Интер му даде пред неколку години на Милан кога на милан му требаше за ЛШ тоа е нормална ствар, ама една ствар не е јасно, со тоа што Интер ќе му даде на Милан, Милан автоматски ќе има 1 титула повеќе од Интер во Калчо така да ќе види ме што ќе се деси до крај, Јас мислам дека со Фоирентина Милан повторно ќе кикса бидејќи ќе бидат преуморни од играта со Барса без разлика каков ќе биде исходот на таа утакмица, а на Фиорентина моментално и гори под нозе, полека но сигурно се доближува во зоната за испаѓање!
Види, фановите на Интер и раководството на Интер во нормални околности сеедно би им било кој ќе е првак во ситуација Интер да е далеку од битката за титулата, ама во Италија нештата се далеку од нормалата, ривалството во фудбалот помина бајаги граници.
После Се она што Јуве, медиумите блиски до клубот и навивачите на овој тим направија контра Интер и лешинарските обиди да се искриви сликата за Факети а со тоа и на клубот, иако истите беа јалови, доволно е тоа за Интер да веќе ако се во ситуација да бираат, да го одберат она помало зло, не е ни случајно соопштението на Милан кое велеше дека за разлика од Јуве, битките за титула со Интер увек биле чесни бла бла бла, не е мала работа кога 1 клуб ова го вели преку свое официјално соопштение по меч каде беа преседански оштетени ...
Исто е и со Јуве, затоа лани беа килави против Милан, без желба да им кинат бодови во ситуација кога овие се бореа со Интер за титулата.
Такоџе и односите помеѓу фановите на Интер и Милан увек биле на високо ниво, и све било у рамки на нормала со стандардни закачки али со сквернавења на икони на тимовите јок, никад, ниту пак со сила се правеле некакви обиди за да се наштети на реномето на едниот или другиот клуб, колку и да се тие од старт означени ко јалови.
Не ми е муабетот сеа со ова да зачнам некоја глупа дискусија, ќе се увериш во ова, и ти и остали што се сомневаат во ова што го зборам само у ситација Интер да се далеку од битката за ЛШ а битката за Скудето сеуште да е отворена ( а како стојат работите, за ова да се деси шансите се големи ), ако Милан сеуште се први на 2 кола до крај ондак веќе првакот ќе биде познат, али ај, живели па видели, што е до мене ја не сакам ова да е случај најмногу поради фактот што тоа би значело дека Интер имаат сериозна шанса за ЛШ али сајнс фикшн е тоа сезонава, шансите се убер мали.
--- надополнето: 2 април 2012 во 01:39 ---
во Милано навивачите биди сигурен дека сакаат повеќе Јувентус да ја земи титулата отколку Милан бидејќи не сакаат да јадат ремет од граѓаните што секој денс е гледаат..ама јбг клубовите Интер и Милан се во пријателски односи и секогаш имаме здраво ривалство со нив а за разлика со Јувентус кој со Интер имаат многу нерасчистени сметки..
Ич не си у право со оглед на моменталните околности во фудбалска Италија, поготово поради она што се дешаваше последниве 2 години.