Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
:eek: Ауууууу. Дупло поскапо од јас кога полагав. Тоа е 2-3 просечни македонски плати. Ако продолжат вака, ќе испадне дека е поефтино кола да си купиш отколку возачка да земеш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да си кажам ја.Полагав на 31 декември 2011 година,возачката ми ја дадоа на 14 јануар,колата ми ја купија на 24 јануар.Значи пред 2-3 месеца.Тестови и полигон од прва,градска од втора.Комисијата ми ја праи,арно возиш,добар си,ќе дојдеш наредниот пат и ќе завршиме работа.Цените се вака:
-Лекарско 1700 денари+500 ако немаш одредено крвна група
-Црвен Крст 1200 денари
-Часовите 12000 денари
-Пријава за полагање 8300
-И плус шо ме паднаа еднаш плус 3000 денари дадов,и возев уште еден дополнителен час,часот ме кошташе 600 денари.Се на се вкупно ме кошташе 27000 денари.Од Велес сум.

Каде ова? Јас во една приватна во Аеродром извадив за 700, 1200 ако не си ја знаеш крвната група. А крвната група и на трансфузиологија на клиника може да ти ја одредат. Не ми текнува во моментов како се вика, кога ќе поминеш железничка, одма во зградите од лево.

И нели беа полагањата вкупно 6000?

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Каде ова? Јас во една приватна во Аеродром извадив за 700, 1200 ако не си ја знаеш крвната група. А крвната група и на трансфузиологија на клиника може да ти ја одредат. Не ми текнува во моментов како се вика, кога ќе поминеш железничка, одма во зградите од лево.

И нели беа полагањата вкупно 6000?
Во Велес кога полагав вака е,лекарското се вади во вторник само,во брза помош (уред)Знаат велешаниве мои.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
абе 13 000 се часовите
2000 лекарското
6000 полагањата
1200 црвен крст
1500 за полигон и за кола
=23700
и шо ме обричија некни уште 2500 :S сметајте

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кога полагав лани рано наутро беше...во рок од сат и пол стегнав пакета цигари...па не ни ги осеќав повеќе од шо ми шетаја пеперутки во стомакот како заљубен да бев.....и отидов да возам и ме смирија цигарите и оп на прво положив...ама на крајот еден од комисијата...."Уште 5мин ако возевме ке паднеше гарант -.-"... :D

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
Кога полагав лани рано наутро беше...во рок од сат и пол стегнав пакета цигари...па не ни ги осеќав повеќе од шо ми шетаја пеперутки во стомакот како заљубен да бев.....и отидов да возам и ме смирија цигарите и оп на прво положив...ама на крајот еден од комисијата...."Уште 5мин ако возевме ке паднеше гарант -.-"... :D
готово за вторник значи да си земам кутија малборо па да видам дали че ме смири :P

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
готово за вторник значи да си земам кутија малборо па да видам дали че ме смири :P
И земиси мастики, оти да не падни во несвест комисијата :D иначе помага...проверено :D

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
хахахаах несмем мастика дури возам..турка будалите :S а че напрам 2-3 пред да полагам обавезно :D

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
фала курцу на прозорцу..конечно и јас да положам на 3т пат :S .првите два пати ми најдоја глупи грешки а денеска се заебаваше комисијата 5 мин круг и назад честито -.-

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
жена ми веке 3-ти пат паѓа на градска... за следниов пат реков дека со камера ке идам позади нив и ке снимам... не за друго, знае да вози, вози веке 10 години... а они мајтап си играат, ке ги снимам и ке се објасниме на суд после...

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
сега почнувам јас со часови, од понеделник почнувам вожња, да ги поминам тие 18 часа, лекарско и прва помош зедов, инаку сум од битола, и морам да напоменам дека оваа ненормална и луда комисија како ке ја начекаш, ако се расположени врвиш на прво, ако не се има да те скинат по 2500 плакање...јас уште не почнат со возење кренав раце дека на прво пагам, тоа ти е. :facepalm:

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
жена ми веке 3-ти пат паѓа на градска... за следниов пат реков дека со камера ке идам позади нив и ке снимам... не за друго, знае да вози, вози веке 10 години... а они мајтап си играат, ке ги снимам и ке се објасниме на суд после...
Од искуство ти кажувам,тие што знаат да возат(од претходно и возеле сами) потешко положуваат

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пред 1,5 година кога полагав, СИТЕ 30 души не паднаа од сите 3 автошколи НИ ЕДЕН НЕ ПОМИНА. Станати на лева нога, тука се пере пари на големо. Штета што ниедна телевизија не го кажува овој проблем.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ручек в кафана не ви се дава, ама на крајот има да платиш софра убава :icon_lol:.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Знае да ми каже некој во АМСМ какви се цените ?

Ја бев вчера да прашам и колку што разбрав беа

14-16.000 за возење часови
3200 - некои тестови
2300 - уште некои тестови
1200 - лекарско ?

Kajgana Shop

На врв Bottom