам во Македонија, има национализам ради секојдневните случувања. Како што они пеат, ќе се пее и кај нас.
Таква е состојбата во државата и самата состојба се отсликува на трибините :)
Незнам што си толку зачуден :icon_mrgr:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Бидејќи прашањето за кој ќе биде нов шампион и претставник во ЛШ е 95 % познато откако Вардар забележа максимални 5 победи во пролетниот дел, а Металург само една, решив да се позанимавам со нашите можни противници на лето. Поради долгото петгодишно отсуство од европските натпреварувања, Вардар има ужасно низок коефициент (1.133) и ќе ја добие улогата на неносител во втората квалификациона рунда, однесува го очекува потежок пат во обидот да продолжи понатаму. Но Вардар не би бил Вардар ако не е способен да направи изненадување ;)Листата на противници со кои може да се сретне Вардар е горе-доле дефинирана, па не е лошо да се упознаеме со можни препреки. Како такви се издвојуваат:
1. ФЦ Базел 1893 Швајцарија со коефициент 53.36 (има предност од 14 бода во првенството);
2. ФЦ Бате Борисов Белорусија 29.641;
3. ФЦ Салцбург или СК Рапид Виена Австрија 29.225 /12.225 (разликата е 1 бод);
4. ГНК Динамо Загреб Хрватска 24.774 (предност од +15 бода);
5. МСК Жилина / СК Слован Братислава Словачка 14.974 / 7.974 (1 бод разлика);
6. ФК Партизан Србија 14.35 (предност од +6 бода);
7. Хелсингборгс ИФ Шведска 12.68;
8. Легија Варшава / Рух Хоржов / Сласк Вроцлав Полска 11.983/ 4.983 / 5.483 (45:44:42);
9. ПФЦ ЦСКА Софија Бугарија 10.35 (+7 бодови предност);
10. ФЦ Шериф / * ФЦ Дачија Чашинау Молдавија 9.849 / 3.349 (2 бода разлика)
11. Дебрецен ВСЦ / * Ѓер ЕТО ФЦ Унгарија 7.95 / 3.45 (4 бодови разлика);
12. НК Марибор Словенија 6.424 (+16 бодови предност);
13. ФК Вентспилс Латвија 5.674
14. Слован Либерец / АЦ Спарта Прага Чешка 5.57 / 25.57 (2 бода разлика);
15. ХЈК Хелсинки Финска 5,326;
16. АЕЛ Лимасол / АПОЕЛ ФЦ/ АЦ Омонија Кипар 5.099 / 33.599 / 9.099 (61:59:57);
17. ФК Екранас Литванија 4.875.
* Доколку во Унгарија шампион биде Ѓер ЕТО ФЦ, улогата на носител ја превзема ФЦ Зестафони од Грузија со следен највисок коефициент од 4.733;
* Доколку во Молдавија шампион биде ФЦ Дачија Чашинау, улогата на носител ја превзема Шамрок Роверс ФЦ од Република Ирска со коеф од 4.475.
Напомена: Тие со црвена боја се официјални шампиони во своите држави.
Епа момци, тоа е тоа! Со мала среќа во ждрепката и неколку квалитетни засилувања, има реални шанси да се пројде тоа второ коло. Секако доколку се избегнат екипи како Базел, БАТЕ, Динамо, Партизан, ЦСКА Софија, кипарските екипи и слично. Хелсингборг, Марибор, Венстпилс, ХЈК Хелсински и Екранас се посакувани противници за оваа фаза според мене. Со поминување на второто коло, Вардар добива можност за уште минимум 4 натпревари во европските купови. За оваа година, јас лично би бил задоволен со таков развој на настаните.
Браво за трудот :D

Реално освен можеби Шамрок (не ми се верува дека овие келнери и полицајци играа ЛЕ,а никогаш ниту една македонска екипа не играла :place: ) и Екранас другите противници се појаки од нас.
Шериф лани и преклани беа стварно заебана екипа.2 пати во ЛЕ.......се носеа рамноправно со сите противници и земаа по 3-4 бода во групуите.Лани не успеаа да се пласираат никаде,а сега не можат ни тутула да земат.Сепак моментално бог зна во каква состојба.Изгледа се доста ослабнати,али мислам дека може да се игра со нив.Клубот е феноменално организиран,имаа услови какви што имаат европските гиганти.
Марибор избаци неколку многу јаки екипи за да влезе во ЛЕ оваа сезона.Добра екипа се,но со нив мислам дека можеме да се носиме.Не се некои анонимуси,може за нив доста да се дознае.Сигурно ќе опаднат малце после оваа година,сигурно ќе продадат некој играч.

И тоа е тоа........мислам дека само со овие екипи можеме реално да се надеваме на победа.
Додуше можеме и со другите да играме,зашто да не..........секогаш се случуваат изненадувања во фудбалот.На Градски и ЦСКА Москва и за малку Спарта Прага паѓаа :D

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
so malce sreka vo zdrepkata vardar bi mozele da go gledame vo 3tiot krug vo Ligata na Shampioni...

ama fakt e deka vi treba uste 3-4 zasiuluvanje.
Vi treba uste eden klasicen napagjac

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
http://www.youtube.com/watch?v=I8N6LqExdkE
Тетекс-Вентспилс
Ко што памтам тогаш Вентспилс просекот на играчи им беше 21-22 години и лесно ги поминавме.
Мислам дека овие ќе ви одговораат освен ако не се сменило нешто драстично во тимот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom