Нема да навиваат, но тоа ќе биде меч каде однапред ќе биде познат победникот, ко и лани кога однапред се знаеше дека Јуве дома ќе изгуби од Милан и кога Јуве на теренот беше килав анемичен без никаква желба за надигрување.
До душа нештата можат да се сменат само во ситуација Интер да се бори за ЛШ ама тоа е тешко остварливо сценарио сезонава, касно е мислам за такво нешто.
Интер му даде пред неколку години на Милан кога на милан му требаше за ЛШ тоа е нормална ствар, ама една ствар не е јасно, со тоа што Интер ќе му даде на Милан, Милан автоматски ќе има 1 титула повеќе од Интер во Калчо така да ќе види ме што ќе се деси до крај, Јас мислам дека со Фоирентина Милан повторно ќе кикса бидејќи ќе бидат преуморни од играта со Барса без разлика каков ќе биде исходот на таа утакмица, а на Фиорентина моментално и гори под нозе, полека но сигурно се доближува во зоната за испаѓање!Интер нема шанса да ги победи Милан во ситуација на Милан да им требаат бодови за титула, Јуве ако сака Скудето сезонава до мечот Интер - Милан мора да бидат на првото место во спротивно на 2 кола до крај нека се збогуваат од титулата, Милан победува и против Интер а и против Новара, нормално.
Да не дробам што како зашто, Интер нема шанса да им скине бодови у тој меч у ситуација тие очајно да им требаат на Милан во трката со Јуве.
Тешко покрај Наполи и Лацио,една победа над Новара не ви гарантира иста игра во наредните натпревари.Не знам што се карате Милан или Јуве ... Рома влезе во форма освојува титула ... Не, шала на страна остајте 1 ви Април , да имаше до крај повеќе кола и помалце да беше разликата Рома ќе освоеше ... Така да , годинава 3 то место , а другата година шампиони!
Да, има улога тоа што во вторник, среда јадеме тулумби ама од друга страна па и Удинезе, Лацио и Рома веќе подолго време а и Интер и Наполи пократко време јадат тулумби во истиов термин. Значи не е се до тулумбите, туку и треба да се има тим. Јуве од она што го имаат на располагање го извадија максимумот сезонава. За следна сезона ќе мораат да земат 3-4 квалитетни засилувања и така да се борат на 3 фронта.Разликата што го право ова првенство понеизвесно од ланското е што Милан во вторник ќе игра со Барса најтешка утакмица у свет, а Јуве ваљда таа вечер цела екипа ќе идат на тулумби или во кино и одморени и свежи ќе го чекаат следното коло.
Нема шанси. Фиорентина бе? Ај, остави тоа што делуваат катастрофално и не личат на ништо, и тоа што нема да им и игра и Монтоливо. После ова што се случи со Катанија (и на некоколку други натпревари) судиите ќе му бидат ветер во грб на Милан доколку затребаат... но не верувам дека ќе има потреба за такво нешто.Јас мислам дека со Фоирентина Милан повторно ќе кикса бидејќи ќе бидат преуморни од играта со Барса без разлика каков ќе биде исходот на таа утакмица, а на Фиорентина моментално и гори под нозе, полека но сигурно се доближува во зоната за испаѓање!
не е многу битна таа титула .... колку што ривалството меѓу интер и јувентус е прераснато во омраза во италија така што може да биде и oh nooooooo работава .Интер му даде пред неколку години на Милан кога на милан му требаше за ЛШ тоа е нормална ствар, ама една ствар не е јасно, со тоа што Интер ќе му даде на Милан, Милан автоматски ќе има 1 титула повеќе од Интер во Калчо така да ќе види ме што ќе се деси до крај, Јас мислам дека со Фоирентина Милан повторно ќе кикса бидејќи ќе бидат преуморни од играта со Барса без разлика каков ќе биде исходот на таа утакмица, а на Фиорентина моментално и гори под нозе, полека но сигурно се доближува во зоната за испаѓање!
Не се во форма Лацио, а и Наполи не се толку убедливи. Мислам дека и распоредот е на наша страна. Победата над Новара не ни гарантира иста игра, ама сепак играта на некој играчи се подобри многу и ќе треба играчите да се борат повеќе за место во прв тим пошто има поголема конкуренција. Плус денес игравме без најдобриот стрелец годинава Борини, и во одбраната имавме проблеми со повредени.Тешко покрај Наполи и Лацио,една победа над Новара не ви гарантира иста игра во наредните натпревари.
Е да Сиена ќе пружи отпор ама Киево го добивате, бидејќи на Киево не му се потребни бодовите јас како навивач на Јуве гледам мали шанси во Сиена и Фиорентина остало се добивате, со услов јуве да ги тепа сите али како и дае во секој случај ќе биде интересно до крај.Нема шанси. Фиорентина бе? Ај, остави тоа што делуваат катастрофално и не личат на ништо, и тоа што нема да им и игра и Монтоливо. После ова што се случи со Катанија (и на некоколку други натпревари) судиите ќе му бидат ветер во грб на Милан доколку затребаат... но не верувам дека ќе има потреба за такво нешто.
Што уморни? Сигурно може пола играчи од тие што ќе играат со Барса да бидат на клупа против Фиорентина и Милан без никаков проблем да победи. Башка тие што нема да играат против Барса или ќе играат пола час највеќе, поточно Ван Бомел, Мунтари, Аквилани, Емануелсон, Пато, Шарави, Бонера.
Мислам дека не е никаков проблем да се победи ваква Фиорентина. Тие ниту имаат некаква цврстина како другите екипи од долниот дел на табелата, па да можат да се одбранат 90 минути.
Мене ме плаши гостување во Сиена и Киево, Фиорентина на Сан Сиро не е тежок проблем.
Абе вие мислите така се даваат бодови, што ако сега интер запне и стигне до 3-тото место, и ќе мора последните 2 меча да ги победи за да влезе во ЛШ?не е многу битна таа титула .... колку што ривалството меѓу интер и јувентус е прераснато во омраза во италија така што може да биде и oh nooooooo работава .
шала на страна милан ќе си победи зошто едноставно се подобри оваа сезона од интер. Кога на тоа ќе се додаде фактот дека играчите на интер во тој период ќе се распрашуваат по туристичките агенции за поволни аранжмани за дубаи , малдиви , кариби јасно е дека нема на што да се надева јуве од тој натпревар.
помина 1 април ама ми се свиѓа оптимизмот.Абе вие мислите така се даваат бодови, што ако сега интер запне и стигне до 3-тото место, и ќе мора последните 2 меча да ги победи за да влезе во ЛШ?