Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
10 јули 2010
Мислења
31
Поени од реакции
0
Дури внесувам креатин, млеко јогурт можи да пијам? Некои ми велат дека го неутрализирал креатинот... :confused:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Дури внесувам креатин, млеко јогурт можи да пијам? Некои ми велат дека го неутрализирал креатинот... :confused:
Не, нема никакво дејство креатинот со млекото и јогуртот, голем дел од луѓето што ги знам го пијат така.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Зошто гејнериве се по ефтини од протеиниве ? исто и креатинот,и амино киселините ? :confused:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Зошто гејнериве се по ефтини од протеиниве ? исто и креатинот,и амино киселините ? :confused:
Затоа што во гејнер има помалку протеини,.

Пример во QuickMass чини 4400денари а има само 1кг протеин
а чист веј како Prostar Whey чини 3500 денари а има 2кг протеин

Амино киселините се разложени протеини така да никогаш 1 кг амино нема да се поефтини од 1 кг протеин, тоа е само затоа што аминото се продава во помали пакувања како пример 300грама и затоа е поефтино.

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Можеби сум надвор од темата но морам да прашам. Дали некој има забележано проблеми со акни од протеините во прав ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Затоа што во гејнер има помалку протеини,.

Пример во QuickMass чини 4400денари а има само 1кг протеин
а чист веј како Prostar Whey чини 3500 денари а има 2кг протеин

Амино киселините се разложени протеини така да никогаш 1 кг амино нема да се поефтини од 1 кг протеин, тоа е само затоа што аминото се продава во помали пакувања како пример 300грама и затоа е поефтино.
А со гејнерот накачуваш само на мускулна маса,ко тие 3тите слики од овој што го спомна,на гет реди страната,или накачуваш и на сало ? сакам понатака,кога ќе се исчистам ептен,да земам нешто такво...ради тоа прашувам..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Конечно го прочитав целото после 2ипол часа, вреди да се прочита, совети, пораки и се во врска со бодибилдингот т.е тоа е патување/доживување за 18недели на еден билдер - Animal. Прочитајте го цело до крај ќе сватите некои работи.

http://www.animalpak.com/journey/

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А со гејнерот накачуваш само на мускулна маса,ко тие 3тите слики од овој што го спомна,на гет реди страната,или накачуваш и на сало ? сакам понатака,кога ќе се исчистам ептен,да земам нешто такво...ради тоа прашувам..
Попрво ќе качиш сало со гејнер отколку со протеин, особено ако не го користиш правилно, а тие сликите за Quickmass мижи да се лажам се. Секако дека од гејнерот има ефект ама да е како на сликите една година ќе земам Quickmass и ќе се направам Jay Cutler

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Попрво ќе качиш сало со гејнер отколку со протеин, особено ако не го користиш правилно, а тие сликите за Quickmass мижи да се лажам се. Секако дека од гејнерот има ефект ама да е како на сликите една година ќе земам Quickmass и ќе се направам Jay Cutler
Ништо тогаш :D

а за сликиве,така и си мислев.....

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Sovet mi treba ne sum koristel Whey do sega nisto ne sum koristel do sega od suplementi kako da go pijam pred trening ili posle trening

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Sovet mi treba ne sum koristel Whey do sega nisto ne sum koristel do sega od suplementi kako da go pijam pred trening ili posle trening
После тренинг обавезно,и можеш да бираш,дали пред спиење,за да имаат протеин мускулите дур спиеш,или одма кога ќе станеш,за да ги вратиш у живот што се вика :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
После тренинг обавезно! А и било кога во денот не е на одмет особено по станување (пред, по тренинг, по станување, пред спиење најчесто се советува)

S

Stef Bachatero

Гостин
Исто можеш да земеш и рикота сирење(урда).Кошта 150 ден/кг.Во 100 грама има некаде 11 грама протеин од сурутка.Е сега незнам дали е полномасна или полумасна.Но сепак треба да се додава во исхраната.

Kajgana Shop

На врв Bottom