Te sakam ej!
Никоја немала право наметнување родителство. Па да потпишувале при раѓање.
Никој не го присилува машкото на родителство колку што никој не го присилува да прска внатре.
Никој не го обврзува, може слободно да киднат, ама алиментација се плаќа како последици на неодговорноста.
Toa воопшто не се дискутира. Ама многу ми е мило ти како либерална што се избори за жениве да имаат повеќе права, па еве.. се залагаш за нас.
Јас не барам доминација на жените над мажите.
Јас барам рамноправност.
Ми се гади од доминантни мажјаци. Исто ми се гади и од доминантни женки.
Не може тебе некој да те тера да бидеш татко,
исто како што некој не може мене да ме тера да бидам мајка.
Јас разбирам како стојат моменталните закони, но тоа не ги прави добри. Значи дека треба промена.
Затоа го поставив прашањето - зошто се ослободени од вина оние кои го оставиле детето во дом, а таткото на детето, кое мајката го задржала, мора да плаќа алиментација заради ,,неодговорноста,,?
Зарем она дете оставено во дом (не мислам на она кое родителите му умреле) не е плод на неодговорност?
Да, ми пречи пресудното влијание на жената во ситуацијава. Ако мажот сака абортус, не смее таа да го присилува и да го роди детето. Сепак, бидејќи станува збор за нејзиното тело, никој не може да ја натера да абортира. Но затоа може да постои закон кој ќе го одбрани таткото од нејзините идни желби за зависење од него, и од неговите пари.
--- надополнето: 20 март 2012 во 21:00 ---
Види:
1. Бараш да се наметне законска регулатива за терминирање на бременоста по волјата не било кој партнер.
2.Во случај да не се знае кој е таткото, што би се правело? АФТ, ЦВС? Ако имала неколку партнери во периодот на зачнување како би се одвивал процесот на спогодба?
Незгодни се овие теми, затоа веројатно се изоставени.
Па како таа ќе докаже кој е таткото?
И како ќе знаеме ние, или законот, со колку била?
Која е разликата ако впери прст во еден и рече - на овој земете му ДНК, и впери прст во тројца и рече - еден од нив е, сто посто.
Вие сте во незавидна улога тука.
Мислете два пати пред да го брцнете гол.