(Стара) Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.168
Капа доле пред коментаров на Ферги кажа све што мислам одамна за мизерната трансфер политика Реал исто ке ве снајде летово со Роналдо како лани Милан со Кака(Шева преходно),т.е ке монтираат слики од Марка ке вадат изјави од контекст и ке бомбардираат секој ден со желбата на “Роналдо да игра во Реал’’ и други хоштаплерски фори...
Добра страна од цела нивна политика е што ниден таков трансфер не им се остварил а нема ни во догледно времр да им се деси

п.с Ферги е фаца маме му ебам негово hihi hihi

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Фергусон: Барселона е сто пати погосподска од Реал

Менаџерот на Манчестер Јунајтед жестоко го нападна водството на Реал Мадрид откако Шпанците по којзнае кој пат изразија желба за купување на Кристијано Роналдо.

„На луѓето во Реал им недостасува морал и манири. Рамон Калдерон ја користи Марка (шпански весник близок до Реал н.з.) за да го дестабилизира мојот тим“, изјави Фергусон продолжувајќи ги критиките кон мадриѓаните:

„Тие мислат дека можат да прават што сакаат, да го покорат целиот свет. Но, со нас тоа не оди така, нема да му наштетат на Манчестер Јунајтед. Реал воопшто нема морал, а ни манири. Барселона е господски клуб каков што Реал нема никогаш да биде“.

„Зар во Мадрид мислат дека само нив ги интересира Роналдо? Имаме десетици понуди за него. Но, другите клубови го прават тоа тивко, не изведувајќи будалштини како мадриѓаните“.

Фергусон посебно се возбуди по изјавата на Калдерон кој смета дека не е коректно кон играчот да биде задржан во клубот без негова желба и ги нарече челниците на Манчестер робовладетели.

„Читав телетекст. Сите зборуваат за тоа. Калдерон има нешто да каже, Шустер има нешто да каже... Калдерон си зема за право да говори дека робовладетеството е укинато пред многу години. Исто како да го слушам Франциско Франко. Зар претседателот на Реал се обидува да го оспори договорот кој Роналдо го потпиша со нашиот клуб?“

„Ние робовладетели? Види кој ми го вели тоа, челникот на Реал, клубот кој му беше омилен на Франко. Но, во ред. Веќе се навикнавме мадриѓаните да се однесуваат бесрамно“, ја продолжи тирадата Шкотот и удри таму каде што најмногу боли:

„Челниците на Барселона, за разлика од Реал, се морални и чесни луѓе. И тие се интересираат за наши играчи, па за тоа не зборуваат гласно. Ако во Реал мислат дека на нешто ќе не присилат, се лажат. Кога им ги продававме Бекам, Нистелрој или Хајнце, го сторивме тоа по наша волја. Продажбата на Роналдо не ни е по волја и затоа тој нема да игра во Мадрид“, заклучи познатиот шкотски тренер.
Ова ми личи мене како Фергусон да се чувствува загрозен во позицијата кај Роналдо(зошто ретко вака нервозно реагира ако е толку сигурен дека Реал не може да му се доближи на Роналдо)..Рака на срце, не знам какви се односите, но Реал си е Реал..И рака на срце мораме да признаеме дека е најуспешен клуб, со најмногу освоени титули во Европа..А и е избран за најдобар фудбалски клуб во минатиот век..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ова ми личи мене како Фергусон да се чувствува загрозен во позицијата кај Роналдо(зошто ретко вака нервозно реагира ако е толку сигурен дека Реал не може да му се доближи на Роналдо)..Рака на срце, не знам какви се односите, но Реал си е Реал..И рака на срце мораме да признаеме дека е најуспешен клуб, со најмногу освоени титули во Европа..А и е избран за најдобар фудбалски клуб во минатиот век..
Ti se citas sto pisuvas aloooooooooooooooooo!
Koj real koj kamenja, da ne bese kraljot ke bea kako Kastelon nekoja ekipa. Daj ne tropaj gluposti. Gledam deka ne si upaten.
Jas so glava garantiram deka dokolku imase nekoja ekipa od Anglija podrzuvana od Kralicata, real ke bese gola voda, no za moja nesreka, kralskoto semejstvo nekako slabo se mesa vo sportot.
Gledaj situacija vo spanija. Osven real i Barsa, nema ekipi so mnogu trofei sto ne e slucaj vo Anglija i Italija. Sega imase sansa spanija da ja isklucat od Evropsko zaradi mesaanjeto na kraljot(mme) vo federacijata.
Ajde poveke ne postiraj gluposti, ne te lici na godinite!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па да му се невиди, и Буда би се изнервирал и би изреагирал вака ако некој по цел ден му труби нешто што не е вистина. Секое второ прашање упатено кон тимот на Манчестер е Дали Роналдо ќе си оди во Реал?
Па преку глава веќе, јас да сум би ги отерала и новинарите и Реал во мајчина. Наместо да даваат милијарди за странски играчи исто како нивните браќа од Челзи, што не земат да вложат во нивната Академија и да си создадат свои ѕверчиња? Или па немаат потенцијал за тоа? Или тимски дух? Традиција можеби?
Ништо немаат, не е се` во парите, еден ден си горе, утре си доле.

Член од
16 мај 2008
Мислења
55
Поени од реакции
0
Роналдо нема да си оди од Манчестер, кој будала би се симнал од коњ на магаре :nenene:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Ti se citas sto pisuvas aloooooooooooooooooo!
Koj real koj kamenja, da ne bese kraljot ke bea kako Kastelon nekoja ekipa. Daj ne tropaj gluposti. Gledam deka ne si upaten.
Jas so glava garantiram deka dokolku imase nekoja ekipa od Anglija podrzuvana od Kralicata, real ke bese gola voda, no za moja nesreka, kralskoto semejstvo nekako slabo se mesa vo sportot.
Gledaj situacija vo spanija. Osven real i Barsa, nema ekipi so mnogu trofei sto ne e slucaj vo Anglija i Italija. Sega imase sansa spanija da ja isklucat od Evropsko zaradi mesaanjeto na kraljot(mme) vo federacijata.
Ajde poveke ne postiraj gluposti, ne te lici na godinite!
Вака сега една работа...Ако навивал Франциско Франко, за Реал, не значи дека Реал е ФАШИСТИЧКИ КЛУБ..Од една страна..Од друга страна ако Кралицата се вмеша во фудбалот во Англија, да бидиш сигурен дека поддршката ќе ја добие некој Лондонски клуб...Како правиш и ти за ако не беше кралот, нешто како баба да не беше, немаше да се роди татко ми, па немаше и јас да дојдам на белиов свет..„Да не беше Ферги, и минатите богати газди сега Манчестер немаше да биде тоа што е, туку ќе беше како Норвич и Колчестер“..Морало во еден тим што е класа како Манчестер, Реал, Барселона да има некој што ги поддржувал,и финансирал..Сигурно Манчестер не му паднале парите од небо,па направил толку богат тим..Да бидеме реални..Еве ти како навивач на Манчестер, зошто мислиш дека толку нервозен настап има Фергусон, кој знаеме дека секогаш бил одмерен, и ретко кога настапил нервозно, како што беше оваја изјава против Реал...Јас само дадов моја претпоставка, што не значи дека е вистина, и дека е реална..Тоа сепак е моја ПРЕТПОСТАВКА,не реков дека сигурно е така..А за другиот дел на постот (не ти личи на годините, и не трескај глупости,не ти личи на годините итн, не ти возвраќам, нека ти стојат на чест..Сепак форумов е за искажување мислења, и жалам што моето мислење не се совпаѓа со твоето, ама јас не те навредувам, и не ти викам дека тресиш глупости ако имаш различно мислење од моето..Се најубаво...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Вака сега една работа...Ако навивал Франциско Франко, за Реал, не значи дека Реал е ФАШИСТИЧКИ КЛУБ..Од една страна..Од друга страна ако Кралицата се вмеша во фудбалот во Англија, да бидиш сигурен дека поддршката ќе ја добие некој Лондонски клуб...Како правиш и ти за ако не беше кралот, нешто како баба да не беше, немаше да се роди татко ми, па немаше и јас да дојдам на белиов свет..„Да не беше Ферги, и минатите богати газди сега Манчестер немаше да биде тоа што е, туку ќе беше како Норвич и Колчестер“..Морало во еден тим што е класа како Манчестер, Реал, Барселона да има некој што ги поддржувал,и финансирал..Сигурно Манчестер не му паднале парите од небо,па направил толку богат тим..Да бидеме реални..Еве ти како навивач на Манчестер, зошто мислиш дека толку нервозен настап има Фергусон, кој знаеме дека секогаш бил одмерен, и ретко кога настапил нервозно, како што беше оваја изјава против Реал...Јас само дадов моја претпоставка, што не значи дека е вистина, и дека е реална..Тоа сепак е моја ПРЕТПОСТАВКА,не реков дека сигурно е така..А за другиот дел на постот (не ти личи на годините, и не трескај глупости,не ти личи на годините итн, не ти возвраќам, нека ти стојат на чест..Сепак форумов е за искажување мислења, и жалам што моето мислење не се совпаѓа со твоето, ама јас не те навредувам, и не ти викам дека тресиш глупости ако имаш различно мислење од моето..Се најубаво...
Pa mu skurci i na Ferguson kolku toa real se prepotentni. Procitaj pogore i ubavo ke vidis deka i drugi klubovi se interesiraat za kiki ama nikoj ne nastapuva taka napadno i pederski kako niv. Zatoa i ne gi pocituvam.
A toa za kralicata da, nekoj londonski tim ke bese ama ke bese zverski, ne mislev na United!
So finansiranjeto uste nesto ke ti kazam. Padovite i usponite na United se zaradi toa sto nemaat cvrs sponzor kako real(kraljot). Ako imaa nekoj, a ne samo kako vo poslednite godini, United ke bese cudo od ekipa kako sto e sega i ke imase osvoeno daleku poveke tituli.
Ama nie retko kupuvame zvezdi, nie gi pravime!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Pa mu skurci i na Ferguson kolku toa real se prepotentni. Procitaj pogore i ubavo ke vidis deka i drugi klubovi se interesiraat za kiki ama nikoj ne nastapuva taka napadno i pederski kako niv. Zatoa i ne gi pocituvam.
A toa za kralicata da, nekoj londonski tim ke bese ama ke bese zverski, ne mislev na United!
So finansiranjeto uste nesto ke ti kazam. Padovite i usponite na United se zaradi toa sto nemaat cvrs sponzor kako real(kraljot). Ako imaa nekoj, a ne samo kako vo poslednite godini, United ke bese cudo od ekipa kako sto e sega i ke imase osvoeno daleku poveke tituli.
Ama nie retko kupuvame zvezdi, nie gi pravime!
Епа секој со среќата..Јас ги почитувам и Реал и Манчестер..И јас би сакал Јувентус да има спонзор Крал, ама нема :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Точно, имало некој кој ги финансирал.Ако нема финансии клубот ќе пропадне.Парите не паднале од небо туку дошле со успеси, со освојување титули.Само разликата меѓу сите европски елитни клубови е тоа што сите започнале тешко, со тешки почетоци и полека се избориле до тоа што се сега, додека Реал од почеток ја имал помошта од Кралот.Еве сега види во каква тиња е.Само во Шпанија може да си игра без некои посеиозни конкуренти.Со тие провокации и грешната политика нема успех во Европа.Нека пишуваат во Ас и Марка што сакаат и така во Манчестер не ги читаат.Ама кога на некој ќе му дојде преку глава од тие шупаци во Реал, за секој е нормално така да изреагира.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Преку кур од ова ми е дојдено.Не сакам повеќе да коментирам.И остајте ги на раат овие трупвиве од 24 фудбал.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Преку кур од ова ми е дојдено.Не сакам повеќе да коментирам.И остајте ги на раат овие трупвиве од 24 фудбал.
само го преведуваат тоа што ќе го прочитаат од на www.goal.com, а сепак 99% се точни вестите на гоал. :)

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
ај преку к***в веке досадни се...би сакал многу да оди ама нели примекат дека нема шанси и дека нон стоп кажуваат едно исто нешто во разлилна форма

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
само го преведуваат тоа што ќе го прочитаат од на www.goal.com, а сепак 99% се точни вестите на гоал. :)
го гледаше интервјуто со Роналдо???тој сака да остани во Мен Ју.за 1 недела потпишуива нов договор така да останува во Мен Ју уште 5 год минимум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom