MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
--- надополнето: 8 март 2012 во 13:11 ---
Ако сакаш да заработиш многу пари, има и други начини за тоа. Лично, од мојата световна професија не се збогатив, мојата професија не ми се „исплати„, ама си ја сакам иако е „неисплатлива„.
Лично, знам еден свештеник, на моја возраст е, кој студираше богословија дури после неговата световна работа (занает) ама има јака вера, и се‘ му „тргна„ од рака, вклучувајќи тука формирање семејство и станување ѓакон а потоа (сега) и свештеник, кој е многу ценет од неговите познајници и посетители на службите.
Зависи што подразбираш под поимот „исплати„Пошто за христијанствово е темата прашања нели касно сеа јас коа сакав средно попско да учам татко ми ти поп ќути ѓубре недно, а му правев друштво на другарчето коа идеше на пракса у црква он заврши средно богословија се запопи одма после војска сеа си е свој чоек, и пази сеа татко ми вика доположи испити пола ќе ти ги признаат за поп, му викам доаѓаш на моето ама касно палиш, кај толку испити сум положил и ова ќе положам него дали ќе имат работа ме занима ако знаете кажете да ли се исплати да дополагам за попче за дедо поп.хе хе ама озбилно.
Ако сакаш да заработиш многу пари, има и други начини за тоа. Лично, од мојата световна професија не се збогатив, мојата професија не ми се „исплати„, ама си ја сакам иако е „неисплатлива„.
Лично, знам еден свештеник, на моја возраст е, кој студираше богословија дури после неговата световна работа (занает) ама има јака вера, и се‘ му „тргна„ од рака, вклучувајќи тука формирање семејство и станување ѓакон а потоа (сега) и свештеник, кој е многу ценет од неговите познајници и посетители на службите.