Одгледување на печурки (буковка, шиитаке и др.)

Член од
4 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
abe tapan se palis kako nekoj mlad majmun a pojma nems so zboris na so lice na tugo buniste petel se prais neli gledas deka majtap si igram so tede ti li mene ce mi kazuvas kako se odgleduvat pecurki ,na slivarot slivi mu prodavas,samo mozis na vija kosturot da mu prodavas slivi a ne micelium oti tija se laici toa ti so go nudis toa e za amateri so vrska nemat od pecurki i gi lazis kako saks i se prais deka se znais,dojdi mene prodaj mi takvo nesto od glava ce ti go aknam.i citav gore nesto kazuvas deka nemalo razlika od amatersko od industrisko proizvotctvo,pojma nemas ,da mi prodadis vakvo seme ti kakvo so nudis ja treba za 24 casa da do zatvoram proizvotctvoto.Vikas deka sega sum se zaclenil,da samo za tebe ,te sledam od koga ti se zacleni i ti "divam" .A toa sto vikas deka mojata tastatura trpi se ,da toa e tocno,ama izgleda deka mozokot tvoj ne trpi mnogu ,ne se sekiraj ima i za toa strucni licasamo pobaraj pomos dodeka ne e kasno.
 
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
abe tapan se palis kako nekoj mlad majmun a pojma nems so zboris na so lice na tugo buniste petel se prais neli gledas deka majtap si igram so tede ti li mene ce mi kazuvas kako se odgleduvat pecurki ,na slivarot slivi mu prodavas,samo mozis na vija kosturot da mu prodavas slivi a ne micelium oti tija se laici toa ti so go nudis toa e za amateri so vrska nemat od pecurki i gi lazis kako saks i se prais deka se znais,dojdi mene prodaj mi takvo nesto od glava ce ti go aknam.i citav gore nesto kazuvas deka nemalo razlika od amatersko od industrisko proizvotctvo,pojma nemas ,da mi prodadis vakvo seme ti kakvo so nudis ja treba za 24 casa da do zatvoram proizvotctvoto.Vikas deka sega sum se zaclenil,da samo za tebe ,te sledam od koga ti se zacleni i ti "divam" .A toa sto vikas deka mojata tastatura trpi se ,da toa e tocno,ama izgleda deka mozokot tvoj ne trpi mnogu ,ne se sekiraj ima i za toa strucni licasamo pobaraj pomos dodeka ne e kasno.
ти си Месијата ?? Господ Бог те прати ??
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Дечки, мирни и двајцата. Не бегајте од темата, инаку ќе морам да ве отстранам од дискусијата.
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
Ке оставам другите да коментираат, иако на каменот со камен треба ама џабе, едино што забележувам е дека не коментира Кико на тоа што го предложив ама како магаре со врзани очи е, како го тераат так оди.
--- надополнето: 6 март 2012 во 00:03 ---
Acid> имаш поддршка од мене дури и ако треба мене да ме одстраниш,
Сепак нели е достојно и правилно на еден-два коментари да се одговори
затоа погоре јас пишав оти ќе оставам да коментираат другите на таквите коментари
п.с. а јас се думав како тоа може да се изведе ама еве те прати некој за позитива.
ииии
ајде ќе го исфрлиш непожелното лице,
а што ако форумот се дискредитира и од други? Ќе се оди до недоглед? мора да се изнајде некако решение со право на најприсутните на одреден форум да имаат право на такво нешто
Јас затоа веќе најдов т.р. лек: кој сака со мене на скајп подетално па....
Поздрав
 
Член од
4 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
samo vaka za tebe da ne mozis na kamenot so kamen oti ti samo taka zneis.se plasis deka ce te otstranat ,i posle sto koj ce bide 'seznajkoto' ,nemoj molimte ,sto ubavo si se smeskam na tvoite mislenja. mene ako me otstranat nisto ,jas ti kazav deka se zacleniv samo za tebe da ti kazam deka DOSTA E ostaj drugite da kazat nesto. p.s.NAJ JAK SI
 
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Која ПХ вредност треба да биде за најбргу да се создаваат печурикте, исто така најидеална температура?


p.s. Kiko би те замолил да се задржиш на темата. Се надевам дека не сакаш да ја уништиш заради сопствени интереси...
 
Член од
2 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ме интерсира рокот на траење на свежата печурка односно од кога ке се набере колку време трае без да изгуби на тежина или квалитет и при транспортот дали влијае разликата во температура во летен период да кажеме да се транспортира со комбе ?
 
Член од
4 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ме интерсира рокот на траење на свежата печурка односно од кога ке се набере колку време трае без да изгуби на тежина или квалитет и при транспортот дали влијае разликата во температура во летен период да кажеме да се транспортира со комбе ?
Трае седум дена на температура од4 до 6 степени целзјусови ,но да се разбереме не е тоа како првиот ден кога се бере, транспортот доколку трае еден ден и одма се складира во соодветни услови(4 до 6 степени)тогаш не е проблем ,може да изгуби на тежина но тоа е минимално
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
шо прајме за пласман ??

јас ке ти обезбедам пласман ти само произведи
со мојата професија работам со 800 малопрпдажни објекти, и ти гарантирам дека во најмалце 100, ке ја има твојата буковка кога ке ја произведиш,
100 продавници по 1кг дневно да продадат то ти е 100кг денот продажба
ако мислиш дека има математика произведи и побарај ме,
јас веќе се подготвувам за пробен старт со производство
Ако си човек од бизнис одма ќе го видиш интересот и помошта која ти се нуди од страна на Ване и сите други поупатени во оваа работа, а ако тепаш време на форумот да знаеш само дека за секој производ има и купувачи,
Која е твојата професија пријателе во која работиш со 800 малопродажни објекти,да не си дистрибутер или слично? И јас сум заинтересиран за п-во на буковка или свеж шампињон,имам услови и пари за тоа,ама прво треба да учам за тоа, а и ќе побарам помош од татко ми кој е земјоделски инженер.Инаку,на времето во една фирма која поседува комори со термо-регулација и услови идеални за печурки,вработените така-речи на шега пробаа да произведат печурки и се истурија од "берење",само штета што не продолжија попрофесионално со тоа.Инаку,ме интересира дали и ваучерот од 3000 евра кој го дава владата за да отпочнеш бизнис е доволен,еве да речеме за погонче во кое ќе произведуваш шампињони? Одговор би било добро да дадат оние кои севеќе во овој бизнис од поодамна,поздрав
 
Член од
8 јануари 2010
Мислења
58
Поени од реакции
18
Која е твојата професија пријателе во која работиш со 800 малопродажни објекти,да не си дистрибутер или слично? И јас сум заинтересиран за п-во на буковка или свеж шампињон,имам услови и пари за тоа,ама прво треба да учам за тоа, а и ќе побарам помош од татко ми кој е земјоделски инженер.Инаку,на времето во една фирма која поседува комори со термо-регулација и услови идеални за печурки,вработените така-речи на шега пробаа да произведат печурки и се истурија од "берење",само штета што не продолжија попрофесионално со тоа.Инаку,ме интересира дали и ваучерот од 3000 евра кој го дава владата за да отпочнеш бизнис е доволен,еве да речеме за погонче во кое ќе произведуваш шампињони? Одговор би било добро да дадат оние кои севеќе во овој бизнис од поодамна,поздрав
Да Turrican, јас сум комерцијалист - дистрибутер затоа работам и имам познанства со некаде околу 800 малопродажни објекти во неколку градови и нивните околини.
Проблемот не е во пласманот на печурките, особено не за буковката која е многу ретко застапена на пазарот во МК, проблем е што секој кој што планира до произведува мисли дека нема пласман и дека некој треба да му гарантира пласман за тој да почне да произведува, со други зборови сака да е бизнисмен без ризик и кога некој што откупува ке појде и ке му рече дека цената откупна е да речеме 90ден кг а на производителот го чинело 80ден да е произведе одма ке каже дека нема кар дека не му се исплака да ја продава по толку, е тоа е две добра не бива. Затоа за оспех во ваков бизнис треба да си финансиски моќемн да организираш свое производство и своја дистрибуција, ама за жал тие со таква финансиска моќ најчесто се политичари, или градат згради или поедноставно му е да се трговци со кинески производи а во поново време да се има и авто плац. Ако имаш некои прашања или ти треба некоја информација пиши...
 
Член од
4 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
до prophet, ме итересира само од каде си ?чисто информативно бидејќи јас одгледувам, имам пласман ама сакам да се проширам,па да видиме што можеме да на правиме,да пробаме ако не друго,
 
Член од
8 јануари 2010
Мислења
58
Поени од реакции
18
Јас сум од Охрид, работам на теренот на југозападна македонија, односно Охрид , Струга, Дебар, Кичево, Ресен. Јас сум расположен за соработка.
 
Член од
4 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
незнам
Јас сум од Охрид, работам на теренот на југозападна македонија, односно Охрид , Струга, Дебар, Кичево, Ресен. Јас сум расположен за соработка.
Незнам како би можеле да искомбинираме,јас сум од Неготино ,ако планираш некако да се доближуваш со дистрибутерството поблиску до овој крај,нема проблем,ако не секоја почит,секој на своја страна,Ти благодарам за расположението за соработка . И ова нека биде потик за оние кои се од твојот крај ,ова им је шанса, која јас не би ја пропуштил ,се разбира ако сум од охритдско ,кои природните условите за одгледуване на буковка ,поготово за во летен период , а да не прајме муабет за во есен или за на пролет ,се идеални, да не речам совршени.Поздрав до тебе .А за оние кои чекаат на тацна се да им се донесе,од тије ништо не бидуна ,како што кажа ти (Ризикот капитал ствара) Поздрав, ако има нешто по конкретно пиши на kikoiliev@ymail.com
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
И ова нека биде потик за оние кои се од твојот крај ,ова им је шанса, која јас не би ја пропуштил ,се разбира ако сум од охритдско ,кои природните условите за одгледуване на буковка ,поготово за во летен период , а да не прајме муабет за во есен или за на пролет ,се идеални, да не речам совршени.
Па kiko,еве појасни за охридско дека има идеални услови за одгледување буковка,ама јас би те прашал за радовишко-струмичкиот регион дали се добри условите за одгледување на буковка,поздрав!
 
Член од
24 март 2012
Мислења
54
Поени од реакции
25
Еј здраво,
Јас сум нов тука, ги прочитав доста од дискусиите и репликите на оваа тема. Имам едно прашање за сите кои знаат повеќе од мене. Мене ми треба компост за одгледување на печурки ама не на буковки или шитаке.Ќе правам еден екперимент со други печурки па ако може некој да ме упати кај некој што продава компост ист како тој за шампињони ама без мицелиум-мицелиумот сам да го внесам. Ви благодарам однапред на сите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom