Лига на шампиони 2011/12

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
edano prasanje:
sto mislis Cervar glup e?
Da bese Stole vo toa vreme dobar ke go dadese?
daj ne zamaraj so toj Stole pa Stole. Gledam od sto e mnogu dobar kaj igra!!!
Си запнал за Столе, па дечкото е подобар од Ракчевиќ, Димовски и Наумовски заедно. И како не чинел баш шест месеци пред да почне ЕП, а на ЕП чинеше. Стоилов овој талент го имаше уште во 2009, ама толку му сечеше на Червар, добар стратег е, ама човекот знае целосно да се изгуби и да биде тврдоглав. И од Загреб го „избркаа“ баш поради тоа што имаше многу тврдоглави потези. Не може да си дал 4 гола во 25 минути и уште да не повикуваш тајм-аут, не фукнционира така ракометот. Ај сега и повикува тајм-аут, во првите два-три меча во ЛШ не ни повикуваше.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
глејте, изјавата на Борко во делот за Станиќ и Диви е малку лицемерна... пошто Борко = Станиќ кога се работи за репрезентацијата. И Борко имаше слаби први полувремиња на ЕП па Шундо го оставаше на гол, не го менуваше со Диви... а сега ми збори како Диви не добивал шанса... ја мајката.

друго, сите ја знаеме ситуацијата у нашиот ракомет, не е каква што треба да биде, најмногу заради ставањето на личните интереси пред репрезентативните.

Мора да се признае дека Металург „го купи“ успехот... точно, го купи пола Вардар... но, откако ги купи, играше со главно македонски играчи цела сезона... видоја дека не е тоа тоа, неможат ништо да направат така, мораа да се купат и странци. Сосема нормална клупска политика кога се бара брз успех...

Проблемот е што кај нас рајата ги меша работите. Пишав, од една страна бараме брз успех на Металург, а од друга бараме да им се даде шанса на двете крила кои очигледно не се квалитетни колку што се форсираат... барем не се сеуште...

Мора да се признае, т.е. факт е дека 70% од играчите у репрезентација се од Металург, без разлика дали тие играле или не за клубот. А и освен Козла, Јоноски и ајде Стевче, немаме подобри од нив моментално...

И многу го тупите со Столе... се дешаваат такви работи во спортот, се прават грешки. За среќа грешката со Столе беше исправена, му се даде шанса на друго место и се докажа.

Кај нас е глупо тоа што има два клуба... постојано тие се борат за превласт у репрезентацијата, играчите се користат како кукли за лични интереси, не се мирисаат сите меѓусебно баш најдобро.

Сосема подруго ќе беше доколку имавме бар уште еден, два други јаки клуба од кои ќе извираа репрезентативци (кога веќе немаме многу играчи кои играат у странство), немаше да има таква тензија за доминација...

Сега вака е каша попара... треба да бидеме реални и да не не залажува 5тото место. Точно, сега имаме јака генерација, но иднината ни е далеку од светла...

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
Си запнал за Столе, па дечкото е подобар од Ракчевиќ, Димовски и Наумовски заедно. И како не чинел баш шест месеци пред да почне ЕП, а на ЕП чинеше. Стоилов овој талент го имаше уште во 2009, ама толку му сечеше на Червар, добар стратег е, ама човекот знае целосно да се изгуби и да биде тврдоглав. И од Загреб го „избркаа“ баш поради тоа што имаше многу тврдоглави потези. Не може да си дал 4 гола во 25 минути и уште да не повикуваш тајм-аут, не фукнционира така ракометот. Ај сега и повикува тајм-аут, во првите два-три меча во ЛШ не ни повикуваше.
znaci neeeeee neeeee i neeeeeeee e podobar. nemoj sega da zborime za dimovski i rakcevik znaes malku e smesno. (y)

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
Decko ne go drvi, cela Makedonija vide dali e dobar ili ne e dobar Stole. Nemoj da se brukas so smesnive izjavi.
voopste ne se smesni. nemozes da go sporeduvas stole so dimovski ili rakcevic i da mi kazuvas deka e bolji od niv. deteto imase dobri 5-6 utakmici i odma stana nacionalen heroj koga nekoj drug ne igrase zaradi povredi. i ako podobro procitas ke vidise deka napisav deka NE E PODOBAR a ne deka ne e dobar.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
voopste ne se smesni. nemozes da go sporeduvas stole so dimovski ili rakcevic i da mi kazuvas deka e bolji od niv. deteto imase dobri 5-6 utakmici i odma stana nacionalen heroj koga nekoj drug ne igrase zaradi povredi. i ako podobro procitas ke vidise deka napisav deka NE E PODOBAR a ne deka ne e dobar.
па да де, подобар е моментално од Ванчо, тоа ти викаат... и точно е.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.972
Поени од реакции
9.623
abe dete... mene tie 5-6 utakmici mi se mnogu povazni otkolku cela kariera na rakcevic... Tie 5-6 utakmici bea protiv: GERMANIJA, SVEDSKA, DANSKA, POLSKA, SRBIJA, SLOVENIJA! Normalno deka stana nacionalen heroj koga gi odigra na svetsko nivo, so neverojaten prosek i po mene bese i najbolje piker na prvenstvoto. Deckoto e klasa piker... A za vodenje inat iskreno mozes do utre tuka da svrljas, iskreno me zabole;) Bidi pozdraven!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.192
abe dete... mene tie 5-6 utakmici mi se mnogu povazni otkolku cela kariera na rakcevic... Tie 5-6 utakmici bea protiv: GERMANIJA, SVEDSKA, DANSKA, POLSKA, SRBIJA, SLOVENIJA! Normalno deka stana nacionalen heroj koga gi odigra na svetsko nivo, so neverojaten prosek i po mene bese i najbolje piker na prvenstvoto. Deckoto e klasa piker... A za vodenje inat iskreno mozes do utre tuka da svrljas, iskreno me zabole;) Bidi pozdraven!
Ама од едно одиграно првенство не се станува класа играч. Кога ќе ја задржи формата подолго време може да дискутираме за тоа како Столе станал класа пикер..
Сеа само може да ја пофалиме неговата игра што му беше на првенството во Србија.
Башка далеку сме отидени од насловот на темата, нит Столе игра во Металург, нит овој што игра во „јакиот“ Гумерсбах игра некоја улога во ЛШ..

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
Ама од едно одиграно првенство не се станува класа играч. Кога ќе ја задржи формата подолго време може да дискутираме за тоа како Столе станал класа пикер..
Сеа само може да ја пофалиме неговата игра што му беше на првенството во Србија.
Башка далеку сме отидени од насловот на темата, нит Столе игра во Металург, нит овој што игра во „јакиот“ Гумерсбах игра некоја улога во ЛШ..
Bas taka ;)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Абе гледај и Динамо играше ЛШ,а Севиља не играше.........не можеш тоа така.Во Германија има еден куп јаки екипи.Пак прават добра екипа Гумерсбах ќе се извадат оваа година сигурно да не испаднат и ќе држат некоја средина како и претходните години.Сепак во Германија е огромна конкуренцијата.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Офтопично
Една работа ја промашуваме цело време (повеќето), дека младинската основа е слаба и загрижувачки е.РФМ како федерација ако си ја работеа работата правилно, немаше да дозволат да пропаднат/пропаѓаат ракометни извори како Битола, Богданци, Велес, Кавадарци, Неготино, Прилеп, па и Струга веќе последно време.Па поголем дел репрезентативци се деца на Струга и Пелистер (по 5 - 6), а кај се овие екипи?
Потребна е реанимација на ракометот во тие места.
Ама за некого очигледно е побитен процентот од картите во Ниш и Задар и брукањето на националната репрезентација во протекторатот :sick:

Член од
19 август 2010
Мислења
3.972
Поени од реакции
9.623
Ahahhahaha.... ako na edno EP kao sto bese izminatovo ne se stanuva klasa piker, ondak neznam kade se stanuva klasa piker! Za formata ne gledam bas deka mu e padnata. Ke se uveris koga ke dojde vreme. Stvarno izbegavme od temava, nemame isto mislenje i toa e toa. Pozdrav;)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
edano prasanje:
sto mislis Cervar glup e?
Da bese Stole vo toa vreme dobar ke go dadese?
daj ne zamaraj so toj Stole pa Stole. Gledam od sto e mnogu dobar kaj igra!!!
.
Не е глуп Червар,напротив,еден од најдобро тактички подоготвените тренери во последните 15 години,но....препотентен е.... има авторитет,ама со неговиот (незгоден) карактер некогаш меѓу играчите си создава непријатели.....
Затоа и заврши така со Хрватска....а беше цар таму и го молеа на колена да остани....
И не се брукај со ваквите постови аман.....
Да беше добар Столе тогаш?па како да го види дека е добар кога не го игра?
Со Пролет,Преспа не се гледа дали некој играч е добар или не....
Пола Европа го бара Столе,а кутри Лино откога се повреди Ракчевиќ стигна дотаму да го враќа Левко Наумовски од Пролет:D
Демек сега научи да игра Столе,на ЕП?:pos:
Столе можеби игра во Вардар(во тим кој не е за потценување)....,ама Металург остана без играч на линијата.....:D
И Ванчо бил подобар од Столе,nice one:pos:
Ванчо со задник со пречник од 2 метра,дај бе не ме зафркавај...беше играч на времето Ванчо да,сега не е на нивото....
Го браниш Червар ок,не е само Червар крив шо си испуштија некои играчи,и шо дремат на клупа еден куп репрезентативци како Диви,Никола Митревски.......(реално е дека ќе бидат резерви кога во тимот го имаш Станиќ)....
И Металург како клуб има вина....
Од шо беа паметни си го дадоа Столе за ситни 25 тисуча,и тоа во најголемиот ривал, сега ќе бараат пикери под дрво и камен....
А пикери(барем не квалитетни) нема на лагер на сред сезона...:)

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
Се е јасно. Само не ми е јасно кога има волку многу стручни лица во РМ зашто вака ни е лош спортот. Само да се паметува, тоа е многу јако вака на форуми. Се што е добро може да биде подобро ама со ваква стручна јавност ТЕШКО. Секој човек има грешки и падови, ама малку се тие што се задржиле на врвот. Срамота е да се плука по нешто што вреди. Секогаш се наоѓа по некоја искомлексирана будала со многу знаење во се да паметува и да коментира. А некои коментари за некои личности се излишни. Се додека има суштества што се палат на национализам и патриотизам оваа држава нема да тапка у место него ќе се враќаме наназад. Само едно ќе кажам и не учествувам веќе во темава. Сите што мрчите по Металург и Червар и сите играчи на Металург очигледно сте многу искомплексирани и ограничени, мешате работи што не се ваши да ги коментирате, и пукате и зеленеете од завист, а врска немате со животот. Поздрав и малце тоа мозоците отворете ги, многу е тешко кога човек е ограничен и хендикепиран затоа што неможе да си го пронајде местото во општетвото. (n)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
Се е јасно. Само не ми е јасно кога има волку многу стручни лица во РМ зашто вака ни е лош спортот. Само да се паметува, тоа е многу јако вака на форуми. Се што е добро може да биде подобро ама со ваква стручна јавност ТЕШКО. Секој човек има грешки и падови, ама малку се тие што се задржиле на врвот. Срамота е да се плука по нешто што вреди. Секогаш се наоѓа по некоја искомлексирана будала со многу знаење во се да паметува и да коментира. А некои коментари за некои личности се излишни. Се додека има суштества што се палат на национализам и патриотизам оваа држава нема да тапка у место него ќе се враќаме наназад. Само едно ќе кажам и не учествувам веќе во темава. Сите што мрчите по Металург и Червар и сите играчи на Металург очигледно сте многу искомплексирани и ограничени, мешате работи што не се ваши да ги коментирате, и пукате и зеленеете од завист, а врска немате со животот. Поздрав и малце тоа мозоците отворете ги, многу е тешко кога човек е ограничен и хендикепиран затоа што неможе да си го пронајде местото во општетвото. (n)
Друже, фала многу што вака не просветли, сеа ќе одам на Google да си го најдам местото во општеството. :pos: Не ми е јасно како процени дека поради тоа што го критикуваме Червар и некои негови потези значи дека не го подржуваме Металург.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom