Евровизија 2012

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ја мислам дека годинава Македонија ќе влезе во финале, редно е више.

Али баш ме интересира Русија дали ќе влезе?
Русија не само што ќе влезе, туку ќе освои од 1 до 4 место. :D Атракција се бабичките.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Русија не само што ќе влезе, туку ќе освои од 1 до 4 место. :D Атракција се бабичките.
Аа, не верувам дека Русија ќе победи. Може се атракција (иако мене не ми се свиѓаа) ама евровизија е политика, не ми се веруе дека на Русија ќе и ја дадат победата.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Аа, не верувам дека Русија ќе победи. Може се атракција (иако мене не ми се свиѓаа) ама евровизија е политика, не ми се веруе дека на Русија ќе и ја дадат победата.
Како што не и ја дадоа и пред три години?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Како што не и ја дадоа и пред три години?
Хахаа, сега може Грција ќе победи, барем да ги усреќат на некое поле пошто они се вечно незадоволни од нешто.

Не знам, не ми е фаворит песната, нејќам да победи.

I

Iblis

Гостин
Ама сакам Рамбо Амадеус со магарето да се појави на сцена :pos:
Ако го однесат магарето на сцена и "му стане", ма тоа има да биде атракциа, следните 100 години натпреварот ќе се вика Рамбовизија.
Со тоа прво место нема да значи дека победила некоја нумера, туку дека е најблиско до Рамбо :vozbud::pos:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ако го однесат магарето на сцена и "му стане", ма тоа има да биде атракциа, следните 100 години натпреварот ќе се вика Рамбовизија.
Со тоа прво место нема да значи дека победила некоја нумера, туку дека е најблиско до Рамбо :vozbud::pos:
А дали е дозволено да се носи животно на сцена?
Да не ги вратат назад во Црна Гора со се магаре. :D

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.744
Поени од реакции
1.003
Ептен ми е ќеф што на годинашниов Евросонг ќе учествува Светскиот Мега Цар и Интергалактичкиот Гига Император , Неговото Височевство Господин Господин Рамбо Амадеус ... башка и песната е одлична а посебно текстот ... алал да им е на Црногорците што се решија да го пратат баш него , а не како ние што направивме ... одамна веќе Евросонг не е тоа што треба да биде , и баш вакви суперинтелегентни ликови како Антоније Пушиќ треба да настапуваат на овој фестивал ... се надевам дека ќе го пуштат да излези со магарето на сцена ... иначе целта на Рамбо не е само да се заебава со Евросонг и Европа како целина , туку како што кажа и сам на едно интервју , битно му е да биде на што е можно пониско место и ќе се потруди да освои 0 гласови ... напред Рамбо , се надевам ќе успееш во намерата .
П.С. Продукцијата на песната е феноменална и текстот е одличен ... мислам дека ќе остави одличен впечаток на фестивалот .

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Ја се обидувам да ве разберам, ама искрено сепак не сфаќам... Ај објаснете ми, како он ја заебава Европа и евросонгот со тоа што се обидува да се напраи што е можно поглуп? Да победи со таква песна ондак да - ќе има поента - ќе докаже дека Евровизија е срање и треба да се биде идиот и да се глупираш што е можно повеќе за да успееш во фестивалот... Али него реално глеано му е зацементирано последното место (и самиот кажува дека целта му е 0 гласови да освои), така да не глеам што докажува со тоа и како со неговиот настап покажува дека евросонгот не вреди, кога со таквиот резултат (0 гласови) самиот би покажал дека ваква песна и глупирање не поминуваат на фестивалов... Така да искрено не гледам како уствари он ја исмева Европа или што и да е, лично мислам дека само сам себе се исмева и резили и ништо попаметно не постигнува... Барем еве, стави се во положба ти сеа да си некој си Германец или Англичанец или незнам си што, не го знаеш чоеков и што филозофија си има и што сака да каже со песнава или воопшто со неговата музика, битно вечерта го гледаш фестивалот и ја гледаш песнава - демек ќе сфатиш некоја си поента од неговиот настап и ќе заклучиш дека он го исмејува фестивалот и дека се обидува да пренесе некоја си „интелигентна порака“, или пак само ќе си речеш „што му е проблемот на идиотов“?

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.744
Поени од реакции
1.003
Ја се обидувам да ве разберам, ама искрено сепак не сфаќам... Ај објаснете ми, како он ја заебава Европа и евросонгот со тоа што се обидува да се напраи што е можно поглуп? Да победи со таква песна ондак да - ќе има поента - ќе докаже дека Евровизија е срање и треба да се биде идиот и да се глупираш што е можно повеќе за да успееш во фестивалот... Али него реално глеано му е зацементирано последното место (и самиот кажува дека целта му е 0 гласови да освои), така да не глеам што докажува со тоа и како со неговиот настап покажува дека евросонгот не вреди, кога со таквиот резултат (0 гласови) самиот би покажал дека ваква песна и глупирање не поминуваат на фестивалов... Така да искрено не гледам како уствари он ја исмева Европа или што и да е, лично мислам дека само сам себе се исмева и резили и ништо попаметно не постигнува... Барем еве, стави се во положба ти сеа да си некој си Германец или Англичанец или незнам си што, не го знаеш чоеков и што филозофија си има и што сака да каже со песнава или воопшто со неговата музика, битно вечерта го гледаш фестивалот и ја гледаш песнава - демек ќе сфатиш некоја си поента од неговиот настап и ќе заклучиш дека он го исмејува фестивалот и дека се обидува да пренесе некоја си „интелигентна порака“, или пак само ќе си речеш „што му е проблемот на идиотов“?
Како прво песната воопшто не е толку шит како што мислат многумина ... одлично е продуцирана ( слушни ја на некој добар музички систем ) и текстот е прилично добар и има поента ( погуглај малку и прочитај го целиот текст и ќе видиш дека не е само тресење на зборови без врска ) ... иначе и покрај желбата на Рамбо да освои 0 бодови , воопшто не верувам дека така и ќе биде , бидејќи на скоро сите земји од поранешна Југославија Еуро Неуро им е фаворит и сигурен сум дека ќе добие многу бодови од екс-Ју земјите , а сигурно ќе има и по некој бод и од други земји ... што се однесува до квалитетите на Антоније Пушиќ како музичар и уметник тие се неспорни , без разлика што некои луѓе мислат дека изминативе скоро 22-23 години колку што е на сцената , Рамбо е само еден обичен заебант и врска нема од музика ... заклучокот ми е дека Рамбо со овој настап на Евросонг ќе си го направи ќефот да се заебава и исмејува со овој фестивал , но во никој случај тоа нема да биде кловновско однесување и настап , напротив .

M

Moon Child

Гостин
Како прво песната воопшто не е толку шит како што мислат многумина ... одлично е продуцирана ( слушни ја на некој добар музички систем ) и текстот е прилично добар и има поента ( погуглај малку и прочитај го целиот текст и ќе видиш дека не е само тресење на зборови без врска ) ... иначе и покрај желбата на Рамбо да освои 0 бодови , воопшто не верувам дека така и ќе биде , бидејќи на скоро сите земји од поранешна Југославија Еуро Неуро им е фаворит и сигурен сум дека ќе добие многу бодови од екс-Ју земјите , а сигурно ќе има и по некој бод и од други земји ... што се однесува до квалитетите на Антоније Пушиќ како музичар и уметник тие се неспорни , без разлика што некои луѓе мислат дека изминативе скоро 22-23 години колку што е на сцената , Рамбо е само еден обичен заебант и врска нема од музика ... заклучокот ми е дека Рамбо со овој настап на Евросонг ќе си го направи ќефот да се заебава и исмејува со овој фестивал , но во никој случај тоа нема да биде кловновско однесување и настап , напротив .
Потпишувам! Мене лично ми е фаворит неговата песна! Кој ѕвер човече, иде со намера да се исмејува со пропаднатиот фестивал кој веќе не е никаков репер за квалитетна песна, напротив:cuc: Се надевам дека ќе добие многу критики од Европјаниве, што всушност и му е целта. :vozbud: Како им ги плеснува во фаца, ептен ми е мило што ќе им каже што мислиме ние Балканците за нив :vozbud:
Рамбо FTW!:cuc:

L

Löwe

Гостин
Може да ми каже некој кога точно е евровизијата?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Калиопи растури на синоќешниот Евровизиски концерт во Амстердам! :)

M

Moon Child

Гостин
Калиопи растури на синоќешниот Евровизиски концерт во Амстердам! :)

Haters gonna hate.
Совршено. Па и како ми е подмладена, разубавена и ослабната. Кој сака гомна нека јаде, Калиопи си е Калиопи, колку сака нека плаче и нека се занесува. За гласот сите можат вода да и носат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
На МК или англиски ќе пее Калиопи.. а по коментарите што гледам на јутјуб сите со пофалби :)

Kajgana Shop

На врв Bottom