Новите облакодери во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolaben2 @ YT
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Локација
Скопје
На саемот за градежништво денес беа претставени макетите на облакодерите кои ќе се наоѓаат во општина Аеродром до "Макпетрол" бензиската пумпа.
maketa2-500.jpg
Секоја од овие 4 кули е 40-катница и треба да бидат завршени во 2017та.Покрај облакодерите во проектот се вклучени и спортски терени, трговски центар и паркинг кој ќе има капацитет за 7000 возила, од кои 3500 ќе бидат наменети за жителите во повеќекатниците ...

Ваше мислење ?

Мене ме интересира некој од фелата да објасни висококатнициве vs. Скопско трусно подрачје?? Инаку на ваков начин инвестиции не може да очекуваме. линкче

Добра идеа..
Но незнам зошто само скопје го преферираат кога постојат поубави места за градење на облакодерите -.-

Под "... до Макпетрол пумпата" се подразбира на таа пумпата на булевар Србија карши Макоил? Значи ќе бидат градени во новиот дел на Ново Лисиче одма до населба Лисиче?

Добра идеа..
Но незнам зошто само скопје го преферираат кога постојат поубави места за градење на облакодерите -.-
И јас се согласувам, пример Демир Капија, Македонска Каменица или Валандово. :facepalm:

Под "... до Макпетрол пумпата" се подразбира на таа пумпата на булевар Србија карши Макоил? Значи ќе бидат градени во новиот дел на Ново Лисиче одма до населба Лисиче?
Да. И тоа не е нов дел на ново лисиче, си има свое име (станбен регион лисиче мислам).

Oblakoderi%20Aerodrom%20mapa.jpg

Уште коа слушнав кој прави тоа,и дека сакале џамии,бла бла бла,и кој у нив ќе живее..Од тогаш ми смрдат облакодериве,и не ги сакам ИЧ!

Ја видов макетата на саемот за недвижнини, и ги разгледав брошурите за тоа како ќе изгледа финалниот продукт.

Да бидам искрен, ептен ме бендисува.
И да, ако турците рекле дека ќе ги направат за 6 години, верувајте дека ќе ги направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom