На почетокот на сезоната, Арсенал се наоѓаше во зоната за испаѓање и само чудо можеше да не врати горе, и чудо да не однесе во Лига на Шампиони. Следуваа катастрофални порази, меѓу кои и онај од Јунајтед, со 8-2, најголем во историјата. Но, Арсенал се издигна над сите проблеми, и сите потешкотии. Венгер беше на критики, и тоа остри. Дури едно време беше и втор фаворит за да добие отказ, после Овен Којл од Болтон. Но, Венгер само изјави дека поминаат низ тежок период и дека тој има сила и мотиви да го однесе тимот, каде што и бил во предходните 16 години од неговито мандат. Во врвот на Европскиот фудбал.
Многумина фрлаа со камења по него, како не купува и како Арсенал нема шанси да биди во првите 6 екипи сезонава. Повеќе кредити им се даваа на Челзи, Ливерпул и Тотенхем. Но, Арсен Венгер не се откажа и не даде отказ, продолжи да работи, и продолжи да го носи тимот онаму каде што припаѓа. Моментално, Арсенал е на 3тото место со плус 3 од Тотенхем и плус 8 од Челзи, тимови кои прогнозираја дека ќе бидат пред него. Дури ценетите Англиски статистичари велеа дека и Ливерпул ќе биди пред нив, трик на кој дури и јас поверував на почетокот на сезоната.
После оние лоши игри, никој не веруваше дека Венгер може да го крене нивото на игра, и атмосферата во тимот. Што и да се случи на крајот на сезоната, јас сум секогаш Венгер да остане во Арсенал. Самиот Арсен Венгер кажа дека не му се допаѓа тоа што Сер Алекс „му заминал“ многу во титули и дека ќе направи се, за да го стигни. Убеден сум дека Венгер е вистинскиот за Арсенал.
In Arsene I Trust !
Пост за Арсен Венгер, човекот кој е Вистинска инспирација за секој топчија.