А поентата кој ми избегала .... е?ватевер не е тоа поентата
Поентата е дека на темава се пишуваат секакви глупости а никој не контролира какви бисери се тресатА поентата кој ми избегала .... е?
Јасна е поентата ?Марс е премногу далеку од сонцето...ќе биде уништен сосема мал дел од марс...
Тука се согласувам, ама ќе треба да се избришат две третини од мислењава на темава ако така судиме.Поентата е дека на темава се пишуваат секакви глупости а никој не контролира какви бисери се тресат
пример
Јасна е поентата ?
На бавтана мавнав некоја цифра ме мрзеше да гооглам за да се осигурам за точната цифра ама ти со цел памет да тврдиш дека супер нова ќе има во 2012 ( не зборвам за solar flares тие не можат да уништат планета )Тука се согласувам, ама ќе треба да се избришат две третини од мислењава на темава ако така судиме.
Впрочем, не беше и ти во грешка? Некој друг исто би изреагирал како ти што изреагира за Буте. На пример јас само те исправив, не земав да го карактеризирам твоето мислење како "бисер".
Znaci, go citiram ovoj post zatoa sto mislam deka vo nego e sodrzano SE sto treba da se kaze kako odgovor na site istreseni gluposti na prethodnite 159 strani.Оваа година ќе заврши еден прецесиски циклус, кој трае 26 000 години. За ова за чудо знаеле и старите народи, и знаеле да го пресметаат тој циклус.
Со почетокот на новиот циклус, според старите верувања би започнал нов живот во смисла на постепена промена во свеста на луѓето, нешто како повисоко спознание за себе си и околината..(да не одиме во детали).
Јас колку што гледав истражувања и емисии за овој феномен...никаде експлицитно не се најавува крај на светот каков што некои сензационалисти најавуваат, а такво нешто нема ни да се случи.
Инаку ако зборуваме за катастрофи, нив ги имало и ќе има..човештвото преживувало секогаш
Potpolno istoto e i so ovoj post, se slozuvam so baranjeto deka treba da se selektiraat glupostite. Ne baram cenzura na mislenje ama stvarno vaka neide.Оф мори мајко абер немате а кењате глупости .... ако експлодира сонцето (супер нова) тоа е процес кој ќе се случи во наредниве 150-200 милиони години кога сонцето ќе го согори водородот и тогаш ојде јабана цел сончев систем а не само земјата а уште помалце пак дел од марс
И ги молам модераторите да селектираат до која граница се толерира идиотизам !
Еј пред да критикуваш види ти што си напишал за дека нашето сонце- ке влезе во супер нова што е практично невозможно , нашето сонце не е доволно големо за да направи супер нова туку во крајниот процес на согорување тоа ке се претвори во црвен џин и надворешната маса на енергија ке ја исфрли(со што би го уништил цел живот на планетава) и ке остане само мал дел од сонцето кое се вика бело џуџе, е тоа за да се деси ке поминат уште долги години и се претпоставува како теорија дека после фазата на бело џуџе по извесен период тоа повторно ке почне да се трансформира во сонце какво што е денес и повторно би се реконструирал животот на планетава или можеби и на некоја од другите планети. Инаку многу трескања имало на темава, еве една теорија слична на онаа со сонцето погоре во постовите http://paneandov.com/ странава е од македонец можда некој и има слушнато за него се вика Пане Андов кој порано го издаваше списанието шесто сетило и има една од најдлабоко навлезени теории за 2012. Јас лично не се слагам со тоа ниту пак со која и да е теорија за крај на светот, 21 12 2012 или кој и да е ден е само уште еден ден во бесконечноста, дека ке има промени на подлабоко ниво за тоа сум сигурен и без било какво 2012 сценарио, бидејки ако не се освестиме и смениме на време и онака самите ке се уништиме како што сме и трегнале со сите овие труеање во водата , воздухот, храната, психата, духовноста, информациите, разно електромагнетно и радиационо зрачење итн... значи кога ке видиш па можда е добро еден рестарт на системот еден клин ап да се направи и да се почне од почеток со повеке свест, а не како што сме денес во минус свест во транс на заборавот сме али ке се опраиме се надевамНа бавтана мавнав некоја цифра ме мрзеше да гооглам за да се осигурам за точната цифра ама ти со цел памет да тврдиш дека супер нова ќе има во 2012 ( не зборвам за solar flares тие не можат да уништат планета )
Има бисери има и идиотизам .... ете пример моето беше бисер видов дека грешам и воедно ти благодарам за точно инфо ... ама има такви глупости што наместо најмасовен ќе прерасниме во најидиотски форум
А постои друг начин да експлодира сонце освен супер нова ?Еј пред да критикуваш види ти што си напишал за дека нашето сонце- ке влезе во супер нова што е практично невозможно , нашето сонце не е доволно големо за да направи супер нова туку во крајниот процес на согорување тоа ке се претвори во црвен џин и надворешната маса на енергија ке ја исфрли(со што би го уништил цел живот на планетава) и ке остане само мал дел од сонцето кое се вика бело џуџе, е тоа за да се деси ке поминат уште долги години и се претпоставува како теорија дека после фазата на бело џуџе по извесен период тоа повторно ке почне да се трансформира во сонце какво што е денес и повторно би се реконструирал животот на планетава или можеби и на некоја од другите планети. Инаку многу трескања имало на темава, еве една теорија слична на онаа со сонцето погоре во постовите http://paneandov.com/ странава е од македонец можда некој и има слушнато за него се вика Пане Андов кој порано го издаваше списанието шесто сетило и има една од најдлабоко навлезени теории за 2012. Јас лично не се слагам со тоа ниту пак со која и да е теорија за крај на светот, 21 12 2012 или кој и да е ден е само уште еден ден во бесконечноста, дека ке има промени на подлабоко ниво за тоа сум сигурен и без било какво 2012 сценарио, бидејки ако не се освестиме и смениме на време и онака самите ке се уништиме како што сме и трегнале со сите овие труеање во водата , воздухот, храната, психата, духовноста, информациите, разно електромагнетно и радиационо зрачење итн... значи кога ке видиш па можда е добро еден рестарт на системот еден клин ап да се направи и да се почне од почеток со повеке свест, а не како што сме денес во минус свест во транс на заборавот сме али ке се опраиме се надевам
Па ете, очигледно не знаеш астрономија толку колку што се правиш дека знаеш. Затоа не чини така арогантно да се однесуваш кон другите кои ете, знаат помалку од тебе (или знаат повеќе, а ти мислиш дека знаат помалку).А постои друг начин да експлодира сонце освен супер нова ?
Добри факти изнесе ова ке ти е добредојдена документарка
Ако искочи тоа дека Нибиру постоел - сите тези кои досега држеле во астрономија че паднат во вода. Буквално астронмите ќе бидат новиот циркус за исмевање, и пример за човековата глупост.Абе тоа нирбуру несакам да ми се спомне веќе...
Ме нервира што некои неможат да ме сфатат што сакам да кажам... Викаат дека астрономите се договориле можеби да го прикријат тоа..
Земи ти телескоп, ако постои, ќе го најдеш. Таков глобален договор кај луѓе, тешко да се постигне. Ќе се најде секогаш барем еден што би сакал да се направи паметен, што ќе објави се...