Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Моите знаат дека сум ЛУД ;) не е проблем, исто како што на арнаутските родители не се каат за постапките на нивните деца.
Друже вака,не ме сфаќај погрешно...Ако имаш сега ти 19 години(пример,незнам колку имаш..)И ги поминеш наредните 15 во затвор,најубавите години ќе ти поминат и цел живот ќе ти се јебе.Затоа се размислува убаво,наместо да убиеш ќе ги истепаш и сам ќе се спасиш и вратите те се отворени.И плус ако носите пиштоли,калаши,емки и останато оружује не го користите во самоодбрана,тоа да го знаете,а да не збориме дека и немате дозвола и останато...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Типичен профил на најголемите повикувачи на омраза, тепање, носење ножеви, пиштоли, палки и тн... на темава (без разлика на тоа дали се Македонци или Албанци):

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ноќеска околу 1 часот на ул.„11 Октомври“ во Прилеп, Н.М.(17) враќајќи се кон својот дом без причина бил нападнат од поголема група лица на возраст од 17 до 21 година и бил удрен со тврд предмет во главата.

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=47208

Зарем и во Прилеп почнаа?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Kako i kaj nas taka i kaj vas ne se site LUDI pa da napagaat bezveze ;)
Многу пати тоа сакав да го кажам некој фактор незнам дали е внатрешен или надворешен сака максимално онаа случка што беше во Гостивар да ја исполитизира и да ја наметне врз национална основа , а според мене И ТАКА Е типот немал ништо против албанците туку тие биле во група и се заканувале по живот на неговата ќерка што не е добро апсолутно нека остават институциите да го решат овој проблем а не да се бара некоја (крвна одмазда што ја има само во 2ри век). Ги осудувам и новинарите дефинитивно ја запалија ситуацијата кога некој полицаец во САД ќе убие деликвенти не се објавува тоа дали се американци,мексиканци,црнци,белци туку напротив дека полицаец застрелал криминалци. Јас лично имам помогнато на албанка постара и тоа сега баш кога почна кризата и секогаш ќе помагам некој да нападне постар човек или женско дефинитивно тој нема муда ,а сум бил сведок и како еден албанец и помогна на една Македонка на бит пазар бидејќи беше врнежливо а жената се спрепна па овој и подаде рака исто и во тоа школото кога албанецот го заштити Македонецот па и албанецот почина после настанот. Сакам да кажам ако продолжи ова ќе има граѓанска војна и тоа непотребно бидејќи некој со сила сака да наметне нешто што навистина нема потреба и не е момент сега за ова .

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ноќеска околу 1 часот на ул.„11 Октомври“ во Прилеп, Н.М.(17) враќајќи се кон својот дом без причина бил нападнат од поголема група лица на возраст од 17 до 21 година и бил удрен со тврд предмет во главата.

Во Прилеп нема АЛБАНЦИ.
Можеби е само некоја тепачка,ако дознаам нешто фазла ќе пишам овде...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во Прилеп нема АЛБАНЦИ.
Има албанци во околните села само не сум ги прашал прилепчани дали ноќе им се шетаат низ прилеп.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Просто мислење, ептен просто. Затуцано.
Еве, јас вечерва ќе спортувам со Албанци. И знам дека можат да ми го пукнат носот (исто како што Македонец ми го спука минатиот пат), ама тоа ќе биде ненамерно. Или да си зеам палка за секој случај и да ги претепам само затоа што се Албанци? Не тропајте глупости. Бројот на забегани и лесно запаливи Албанци е еднаков на заебагни и лесно запаливи Македонци. Тие што си бркаат друга работа, не се глупи да потпаѓаат на вакви провокации и да излезат надвор и да претепаат некого само затоа што не е од нивниот етникум.
Абе, хипик дај малку од есидот и ние да размишљаме ко тебе.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Овие па навивачкиве групи неписмени, ни текстов не знаат да го напишат како што треба.

Член од
4 март 2012
Мислења
25
Поени од реакции
28
Замисли бе, ти им ги даваш своите пари на тие што сакаат да те нема*, значи ги финансираш директно и види они не те закачале, дур си им таму у кафичот. бре, бре,бре.... како чудно.

*-ваљда нема никој уште толку безумен сеуште да мисли дека не е така
Za zhal gi ima. Eve im gi chitash postovite. Edno e jasno, deka onie makedonci shto imaat idei i shto imaat muda da se sprotistavat po default se ludaci, zatucani, neandertalci. Gi vidovte belokapcite shto pravea vo Gostivar? Kolku se sobraa na protest? Epa sea redot e na nas da mu dademe poddrshka na Jakim na denot na negovoto sudenje, vo shto pogolem broj za da vidat nashite sogragjani deka nema da ne ebat site i nema da im go zagorchuvaat zhivotot na makedoncite kade shto tie se malcinstvo.
Овие па навивачкиве групи неписмени, ни текстов не знаат да го напишат како што треба.
:tapp:

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Леле луѓе се жалите на Кајгана а сме 65 / 70 посто од населението! Од кој се плашите!? Пред улица ми е мене дојдено позади ги нападнале браќата, јас дома ли да седам!? Излезете и штитете си ги населбите !!!

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297

Јас сум од Прилеп и 90% сум сигурен дека овие се Прилепчани сите... локално толчење е ова нема врска со Албанци. ;)

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Просто мислење, ептен просто. Затуцано.
Еве, јас вечерва ќе спортувам со Албанци. И знам дека можат да ми го пукнат носот (исто како што Македонец ми го спука минатиот пат), ама тоа ќе биде ненамерно. Или да си зеам палка за секој случај и да ги претепам само затоа што се Албанци? Не тропајте глупости. Бројот на забегани и лесно запаливи Албанци е еднаков на заебагни и лесно запаливи Македонци. Тие што си бркаат друга работа, не се глупи да потпаѓаат на вакви провокации и да излезат надвор и да претепаат некого само затоа што не е од нивниот етникум.
абе ајде ни сам не си веруваш во ова!
--- надополнето: 11 март 2012 во 15:10 ---
алоо не се секирајте за Прилеп:facepalm: во сабота ида две минути низ пазарче крастајци домати, и ко глувчина в кола да ги нема назад в село!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Во Прилеп нема АЛБАНЦИ.
Па и во Ѓорче и Дебар Маало нема албанци па пак јадат ќотек Македонците во тие места.:facepalm:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Mislam deka vladeackata koalicija ima odgovornost da pokaze deka Makedonija e pravna drzava i deka storitelite,direktnite izvrsiteli i potiknuvacite na ovie incidenti ke bidat soodvetno kazneti. Politickoto rakovodstvo na MVR ima celosna odgovornost da ja zacuva doverbata na graganite vo policijata..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom