Сапиосексуалност

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Ќе бидам искрен, за терминот и самиот слушнав пред само неколку дена, откако една другарка ме нарече така... Во почетокот не знаев дали да го сфатам како навреда или комплимент, но потоа ми објасни што се подразбира под тој термин.
Раскажував за една девојка која според мене беше само една од многуте (руса коса, сини очи, тренди, манекенски став, или обична шмизла, според мојот жаргон), но пред неколку недели имав шанса да ја запознаам малку подобро, почнав да ја гледам со други очи.
Причина? Па, ме изненади со нејзините сфаќања за светот и начинот на размислување. Иако сè надворешно кај неа укажуваше на шмизла, нејзините карактерни особини вреска: NERD!
И ми стана мнооооогу попривлечна од порано.
Значи, сапиосексуалност (како што ми објасни другарката која моментално пишува труд на тема „Човечка сексуалност“) е однесување при кое индивидуата е привлечена или се возбудува од интелигенцијата и употребата на истата, и ја наоѓа интелигенцијата како најсексуална особина. Односно, на сапиосексуалците не им е важен толку многу изгледот, туку колку нивниот партнер е паметен и интелигентен.
Што мислите вие за оваа (така да ја наречеме) сексуална ориентација? :D
Да речеме дека вакво нешто постои и ти стварно си сапиосексуалец - имам тогаш едно прашање за тебе: кој повеќе те привлекува, Опра Винфри или Џесика Алба на пример??

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи, сапиосексуалност (како што ми објасни другарката која моментално пишува труд на тема „Човечка сексуалност“) е однесување при кое индивидуата е привлечена или се возбудува од интелигенцијата и употребата на истата, и ја наоѓа интелигенцијата како најсексуална особина. Односно, на сапиосексуалците не им е важен толку многу изгледот, туку колку нивниот партнер е паметен и интелигентен.
Хм....еволуцијата си има свои чудни начини.
Којзнае, можеби во некоја поблиска или подалечна иднина, кога вештачката интелегенција ќе и конкурира на човечката, ќе можеме да го видиме раѓањето на борговите. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Опра е паметна? :icon_lol:
има големи цицки а тоа е исто ко и да е паметна.
Јас ги фаќам женските и на феноменалната интелигенција и на неописивата убавина.
нема кај да бегаат.

L

Ligeia

Гостин
Ќе бидам искрен, за терминот и самиот слушнав пред само неколку дена, откако една другарка ме нарече така... Во почетокот не знаев дали да го сфатам како навреда или комплимент, но потоа ми објасни што се подразбира под тој термин.
Раскажував за една девојка која според мене беше само една од многуте (руса коса, сини очи, тренди, манекенски став, или обична шмизла, според мојот жаргон), но пред неколку недели имав шанса да ја запознаам малку подобро, почнав да ја гледам со други очи.
Причина? Па, ме изненади со нејзините сфаќања за светот и начинот на размислување. Иако сè надворешно кај неа укажуваше на шмизла, нејзините карактерни особини вреска: NERD!
И ми стана мнооооогу попривлечна од порано.
Лошо е кога ќе си ја дознаеш сексуалната ориентација на 26 години...уште полошо е кога ќе дознаеш зошто некои луѓе си ги сметал за непривлечни.А тоа ми се случува во моментов...Dreamer you just shaked my world,I feel like confused teen thank you very much!:D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ова го објаснува фактот како Ана-никол смит се омажи за стариот.
Американци за се имаат објаснување и поим со што се опишува некоја појава.
Замисли поим, Ракијасексуалност е однесување кај индивидуата која е заљубена од слатката насмевка на неговата љубов и тоа слатката насмевка најмногу го возбудува.
Инаку Ракија на персиски значи слатко.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Секси сум според темава сам на себеси.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Next "intelligence before beauty" story please...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Доволно е само убава да биди, а за паметна јас ќе ја научам како да размислува нема проблем.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.291
Сапиосексуалност:cautious:

Останува само да се види дали во иднина ќе се одржуваат сапиосексуални паради и сигурно ќе се појави некое движење на ниско интелегентни луѓе кое ќе се обидува да им покаже на овие првиве дека се неморални:свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom