- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Wot, себе ќе се ставам пред оплодувачот, само ако тој сака бебе, а јас не сакам. Ич цеф нема да ми чуе за неговите желби.
Но дури и да сакам да родам, а тој да не сака, нема да родам. Не е целта само да направиш дете.
Како што кажав - за кој таков ми е дете, прво, беспотребно сама да го одгледувам, второ, да биде несакано од едниот родител, и трето, да се чудам како да разрешувам Едип?
Не е така едноставно да, но кога би го задржала, прво, би направила нешто што не сакам мене да ми го прават (присилување), и второ, би си создала огромен проблем (каков што е секое дете со 1 родител, без навреда до таквите).
Едноставни се дефинициите и изборите, за оние кои се оперирани од ефтини морализирања.
За другите, не ни заслужуваат подобро.
Но дури и да сакам да родам, а тој да не сака, нема да родам. Не е целта само да направиш дете.
Како што кажав - за кој таков ми е дете, прво, беспотребно сама да го одгледувам, второ, да биде несакано од едниот родител, и трето, да се чудам како да разрешувам Едип?
Не е така едноставно да, но кога би го задржала, прво, би направила нешто што не сакам мене да ми го прават (присилување), и второ, би си создала огромен проблем (каков што е секое дете со 1 родител, без навреда до таквите).
Едноставни се дефинициите и изборите, за оние кои се оперирани од ефтини морализирања.
За другите, не ни заслужуваат подобро.
две реченици: ако во тоа време е против а ти сакаш да го задржиш, не значи дека ако го присилиш, нема да го сака и нема да имате убаво среќно семејство некогаш. Друго, ова по судовите, само во филмовите, реалноста е што се одбегнува плаќање адвокати и судови, и социјалното одредува некои си смешни 1.000 минимум, обично 2.000 денари месечни давања. А интернет плаќа способниов повеќе. Не зборам на памет.
Секако се согласувам овде, ама незначи дека не сум во право уште од порано. Едноставно, по аналогијата од Пума... кој те натерал ваква да ебеш? (Хипотетички де
пред некој ден: "Frankly, I’m suspicious of anyone who has a strong opinion on a complicated issue".