Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не гледам ништо смешно овде според мене тие се пошто имаат најбрза испорака на компјутери и слично а и подржуваат секаква опрема а и можеш однив да земеш каков сакаш компјутер ако го немаат на залиха преку порачка само ако ти е малце подлабог џебот..а ја стварно уште неможам да сватам шо ти е смешно..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Која секаква бе другар? лично сум хардвер ентузијаст, и од 2-3 обида да порачам хај енд делови од разни фирми во МК, кога и да сум се јавил во АМЦ ми рекле дека се голтари живи (индиректно) и дека ништо од она што сакам да го нарачам неможат да го обезбедат. Најди ми еден хај енд продукт од ценовник на АМЦ, и постирај го тука моделот, толку од мене.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Која секаква бе другар? лично сум хардвер ентузијаст, и од 2-3 обида да порачам хај енд делови од разни фирми во МК, кога и да сум се јавил во АМЦ ми рекле дека се голтари живи (индиректно) и дека ништо од она што сакам да го нарачам неможат да го обезбедат. Најди ми еден хај енд продукт од ценовник на АМЦ, и постирај го тука моделот, толку од мене.
Затебе незнам мене ми имаат обезбедено стилсериес,логитеч и слична гејмерска опрема а и едно другарче прекунив има земено хардиск шо у македонија со лупа да бараш нема да најдеш.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Другар, Steelseries ги носат Анхоч, Лоџитек Нико, така да далеку од тешко е да се донесе нивни производ. Е сега, пробај од АМЦ да порачаш некоја хај енд матична одтипот на Asus Rampage IV Extreme, Gigabyte Z68 UD7, или пак Asus Maximus IV Extreme, и види го повратниот одговор, пробај да нарачаш AMD 7970, или 7950 и види го повратиниот одговор, пробај да нараш SSD, Crucial M4 или пак Corsair Performance Pro, можеби Samsung 830.....пробај да порачаш напaјање, Enermax, или пак Seasonic, пробај да порачаш асален рам, Corsair Dominator, или пак G.Skill RipjawsX....пробај да нарачаш било што од овој хардвер од АМЦ и види дали ќе ти одговорат позитивно! :D

Не да се фалам, ама барем мене не ми збори за нарачки, незнаеш колку многу сум правел и колку мака сум видел за истите делови, во МК освем Анхоч, Паком, (под знак прашалник) ДД Ком и Вортекс друга фирма кај нас хај енд хардвер не се нафаќа да донесе, најмалку од сите бедните АМЦ кои сеуште немаат ни GTX570/6950 на лагер...let alone any high end CPU!

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Другар, Steelseries ги носат Анхоч, Лоџитек Нико, така да далеку од тешко е да се донесе нивни производ. Е сега, пробај од АМЦ да порачаш некоја хај енд матична одтипот на Asus Rampage IV Extreme, Gigabyte Z68 UD7, или пак Asus Maximus IV Extreme, и види го повратниот одговор, пробај да нарачаш AMD 7970, или 7950 и види го повратиниот одговор, пробај да нараш SSD, Crucial M4 или пак Corsair Performance Pro, можеби Samsung 830.....пробај да порачаш напaјање, Enermax, или пак Seasonic, пробај да порачаш асален рам, Corsair Dominator, или пак G.Skill RipjawsX....пробај да нарачаш било што од овој хардвер од АМЦ и види дали ќе ти одговорат позитивно! :D

Не да се фалам, ама барем мене не ми збори за нарачки, незнаеш колку многу сум правел и колку мака сум видел за истите делови, во МК освем Анхоч, Паком, (под знак прашалник) ДД Ком и Вортекс друга фирма кај нас хај енд хардвер не се нафаќа да донесе, најмалку од сите бедните АМЦ кои сеуште немаат ни GTX570/6950 на лагер...let alone any high end CPU!
Добро јас зборувам за мојте цели мене момците ми извршиле услуга додуша ја барам само гејмерска опрема..а веќе ако хардверската и софтверската работа тебе ти се струка и сеојдневие тогаш да не правиме мубает која фирма е подобра пошто не се разбирам многу..само кажав пошто мене тие ми направиле услуга..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За најдобра ..не можам да се определам..
... но за најлоша и најшкарт со две раце гласам за АМЦ... јас од потреба почесто купувам компјутерски елементи и опрема, купувам од разни фирми па и од АМЦ, ама бе, се, ама баш се ..до последното парче што сум го купил од АМЦ (телевизори, компјутери, компоненти, опрема..) испаднало шкарт, обавезно отишло во сервис уште во првиот месец од купувањето, ебати малерот. Последно од нив пред некој месец сум купил графичка (интегрираната почна да заебава..) ..од тие за офис конфигурации... абе три пати ја мењаа додека најдоа една што ќе работи повеќе од два дена, поише пари за бензин дадов него ли што вреди картицата.. Више никогаш ништо од нив! Ебаим тоа скапаниците!

Од лично искуство... досега само во СЕТ ништо немам рекламирано... среќа или нешто друго..не знам...

Најдобро ми беше кога си купував од „приватни’’ дилери.... но некогаш мораш и сметка да прикажеш...:D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
За сервис и услуга - Анхоч. Дури и кога купував маус, беа ептен услужливи, а камоли некој хардверски дел со солена цена. Исто така и роднина има земено од таму конфигурација еве ја скоро 5 години работи без проблем со тоа што еднаш го смени напојувањето и тоа го направија мислам истиот ден и одма му го вратија.
Сет исто така носат квалитетна роба, имаат добар сервис но знаат да бидат инаетџии понекогаш и тешко се нафаќаат за нарачки.
Други фирми коишто се исто добри се DDCom и Vortex, па и Мебиус (иако овие 4 претходно споменати се на повисоко ниво) слободно зимајте од таму.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Najaki vo Makedonija PAKOM
Najkvalitetni vo smisla Maticni, Graficki Monitori + garancija Riversoft(i veruvajte nema drugi) -Certificirani za MSI znaci robata im stiga direktno od MSI (site drugi od romanija uvezuvaat)
Mebius(Deckive rabotat trckat se cenkaat - Prv obid za da pocnat da uvezuvaat na golemo PROPADNA kojzna u kolkav minus ke idat so Gateway Notebok ) Realni so cenite brzi za sekakvi promeni sekogas napred. Ama serviso im e teska boza veke 2 meseci cekam da resat sto ke pravat so laptopite sto gi kupiv od niv. Ama radi bozata notebuci do 30 000 sto e na pazarot poarno da cekam.
SET znam deka se ok imaat dobri ceni ne skokaat so brendovi i sajtot im e katastrofa so ceni od pred 100 godini.

AMC, ANHOCH NIKO nemam sto da kazam samo za AMC ke recam deka se naaaajtesko sranje kupuvas kompjuter ubava kutija ama so ima vnatre kojzna poso g41 maticni ima od 20 do 500 eura pa i Foxconn so koi najvise rabotat koj cul znae sto se slucuva teski problemi istite foxconn ke gi najdete vo (dell, toshiba, sony vaio etc.) cudno kupuvas brend sony vaio a gledas vnatre Panasonic cooler i no name foxconn ploca (od amerika).

Dosta se ovie a :D sea za dileri ima uste 100 ;)
--- надополнето: 13 март 2012 во 19:56 ---
Има некој искуство со Dell лаптоп од Макпетрол? услуга, квалитет... читам дека се официјални дистрибутери на Dell, има можност да шиткаат шкарт (outlet/refurbished) ко купилаптоп?

Se sto imaat a go davaat nad 1000 eura e ok :p Iako karat po 9 do 15 iljadi od laptop sekako najkvaliteten dell samo od makpetrol mozes da zemes.
--- надополнето: 13 март 2012 во 20:01 ---
Na vremeto koga pocnaa ovie od mebius nemase sto ne mozat da donesat sekako ke si naplatat za toa i ke pocekas
ama siguren sum deka ako e brend so koj sorabotuvaat ke ti zavrsat rabota bar mene mi zavrsuvale rabota i za roba poskapa od 600 700 eura samo mora kapar da se ostavi.
A od river cekav 20 dena za maticna i graficka od 1200 eura sekako MSI .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
MSI прават лудница графички, другите производи = просек/тапа.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
не сум слушнал до сега за нив..

Kajgana Shop

На врв Bottom