Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

A

Auditore

Гостин
Што подразбираш под услуга? ај малце повеќе детали какво искуство си имал :)
Кога и да отидам не се арогантни се трудат максимално да те услужат, доста често кога имаш ситен проблем не ти земаат пари за поправка, не те тераат сосила да купиш производ и за истиот ти го објаснат многу добро без ни малку убедување, ако е згодна таа шо работи таму ако и го земам бројот може уште подобра услуга да имаат.:baeh:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Од тој поглед и Анхош се исти, со една разлика морам да признаам дека дечките што се во трговски Нико, приземје се релативно добро информирани за нов хардвер (технички) и ме изненадија многу пријатно, но сепак цените се превисоки. Се согласувам дека се најљубезни но сепак превисоките цени ме отргнуваат од нив и односнот продавач/купувач не треба да биде клучна улога кога се работи за цени со толкава разлика, да е мала тоа би било сосема друга приказна. Еве како пример Анхош имаа до пред 1/2 години нешто како мини гаранција money back во рок од 7 дена, Лично вратив 4870, 4 дена одкако ја купив. Замената ја направија без збор и парите ги имав во истиот момент кога ја однесов во сервис а сепак цената беше многу пониска од онаа во Нико кои во тоа време не ни имаа 4870 нити ништо друго од Ати на лагер. Сега ако не се лажан нудат опција за старо/ново и со доплата можеш да си земеш некое ново квалитено парче во замена за старото и притоа да добиеш и добра проценка за вредноста на производот што го заменуваш, thumbs up!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од тој поглед и АнхоЧ се исти, со една разлика морам да признаам дека дечките што се во трговски Нико, приземје се релативно добро информирани за нов хардвер (технички) и ме изненадија многу пријатно, но сепак цените се превисоки. Се согласувам дека се најљубезни но сепак превисоките цени ме отргнуваат од нив и односнот продавач/купувач не треба да биде клучна улога кога се работи за цени со толкава разлика, да е мала тоа би било сосема друга приказна. Еве како пример АнхоЧ имаа до пред 1/2 години нешто како мини гаранција money back во рок од 7 дена, Лично вратив 4870, 4 дена одкако ја купив. Замената ја направија без збор и парите ги имав во истиот момент кога ја однесов во сервис а сепак цената беше многу пониска од онаа во Нико кои во тоа време не ни имаа 4870 нити ништо друго од Ати на лагер. Сега ако не се лажан нудат опција за старо/ново и со доплата можеш да си земеш некое ново квалитено парче во замена за старото и притоа да добиеш и добра проценка за вредноста на производот што го заменуваш, thumbs up!
Морав, once and for all! :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Јеби га ја Анхош си ги викам, по со осет ми е некако, Анхоч не ми иде :(

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ме мрзи да се објаснувам со тебе, еднаш збориш едно, после сите исто ќе земеле, па после јас 1000 ти 300 а третиот 100 парчиња... Не си ми јасен, а очигледно ни самиот себе.

Ако сакаш ќе продужиме со дискусијава на МСН/скајп, доволно е тука забегано.
ocigledno deka ti si mnogu zabegan taka da ako ova nemozes da go razberes stvarno nema potreba da pisuvam na ovaa ponatamu za tebe da ti dokazuvam nesto sto vnuk mi od 4 god go razbira BTW imas 1 kaj mene po matematika za polugodie

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Има некој искуство со Dell лаптоп од Макпетрол? услуга, квалитет... читам дека се официјални дистрибутери на Dell, има можност да шиткаат шкарт (outlet/refurbished) ко купилаптоп?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има некој искуство со Dell лаптоп од Макпетрол? услуга, квалитет... читам дека се официјални дистрибутери на Dell, има можност да шиткаат шкарт (outlet/refurbished) ко купилаптоп?
www.ITD.mk се официјални застапници за DELL, а не Макпетрол. Инаку нема чкарт Dell.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Макпетрол се Официјални дистрибутери за Dell во Македонија, јас сум презадоволен од нив. Подобра услуга не знам дали има некаде. Може во Duna:) инаку од Макпетрол јас земав Dell Vostro 200 комплет. Во 2007 го земав, до сега нема ни еден проблем јавено, ни еден. 3 години гаранција имав :) така ми одседи гаранцијата ниту еднаш не ја употребив:) Кај Макпетрол нема чкарт роба како кај купилаптоп, јас бев кај нив прашував за лаптоп, ми рекоа која конфигурација ќе си ја направиш на официјалната на Dell прати ни ја на меил ќе ти ја порачаме, е сега малку поскапи се :) и ти ако си правиш custom конфигурација било за Desktop или за Laptop ќе почекаш 1 или 2 месеци додека ти го донесат:)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
www.ITD.mk се официјални застапници за DELL, а не Макпетрол. Инаку нема чкарт Dell.
Кај се наоѓаат овие?
Не се оние истите во ГТЦ прв спрат на крајот на трговскиот кај Холидеј Ин?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Значи, како што гласи насловот...
Која фирма би ја препорачале или критикувале.. и зошто, нормално.

Се извинувам ако е забрането да се “прави реклама“ на форумов...
...во таков случај бришете ја темава, нема љутиш. :)
Најдобри амц и нико а за најлоши незнам..

Kajgana Shop

На врв Bottom