Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Колкава потрошувачка на гориво има BMW 320d од 2000-01?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
како мислиш од 9 до 35?:)
баш така... врати се некоја страница наназад... па можеш и дополнителни 15-20 страни а можеш и од почеток на темава... и јас, и џиш, и фолци и другите неколку што ја разбираат тематиката... објаснивме сите по неколку пати, дека никој неможе да ти одговори на тоа прашање... зависи од повеке фактори... а секој фактор може да допринесе и до 30% разлика од претходната состојба без тој фактор... затоа не прашувајте такви прашања... никој нема да ви одговори колку троши кола со име и презиме...

ако сакаш да дознаеш за некоја кола колку троши побарај го нивниот официјален веб сајт и прочитај го нивното фабрично мерење... тоа ке ти биде нај блиску до одговорот што го бараш...

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
абе ај... по грешка ставил а... и ти го голтна тој муабет... прво и основно црвена нафта не смеат да точат по бензински... баш сега гледав дека ја затвориле некоја бензинска денес за точење црвена нафта... второ... ако сакаш црвена нафта, на некои бензински (на повекето) викаат само во туба, а на некои викаат сам да си точиш во резервоар... а муабетот дека по грешка мустваиле црвена, не ми проаѓа ама ич...

што се однесува до дизните... јас ги мењав на фордот, бошови дизни (елементи) се по 800 денара комад. плус ке треба да земеш бакарни шајбнички и надворешна и внатрешна (по 30 денари комад) и ти давам совет да ја однесеш колата кај бошиста да ги смени и среди дизните, зашто само он може да го наштелова притисокот на дизната да работи според фабричните поставки. ако ја носиш кај бошиста, не треба шајбнички да зимаш, он ке среди се... ти само дизните однеси му ги...

бошист ке те крсти околу 2000 денари... толку ме прекрсти мене стојче, во влае...
У Велес,на Црна река,на таа бензинска ставал,не бев ја со него,не го пуштам сам,утре може вода ќе му стават,а и не е квалитетна многу црвенава според мене,се разбираш ти,штетна ли е да се става на коли,оти млад возач сум и немам големо искуство околу коливе,а у кавадарци да ја однесам кај тој влатко ли како се вика демек се разбирал многу за бошови и слични срања.И нели имало некоја течност што делимично ќе ги исчистила дизниве или не?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Момци , ми треба совет . Имено си ја продавам колата , веќе недела две , никој не се јавил сеуште. Ја дадов на пазар3 еднаш, не сум обновил огласот но си стои. на Реклама5 секојдневно го обновувам огласот, дури спуштив цена 2 пати, од 1770 на 1750 сега на 1700. Да не е што не ја сликав штотуку исперена гланц :( ? И плус е пишано дека има простор за договор за цена. Има некој искуство како во најбрз рок да се продаде автомобил. Знам дека не е сјајна ситуацијата финансиски во мкд , ама до толку? Па не продавам кола од 15к .... А да ја носам на автопазар, ако тоа сеуште постои во Скопје ? Да пуштам на локална ТВ оглас(Струмица) Некој друг огласник да ми препорачате ? пратив и на огласникмк.ком ...идивиди ... Хитно ми е стварно и мислам дека цената е повеќе од реална , еве огласот па слободно советувајте ме ако грешам некаде. Благодарам однапред.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/883180?searchID=1141849&Idx=2

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Момци , ми треба совет . Имено си ја продавам колата , веќе недела две , никој не се јавил сеуште. Ја дадов на пазар3 еднаш, не сум обновил огласот но си стои. на Реклама5 секојдневно го обновувам огласот, дури спуштив цена 2 пати, од 1770 на 1750 сега на 1700. Да не е што не ја сликав штотуку исперена гланц :( ? И плус е пишано дека има простор за договор за цена. Има некој искуство како во најбрз рок да се продаде автомобил. Знам дека не е сјајна ситуацијата финансиски во мкд , ама до толку? Па не продавам кола од 15к .... А да ја носам на автопазар, ако тоа сеуште постои во Скопје ? Да пуштам на локална ТВ оглас(Струмица) Некој друг огласник да ми препорачате ? пратив и на огласникмк.ком ...идивиди ... Хитно ми е стварно и мислам дека цената е повеќе од реална , еве огласот па слободно советувајте ме ако грешам некаде. Благодарам однапред.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/883180?searchID=1141849&Idx=2
Se toa ubavo i socuvano e puntoto, po skopjevo skoro i da nema punto od ovie sto ne e izdvakano na skolka, site se krs
druga rabota PREZASITEN e pazarot od uvezeni koli, tie sto imaa pari i potreba od kola, pa i tie sto nemaa potreba :) veke kupile, sega skoro nisto i da ne se prodava
treta rabota sto benzinot se poveke i poveke raste, sto e isto taka golem problem
puntovci i korsi preplaveni se ja mislam 60-70% od uvezenive se takvi
kupovnata mok e niska itn itn

e sega kako bi ja prodal nema care, pustaj cena drugoto nema care, stavi ja i na mobile24 mislam se vikase makedonskiot sajt :P
edino taka ke ja prodades so eftina cena

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Ве молам итно за помош, другар треба да дојде со ниска спортска кола во Скопје но прашува каков е патот од Прешево до Скопје, дали е погоден за ниска кола ?Дали патот е крпеници ?

cr7

Член од
2 април 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво
Имам две прашања во врска со мојот автомобил поло фох
Ми светнува сијалицката за улје и обртаите на моторот пагаат под 500 обртаи
само кога колата ја има постигнато работната температура и само кога менувам од
поголема во помала брзина??
Благодарам за помошта

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Здраво
Имам две прашања во врска со мојот автомобил поло фох
Ми светнува сијалицката за улје и обртаите на моторот пагаат под 500 обртаи
само кога колата ја има постигнато работната температура и само кога менувам од
поголема во помала брзина??
Благодарам за помошта
Кога последен пат си проверил/сменил уље во моторот

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Ве молам итно за помош, другар треба да дојде со ниска спортска кола во Скопје но прашува каков е патот од Прешево до Скопје, дали е погоден за ниска кола ?Дали патот е крпеници ?
супер е автопатот, се имам возено од венеција па се до прилеп по тој автопат и можам да кажам дека кај нас е најлош.

Kajgana Shop

На врв Bottom