Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Н

нихилист

Гостин
Не си одговорил ништо. Туку си искористи аргумент - "Мои пари да давам за абортус? - Зошто, ако не сакам?"

Ти кажав зошто. Simple as that.
Секако дека одговорив а и евтиното рационализирање не го сметам за добар одговор. Се што прочитав е оправдување на недоследност преку набројување на повеќе недоследности. Со други зборови, зошто свои пари да давам за туѓ абортус? Па истото го правиш за други работи, ајде и за ова, шо се буниш и ти де. Исто така би напоменал дека една страна наназад напишав дека лично не сум против абортус ама кој колку чита... Безврска се залета како прле пред магаре и ја промаши дискусијата. Ај поздрав.

A

AnFem

Гостин
Секако дека одговорив а и евтиното рационализирање не го сметам за добар одговор. Се што прочитав е оправдување на недоследност преку набројување на повеќе недоследности. Со други зборови, зошто свои пари да давам за туѓ абортус? Па истото го правиш за други работи, ајде и за ова, шо се буниш и ти де. Исто така би напоменал дека една страна наназад напишав дека лично не сум против абортус ама кој колку чита... Безврска се залета како прле пред магаре и ја промаши дискусијата. Ај поздрав.
Ја водиш дискусијата во друга насока. А кој те тера да финансираш било што?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Тогаш тоа мора да се промени.
Односно, уште за време на бременоста да се потипше некаков договор, дека двајцата се согласни за раѓање на детето (ако не се во брак).
Не може некоја, зашто така и прднало, некому да наметнува родителство.
Од друга страна, тука се и мажјаците кои ,,ќе го признаат,, детето, ама во последна фаза се одлучуваат да киднат.
Одлуката за раѓање мора да биде двострана, секое изигрување на оној кој не сака дете, мора да биде санкционирано.
Не прифаќам наметнување на родителство.
Или, ако веќе на него му е сеедно, таа нек си потпише изјава дека никогаш нема од него, ништо да бара.
:pos::pos: Te sakam ej!

Никоја немала право наметнување родителство. Па да потпишувале при раѓање.
Никој не го присилува машкото на родителство колку што никој не го присилува да прска внатре.
Никој не го обврзува, може слободно да киднат, ама алиментација се плаќа како последици на неодговорноста.

Toa воопшто не се дискутира. Ама многу ми е мило ти како либерална што се избори за жениве да имаат повеќе права, па еве.. се залагаш за нас. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
A зошто јас да давам пари бе, што некој има рак на бели дробови? Јас му купив цигари?
Аналогно на твоето - а зошто јас да давам пари бе, зошто некоја сака да абортира? Јас ја терав да се ебе?

Исто е. Само државата игра друга улога кај нас. Кај нас се афирмира раѓањето на повеќе деца. Зошто сме во фаза на изумирање како нација.
Но баш ме интересира, што ќар има една нација, од огромно население, кое не може да си ги задоволни основните потреби? Ние вакви, едвај 2 милиона, не можеме да се оправиме, тек да се размножиме троа повеќе.

I

Iblis

Гостин
Тогаш тоа мора да се промени.
Односно, уште за време на бременоста да се потипше некаков договор, дека двајцата се согласни за раѓање на детето (ако не се во брак).
Не може некоја, зашто така и прднало, некому да наметнува родителство.
Види:
1. Бараш да се наметне законска регулатива за терминирање на бременоста по волјата на било кој партнер.
2.Во случај да не се знае кој е таткото, што би се правело? АФТ, ЦВС? Ако имала неколку партнери во периодот на зачнување како би се одвивал процесот на спогодба?
Незгодни се овие теми, затоа веројатно се изоставени.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
:pos::pos: Te sakam ej!

Никоја немала право наметнување родителство. Па да потпишувале при раѓање.
Никој не го присилува машкото на родителство колку што никој не го присилува да прска внатре.
Никој не го обврзува, може слободно да киднат, ама алиментација се плаќа како последици на неодговорноста.

Toa воопшто не се дискутира. Ама многу ми е мило ти како либерална што се избори за жениве да имаат повеќе права, па еве.. се залагаш за нас. :)
Јас не барам доминација на жените над мажите.
Јас барам рамноправност.
Ми се гади од доминантни мажјаци. Исто ми се гади и од доминантни женки.
Не може тебе некој да те тера да бидеш татко,
исто како што некој не може мене да ме тера да бидам мајка.

Јас разбирам како стојат моменталните закони, но тоа не ги прави добри. Значи дека треба промена.

Затоа го поставив прашањето - зошто се ослободени од вина оние кои го оставиле детето во дом, а таткото на детето, кое мајката го задржала, мора да плаќа алиментација заради ,,неодговорноста,,?
Зарем она дете оставено во дом (не мислам на она кое родителите му умреле) не е плод на неодговорност?

Да, ми пречи пресудното влијание на жената во ситуацијава. Ако мажот сака абортус, не смее таа да го присилува и да го роди детето. Сепак, бидејќи станува збор за нејзиното тело, никој не може да ја натера да абортира. Но затоа може да постои закон кој ќе го одбрани таткото од нејзините идни желби за зависење од него, и од неговите пари.
--- надополнето: 20 март 2012 во 21:00 ---
Види:
1. Бараш да се наметне законска регулатива за терминирање на бременоста по волјата не било кој партнер.
2.Во случај да не се знае кој е таткото, што би се правело? АФТ, ЦВС? Ако имала неколку партнери во периодот на зачнување како би се одвивал процесот на спогодба?
Незгодни се овие теми, затоа веројатно се изоставени.
Па како таа ќе докаже кој е таткото?
И како ќе знаеме ние, или законот, со колку била?
Која е разликата ако впери прст во еден и рече - на овој земете му ДНК, и впери прст во тројца и рече - еден од нив е, сто посто.
Вие сте во незавидна улога тука.
Мислете два пати пред да го брцнете гол.

G

galaxy

Гостин
...Никој не го обврзува, може слободно да киднат, ама алиментација се плаќа како последици на неодговорноста.
... :)
Жената може да ја избегне, да ја бајпасира неодговорноста со абортус, а мажот не може.

Н

нихилист

Гостин
A зошто јас да давам пари бе, што некој има рак на бели дробови? Јас му купив цигари?
Аналогно на твоето - а зошто јас да давам пари бе, зошто некоја сака да абортира? Јас ја терав да се ебе?
Пак истото. Аман бе, бива ли да си толку тупава? Па греота сум и јас, се што барам е малку логика од твоја страна. Толку ли сум тежок за разбирање... :(

Завергла со оправдувањава... и завергла...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Пак истото. Аман бе, бива ли да си толку тупава? Па греота сум и јас, се што барам е малку логика од твоја страна. Толку ли сум тежок за разбирање... :(

Завергла со оправдувањава... и завергла...
Абе остај, ти остриот најде да кажеш кој е туп.... Yeah.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Жената може да ја избегне, да ја бајпасира неодговорноста со абортус, а мажот не може.
Сеа сведовме на семантика.. кој е крив кој е крив. :) Жената не е неодговорна, поради тоа што нема одговорност. Мажот треба да вади на време. Ако размислуваме веќе примитивно.

А Пума, неможеш да напишеш кој ја терал да се ебе.. а потоа да играш на другата карта. Ако несака одговорност, родителство и сличности, кој го терел да еба? Тоа ти е. Незнам ова зошто се дискутира. И јас да го носам и јас ќе пресудувам. Реално овде нема простор за 50 - 50. Мажот со помалите проценти добива само да даде мислење, ништо повеќе. Оти девојката ако не абортира за пример земено, пример ќе и пропадне факс, работа, штобило.. за другиот работите остануваат исти, at the time being.

Н

нихилист

Гостин
Абе остај, ти остриот најде да кажеш кој е туп.... Yeah.
Ова доаѓа од екстремната феминистка и жешчи либерал која е истовремено голем националист и горд член на десничарска партија? Секако, не си тупа и изгубена...

I

Iblis

Гостин
Па како таа ќе докаже кој е таткото?
И како ќе знаеме ние, или законот, со колку била?
Која е разликата ако впери прст во еден и рече - на овој земете му ДНК, и впери прст во тројца и рече - еден од нив е, сто посто.
Вие сте во незавидна улога тука.
Мислете два пати пред да го брцнете гол.
:D :D
Не се разбравме мислам, се случува.
И да покаже прст, кон кого сака и нека е била со 100 луѓе во тој краток период земање ДНК пренатално е незгодна работа, а нема друг начин да се докаже кој е татко, (за мајка полесно е :))
Ова во случај мајката да сака да го задржи.
p.s.
Мислење треба да е од двата партнера, не давајте да ви го брцат гол( мислам дека ова би било соодветно).
Никогаш ви нема пукнато кондом, па да се тресете после што било - како било - до каде било

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ова доаѓа од екстремната феминистка и жешчи либерал која е истовремено голем националист и горд член на десничарска партија? Секако, не си тупа и изгубена...
Ова за тебе е дефиниција за тупост и изгубеност?!? :rolleyes:
Мој боже, нихилисто - ти стварно си опичен у главата

Н

нихилист

Гостин
Ова за тебе е дефиниција за тупост и изгубеност?!? :rolleyes:
Хм, уште еден член на ултрадесничарската-либерал-феминистичка партија за национално единство на темава? А што е тоа ако не дефиниција за изгубеност...

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Хм, уште еден член на ултрадесничарската-либерал-феминистичка партија за национално единство на темава? А што е тоа ако не дефиниција за изгубеност...
Така, ти повтори си се уште еднаш и онака тоа ти е шаблонот у целиов муабет
Нема везе, отидовме офтопик, а неам намера да се натегам со човек со ограничен вокабулар за ментална острина и тупост.
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom