Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
МАЕСТРАЛНО !!!
Ова е вистинскиот МЗТ кој се очекуваше со години, после 5 години соборен Фени во Кавадарци.. На крај заради дебилните одлуки на судиине можеше пораз да не кошта, Вучуровиќ во стил на големине ѕвезди со две тројки по ред ја врати разликата што беше цело време.
Спикеров не го слушнав кога рекол тоа, али како не му е срам бе така да го каже? Па мајка му стара за ништо досудија фаул над Соколов и после техничка, и ред други работи..
Сеа купот, со Вардар во четврток во 20:30 без никакви проблеми треба да се помине, и после во 1/2 финале молим Бога со Работнички за последен пат да ги исплескаме онака јако, само без милост да бидат :D.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Можеш да го слушнеш спикерот на вториот клип што го ставив, од 3:06 натаму... кој дебил човече. :ROFLMAO:

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
Neka ne skokaat mnogu koga ke gi pregledaat kasetite ke vidat zaso feni poveke ne zgubi im dadoa 10 slobodni alooooo vo rok za 2 min ( 4 slobodni i topka od strana tehnickata na Ognen:sick: i faulot za 3 nad sokolov sto ne postoese! toa se 7 slobodni i topka ete kako namalija od 17 razlika:facepalm:
--- надополнето: 19 март 2012 во 15:19 ---
Можеш да го слушнеш спикерот на вториот клип што го ставив, од 3:06 натаму... кој дебил човече. :ROFLMAO:
Nemoze covek da ostane nem na komentarite sto doagaat od pozadina,ednostavno morav da ja zapocnam temava bidejki sum krajno revoltiran od slucuvanjata vo Kavadarci i komentarite posle,da navijac sum na MZT i ja gledav utakmicata od pocetok do kraj i ke dadam moe mislenje koe sakam vie da go dopolnite!
Natprevarot pocna so dobra igra na FENI,vodea 6 raz. na pocetokot 9:3 od toj moment nataka barem najmalce do kraj na 2 ro poluvreme gledav edna ekipa a toa bese MZT sekoj sutnat obid za 3ka vleze akciite odlicno smisleni so eden zbor odlicno 1 vo poluvreme za koj nikoj nema zbor neli ( problemot bil 2 roto poluvreme ) MZT kako zavrsi taka pocna napravija pozitiva od 17 kosa razlika I OD TOJ MOMENT SUDIITE STAPILE NA SCENA TOCNO! KE GI PRASAM TIE STO BEA PRED MALITE EKRANI I VO SALATA KAKO MOZE KOGA OD 17 CIFRENA PREDNOST DA NE SE SLUSNE FAUL VO KORIST NA MZT CELA CETVRTINA....DA NE BIDAM GRUB AMA POLOVINA OD POENITE NA GECEVSKI I DRUGITE IGRACI VO TAA CETVRTINA BEA BAREM FAUL-KOS KOJ NORMALNO NE BESE DOSUDEN FENI ZAIGRA ODBARANA NO KONTAKT-ODBRANA KOJA NEE DOZVOLENA NORMALNO SE SUDI FAUL IM SE DAVAAT NA FENI 2 PATI PO 3 SLOBODNI ZA NAVODNO FAULIRANJE NA OBID ZA 3 KA I TEHNICKA SO 4 SLOBODNI I NAPAD!! ZA FAUL KOJ BESE SMESEN DA SE SVIRNE!! LICNO MZT NE SUM GI GLEDAL PO TEPANI NIKOGAS!.
I KE SE NAVRATAM NA OSVOENITE TITULI OD FENI SAMO ZA POTSETUVANJE DEKA KAVADARCI VAZI USTE ZA NEOSVOIVA TVRDINA AKO SE ZNAE POD KAKOV PRITISOK SE IGRA VO TAA SALA TOA SITE GO ZNAAT,NEOFICIJALNI OICA NA TERENOT KOJ SE ZAKANUVAAT PCUJAT I VRSAT PRITISOK NA GOSTINSKATA KLUPA AKO GAZDATA NA FENI ULOZIL GOLEMI PARI NE ZNACI DEKA IMA PRAVO DA SE PONASA KAKO DA E NEGOVA MAKEDONIJA AMA DOJDE KRAJOT I NA TAA GOLGOTA MZT POBEDI POBEDA CISTA KAKO SOLZA I NE DOZVOLUVAME DA NI S ENARUSI RADOSTA POZZZZ:P

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Честито победа, за Фени не знам што да речам им набивме комплекс годинава. Кога вината за поразот ја бараш во судиите, а ти промашуваш 5-6 чисти шута пред крај тоа е состојба на немоќ. Многу незрело беше тоа да се дозволи да се прокоцка водството и да се дојде до неизвесна завршница, ама на крај добро се заврши. За Фемили нема да коментирам, свртете една страна поназад и видете го најдоброто од Македонија. За спикерот нареден пат ќе му треба поубаво озвучување. Дефинитивно со оваа победа се отворија вратите за двојната титула годинава, ама ме нервираат кога уште плеј офот не почнат го прогласуваат МЗТ за шампион. Да, поблиску сме, ама ништо не е решено, само што стартуваме со предност.

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Мене стварно не ми е јасно до кога судењето ќе ја става кошарката во втор план во оваа наша лига полна со скандали уште од самиот нејзин почеток (да не се навраќаме). Еве веќе 2 дена кога ќе се спомне најбитната утакмица во сезоната сите ја коментираат ислучиво од судиски аспект.
Според мене една од најлошо судените утакмици кои сум ги гледал во последно време. Судиите се изгубија начисто па така во многубројните компензации на едната и на другата страна влегуваа од грешка у грешка. Затоа што загуби Фени тие поднесоа жалба а да загубеше Мзт најверојатно со полно право ќе го направеше истото. Па така во таа судиска бламажа мислам дека Фени настрада за нијанса повеќе, но во никој случај пресудниот фактор поради кој Фени загуби.
Јасно е дека оваа сезона МЗТ е поквалитетен тим и тоа го докажа 3 пати по ред а утакмицата која Фени ја доби во Кавадарци против десеткуван МЗТ без Гечевски и со пола екипа болна ни од далеку не може да биде репер. Криво ми е, многу ми е криво што и овој пат МЗТ не победи како предходните две утакмици со 20 разлика па да ги затворевме сите расипани усти што само лаат наоколу дека МЗТ мора по секоја цена годинава да стане шампион и дека тоа било од напред познато. Па добро зарем годинава МЗТ со тимот што го има на располагање и со игрите што ги прикажува не заслужува да биде шампион? Него што е тука е, тепавме само 4 разлика па сега сите оние алапачи ќе продолжат да лаат дека е се наместено, воедно надевајќи се дека и оваа година МЗТ нема да биде шампион. Таа можност им ја пружи господинот Ацо Свински со своите тактички решенија поради кои редовно добивам грчеви во стомакот и морам да го посетам тоалетот после скоро секоја утакмица. Тајм аут од +17 до +1 никако, Далман дете златно на клупа заборавено а Станко изведува циркус на терен, Дејвис за 1 грешка на клупа а на негово место Грне (турни ме да кинисам) и ред ред глупости до недоглед. За среќа расположени Миајловиќ, Вучуровиќ и Далман кои МОЖЕБИ ни донесоа титула.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Знае некој, дали некоја телевизија ги откупи ТВ правата за купов, зашто на веб страната на КФМ пишува дека ќе има само стримови? :cenzura:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Кејд ја изигра утакмицата на кариерата. Браво (y)

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Рутинирана победа, со мали падови на играта..
Кејд и Далман (y).

п.с

многу пари барате
за к*р да ни се фатите
за 250 денари
војо да ја е*ам женати !!!

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
ustvari ova e pravoto lice na cade davies...
--- надополнето: 22 март 2012 во 23:26 ---
GO cekame Inter fan so komentar :))

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
ustvari ova e pravoto lice na cade davies...
--- надополнето: 22 март 2012 во 23:26 ---
GO cekame Inter fan so komentar :))
Нормално дека ова е Дејвис 7/10 за 3 поена ( 2 шута му беа фрљотки ради истек на време )... поголема слобода и одма си гази дечкото, му нема рамен. :)
Уште да го пушта Ацо вака и во плеј оф да се распуцава добро ќе биде.
П.С. Зошто Ацо не го стави Грне да игра? Зар го чуваше за у сабота да ни ги искине живците? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom