Вакцина - измама или не?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување

Измама ?

• Вкупно гласачи
    57
С

Само Човек

Гостин
Д ЛП бој, во голема заблуда си друже.
Знаеш ти што е метаболизам, знаеш некој биохемиски циклус, на пример гликолиза, Кребсов циклус...? Знаеш дека во гликолизата било која молекула од шеќер, протеин или маст се претвора во пируват? Кој после учествува во Кребсовиот циклус каде се ослободуваат дури 38 mol од ATP (она што ни дава енергија) Како тогаш луѓето не можеле да го сфарат месото? Липазите мастите ги разложуваат до виши масни киселини и глицерол кои после учествуваат во гликолизата. Протеините со соодветни ензими се кинат на помали пептиди, пептидите до аминокиселини, а аминокиселините учествуваат во метаболизмот.
Мој совет, земи прочитај некоја биохемија па збори за искрана и што е штетно, а што не.
сестра ми е фармацефт така да биохемии колку сакаш. И се сложувам со се, во месото има корисни материи+многу масти, но се што има во месото може да се најде и на друго место, токму ради тоа месото не му е неопходно на човекот
ПС : темата е за вакцини, да не одиме во друг дел
http://www.healthy-soul.com/herbivores.html

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.075
Поени од реакции
5.999
Можеш ли да цитираш некој извор за ова? Кои доктори од Србија и Хрватска? Кои од Русија и Кина? (не мора само мене да ми го кажеш ова, еве сподели го со јавноста).

Второ, ништо не искоментира за антисерумите во контекст на твојата теза дека на човекот не му се потребни антитела однадвор.

Трето, би спомнал еден интересен податок кој упатените добро го знаат, а испровоциран од глупоста која експертот гостин кај Миленко ја кажа, а тоа е дека дифтеријата е болест на минатото и бадијала ги труеме децата. Епа овој експерт, ако е навистина експерт, не можел да го пропушти податокот во литературата познат како „експлозија на дифтерија во поранешен СССР“. Што е приказната: вакцината против дифтерија во СССР пред распадот на системот била задолжителна, што резултирало со извонредна контрола на ова заболување и во 1991 година биле вкупно регистрирани 2,000 случаи на заболени. По распадот на системот, и укинувањето (во голема мера и поради недостатокот) на вакцината против дифтерија во тогаш популарната ЗНД се случува вистинска бомба, така што во периодот 1991-1998 година се регистрираат дури 200,000 случаи на оваа болест (со 5,000 смртни случаи). И сега шо прајме?

@ Audiofil: [q]Dali znaes pod cija kontrola se stampani site ucebnici po medicina vo sredno i na fakultet vklucuvajki gi i nasite bidejki site nasi vrvni doktori pocnuvajki od najstarite koi se sega pokojni ucele od stranska literatura.[/q]Јас учев Анатомија од група македонски автори (Стратевска, Џидрова, Тосовска...), рускиот Синелников анатомски атлас и Собота интерактивно ЦД. Физиологија учев од Артур Гајтон, Патологија од Робинс, Патофиза од Гамулин, Микробиологија од Каракашевиќ и Џаветс, Имунологија од Кјуби ... сега не се сеќавам на издавачките куќи ама прилично сум сигурен дека сите не биле контролирани од ист центар. Претпоставувам ти знаеш под чија контрола се штампани. Па, под чија? (еве не мора сите, бар за овие што ти ги набројав бар кажи).
Celata literatura unazad 200 pa i 300 godini e kontrolirana od dvete najmokni i najbogati bankarski familii na svetot Rotslid i Rokfeler cie bogatstvo e daleku pogolemo od ona na meksikanecot sto oficijalno se vodi za najbogatiot covek na svetot.Oni odlucuvaa sto ke pisuva vo knigite a koi vistini ke bidat sokrieni za da ne se zagrozi nivniot biznis.

G

galaxy

Гостин
Celata literatura unazad 200 pa i 300 godini e kontrolirana od dvete najmokni i najbogati bankarski familii na svetot Rotslid i Rokfeler cie bogatstvo e daleku pogolemo od ona na meksikanecot sto oficijalno se vodi za najbogatiot covek na svetot.Oni odlucuvaa sto ke pisuva vo knigite a koi vistini ke bidat sokrieni za da ne se zagrozi nivniot biznis.
Те молам кажи ми што се сокрило за вакцините.

G

galaxy

Гостин
Imas informacii na sajtot ivonazivkovic pa sam procitaj si.
Јас можам да ти дадам цел куп интернет содржини и книги кои одат во прилог на превентивната улога на вакцините и не се од 1920 година.
Не можеш само да ми кажеш од каде си прочитал, туку што си сфатил. Освен стари податоци на таа страница нема ништо кое се однесува на денешните вакцини.
Кажи аргумент кој си го извлекол од тие податоци, книгата е 250 страници, се разбира дека нема да ја прочитам цела, можеби некогаш кога ќе бидам слободен.
Главен аргумент кој ја побива книгата е тоа што денес нема вариола вера (smallpox), гледаш некаде заболен со таа болест?

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Друже се мислев дали да ти пишувам овде зашто гледам тие што не ја следат твојата гледна точка ги нарекуваш бездушни или пак им пишуваш недај боже нивните деца да не имаат тоа што беше прикажано на графата неколку страници наназад. Не знаеш да водиш дискусија, на неколку пати што те читав толку се нанервирав што морав три кила говедско да изедам. Mоментало вријам од енергија и мора на кеј да одам да се истрчам. Другиве што се обидуваат, преку свои зборови да ти објаснат дека не е се црно бело како што очигледно мислиш, ми беше милина да ги читам. Додека кај тебе Caps Lock-oт е изгледа на турбо ставен и само линкови постираш до некои веган сајтови. Уште од PETA линк да ставиш ти фали и денот ке ми биде потполнет. Инаку за полио, вариола имаш чуено? Нив како би ги лечел?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.746
Поени од реакции
4.508
Друже Lp Boy сам ги напиша зборовите на Хипократ погоре.

Значи вакцините и лековите не може на никој начин да бидат замена за водење здрав живот.

Пример вакцината придонесува да речеме 15% да бидеш поотпорен кон некоја болест ,а прекумерната тежина ја зголемува можноста да заболеш за 200% ?!
Американците со нивниот начин на живот никогаш не можат да имаат најдолг век на живеење ,а вакцините не се никаков фактор во пресметката.
Со катастрофалната исхрана и секојдневниот стрес чудно е и до 40 години што живеат Америте.
--- надополнето: 24 март 2012 во 02:51 ---
ете ви цитати од книги, а јас глупав за разлика о овие луѓе, глупав сум што мораше да бидам засегнат па да истражувам, но од грешките се учи. Мило ми е што ве натерав да подразмисите и верувам дека сите се сложуваме дека треба да има право а избор..:cenzura:
Друже единствено што ти држи вода во целиот пост е за имањето избор.
Знаеш дека Х2СО4 ако ја пиеш може да те убие нели?
Ама затоа пак без Х2О која е клучен елемент во соединението погоре не би можел да преживееш.
Така да отровни супстанци за човековото тело се сите само некои во поголема ,а некои во помала мера.
Поради тоа човековото тело има филтри.Во воздухот има јаглерод диоксид и азот кои се отровни нели е така?
Второ здрав начин на исхрана да.Ама кај виде дека некој го оспорува ова?
Јас мислам дека сите доктори(како и да ги делите ,природна ,конвенционална,алтернативна итн)се согласуваат дека здравиот начин на живот т.е правилна исхрана,спорт,справување со стрес итн се огромен фактор за здрав,долг и среќен живот -значи ова не го оспорува никој.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
темата е "вакцините измама или не' . 16 ми хемоглобин,железото 22. Анемија не може да се фане од растителна храна, еве уште утре јас нека фанам ако се фајќа. Не мислам да солам памет на личности кои имаат нецелосни информации
--- надополнето: 23 март 2012 во 18:51 ---

http://www.extremevegansports.org/Galleries/Body-Building/20367546_csqWCs#!i=1611411482&k=gQ8zdLH
Леле бе дете аман веќе. Фати книга и читај наместо да пишуваш. За твое добро е.
Најчеста последица од вегетаријанска исхрана е анемија.
Синтетичките витамини никогаш нема да бидат поздрави од суплементите
И мастите се неопходни во човековата исхрана, има есенцијални масти кои не можеме да ги создадеме па мора да ги внесеме.
Штетните материи во вакцините се во минимални концентрации, па и во мозок да ти ги вбризгаат нема ништо да ти се деси. И во растенијата има штетни материи кога ќе видиш така.
Серуми и вакцини во животни се правеле пред 50 години, мрднала медицината од тогаш. Виделе дека може да настане штета од животинските протеини и се погрижиле да се унапредат некако.

И не знам веќе што други глупости имаше изнапишано. Не можам да те следам веќе, капацитетот за измислување и погрешно толкување на работи ти е неограничен и многу потентен.

Прво, фати прочитај нешто, образовај се, совладај ја биологијава и хемијава барем на некое основно ниво, па после тоа читај контроверзни статии и формирај мислења за нив. Вака се лажеш како мало дете. Си прочитал нешто, не си го доразбрал и сега пласираш некои мислења што не му одговараат ни на дете во второ одделение. Како сакаш да постигнеш некаква поента кога информациите што ги даваш ти се погрешни скроз.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Не помага за лечење рак. Ги ублажува болките да ама лечење јок.

С

Само Човек

Гостин
Најчеста последица од вегетаријанска исхрана е анемија.
Синтетичките витамини никогаш нема да бидат поздрави од суплементите
И мастите се неопходни во човековата исхрана, има есенцијални масти кои не можеме да ги создадеме па мора да ги внесеме.
Во заблуда си за анемијата али океј...
Неопходни се мастите,а холестеролот не е непходен. Најголема концентрација на омега3 мнасни киселини има во конопното уље, има 10 пати повеќе од рибата :) Д-р Доналд Милер има напишано книги за тоа кој се продавани шурум светот. И медицината е напредната точно, но овде збориме за фармација. Свесна ли си кој ги финансира медицинските факултети. Заостанати сме Македонија сеуште, отиди по светот па ќе видиш што се дешава. Јас давам аргументи од интернет и ти мислиш дека не сум информиран,а да го кажував сето тоа уште повеќе немаше да веруваш.Истражувај за најуспешните атлетичари кога веќе се фајќаш за месото. Разгледај ги болестите кои постојат денес, што се причините? Во половина стои не е позната причината, цигарите алкхолот.Ооо не имам цироза а не локам,па чекај дали само алкохолот оди кон црниот дроб, што е се сета таа хемија. Седиш у болница и гледаш пуно и оп на тв научниците пронајдоа лек најнов, се поблиску се до пронаоѓање на лек за она. Стој , како тоа све повеќе напредуваме све повеќе има болни. Ејј денес да ти е милина да работиш у градикна, време за спиење и сите бубалку, 2 години дете слуша па не е можно. Умоевреме у градинка требаше да се истрчаш за да спиеш. Зошто се прашувам.И ми иде слика од пред неколку години кога во македонија се реши и во водата од градинките да има флуор. Дали реков флуор ?Па нели Хитлер користеше флуор за евреите да одат мртви ладни на убивање, не не не мора да сум грешка...уствари па јас и сум второ оделение
пс:дете
--- надополнето: 24 март 2012 во 16:38 ---
Не помага за лечење рак. Ги ублажува болките да ама лечење јок.
ако се успее да се намали туморот до некоја фаза и да се спречи негово растење зарем не е тоа делумно излекување. Зошто да се оди на хемо и да се уништуваат и здравите ќелии кога постојат и други начини

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Во заблуда си за анемијата али океј...Седиш у болница и гледаш пуно и оп на тв научниците пронајдоа лек најнов, се поблиску се до пронаоѓање на лек за она. Стој , како тоа све повеќе напредуваме све повеќе има болни.
Во светот има се помалку болни не се повеќе. Вакцините имаат спасено повеќе животи одколку што луѓе загинале во војни. Анемија се јавува МНОГУ почесто кај вегетаријанци затоа што железото се апсорбира полесно од форма на миоглобин отколку онаа што го има во овошје (банани, спанаќ и сл).Престани да тролаш и да ги вадиш од памет луѓето околу, ако сакаш јади трева само ама немој да тресеш зелени. Здрава храна има и од растенија, овошја, маслиново масло но здраво е и месото од риба и пилешки гради исто како што е и здраво млекото и сурутката. Месото, јајцата, млекото имаат многу позитивни страни и целосен амино профил кој од растенија неможеш да го добиеш освен ако не јадеш 10 вида зрнести растенија одеднаш. Затоа вегетаријанците се цели анорексични, бледи и често се разболуваат.
--- надополнето: 24 март 2012 во 16:51 ---
каква е оваа смешна табела ?
Брокула ги има сите потребни амино киселини хахахах. Во 100грама брокула има 1 грам протеин а човекот треба да внесува околу 50-100грама целосни протеини што значи да изеде 5-10кг брокула дневно?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
се изнассмеав
Немаш аргументи ? Сајтот ти е смешен. Скоро никој извор на протеин од растенија нема потполн амино профил. Мора да се прават комбинации од пример леќа+грав за да се запази целиот амино профил. Исто како што се фураа вегетаријанците дека сојата е супер растение има многу протеини за да после десетина години се покаже дека негативно влијае на тироидната жлезда, дека ги пореметува хормоните кај луѓето и предизвикува рак кај жените.

Друга ствар. Вакцините:
Големи сипаници пред да се воведат во светот имаше 48 000 случаи годишно на заболени од големи сипаници од кои некои умираа, денес благодарение на вакцината НУЛА ! Исто е и со дифтеријата од 175 885 случаи сега има НУЛА ! болестите целосно се искорентети благодарение на адекватна вакцинација. Од полио наместо 16 316 луѓе кои заболуваа годишно со трајни инвадилитети и смртни исходи сега има НУЛА заболени. Слично е и со сипаниците, заушките.рубелата грипот и слично. Само грипот кој ја зафати 1918 кој уби 100 000 000 луѓе. СТО МИЛИОНИ повеќе откоклу втората светска војна. Балгодарение на вакцините за грип сега е колку толку таквото ширење е стевено под контрола.

Иди дете прочитај некоја книга не туку треси зелени тука може некој неук да поверува на твоите шупливи приказни.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
ако се успее да се намали туморот до некоја фаза и да се спречи негово растење зарем не е тоа делумно излекување. Зошто да се оди на хемо и да се уништуваат и здравите ќелии кога постојат и други начини

Додека волонтирав по болницине разни болни луѓе се изнагледав. Имаше луѓе кои си користеа мара, болките им се намалуваа ама опаѓање на ракот немаше.

Кога еден член од моја фамилија скапуваше од ракот на плуќа се му купувавме. И Алое Вера, и разни спрејови капсули и тревишта и разни други курци палци од Калифорнија Фитнес и други како нив, дури и во странство одевме за да земеме тревишта, капсули кои демек ке му помогнат ама ништо. Не можев веќе да ги издржам тие лелекање што по цели денови и ноќи ги испушташе. Почнав да купувам и коноп и мара. Ке го спремав конопот во разни смеси а другово ке запалев и во фаца му дував зашто човекот не беше способен ни да диши а камоли да вовлекува. Лелекањата се намалија и човекот последните месеци од животот ги помина во мир. Ама пак, намалување на ракот немаше. Исто така друг член напиша дека, дека преку спорт, здрава храна, здрав живот има шанса да оздравиш. Не ми е јасно тоа. Болен човек ке го носиш на Водно, на кеј да трча да се искачува? Ако си настинат да, настинката преку пот ке се исчисти, шлајмот ке го исфрлиш. Ама еве, болен од рак, што ке му правиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom