Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Вчера околу полноќ три пати прободен со нож 19 годишен албанец .
Неколку албански студенти исто така биле претепани од кој едниот со потешки телесни повреди.
Не сери бе !!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Девојко. Вака. Јас се држам до она што го учам, што сум одбрала да го учам, и со кое се согласувам. Животот секојдневно ми е филозофија, а јас ја одбрав онаа, која на свој начин докажува каква е природата на човекот. Застапувајќи ја таа своја природа, јас немам ни желба да живеам во бескласно општество, без власт, без институции. Мене ми се допаѓа оваа структура (денешна), не ми се допаѓа што структурата се злоупотребува.
--- надополнето: 8 март 2012 во 02:03 ---

Ти не ја признаваш земјата во која живееш, па ние во различни универзуми сме живееле.

Му рекло магарето на зајакот...
--- надополнето: 8 март 2012 во 02:04 ---

Смислата е во тоа што, ако ти не си способен да заработиш многу, никој не ти е крив и никој нема да плаќа за твојата неспособност.
Е сега, тоа е практично невозможно на Балканов, а и пошироко, оти пример за ,,способен,, и ,,успешен,, е ,,расипан,, ,,крадец,, ....
Не се плеткај каде што те не те собира.
Сите држави се механизми за грабеж на населението. Нема што јас да ги признавам или не, само ја објаснувам вистинската економска природа која стои зад постоењето на таквите ентитети.

Тебе ќе те плаќаат за твојата неспособност и тоа многу повеќе од некој кој нешто ќе придонесува. Затоа што си способна побрзо си извадила партиска книшка отколку што ти испаднале сите млечни заби.
Девојчето кое дели совети по форум на луѓе кои имаат семејства како се гледале деца, на деца од самохрани родители како било да живееш како дете на самохран родител и слични изливи од богатото и шаренолико искуство.
Како што ти напиша и Рокенрола. Карактерните особини се тие. И да не бараш ќе те најдат, такви бараат.

Ти го обожаваш својот си народ и тоа што треба да работи месец дена само за да го искупи злочинот наречен погрешно паркирање....јас не го сакам ич (бидејќи 99,99% не сум ги ни видел ни сретнал некогаш а на невидено ми е патологија да тврдам дека сакам некого) ама пак си викам дека е лошо што е пљачкан на таков начин и дека не заслужува ваков третман.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па не би рекол дека ги истепале тек така за ништо ... сигурно имале рчки од предходно биди реален ...

п.с.
Бутел е со мнозинско Македонско население али океј
па и не баш али пак океј.
Што ќе направат 2ца џандари,жити се :facepalm: знам дека не ги распоредуваш ти,ама онака те цитирав....поголеми инциденти само ќе се направат...
па кога ке размислиш и подобро НЕШТО отколку НИШТО нели? на приемр ако имало барем еден џандар у автобусов и барем еден коипљ да фател кога ке го „пропеглаат“ у станица ке почне да пее како биљбиљ на гранка
Хммм ми стигна инфо дека Македонец е нападнат вечерва во 57-ца, а неговата девојка е прободена со нож.
Страшно...
информацијава сигурна е? кога и каде се десило ова? поточни порелевантни информации ?
Вчера околу полноќ три пати прободен со нож 19 годишен албанец .
Неколку албански студенти исто така биле претепани од кој едниот со потешки телесни повреди.
истото важи и за тебе. кога каде дајте некои порелевантни информации - и јас можам сеа да пишам дека мој другар 19 годишен е претепан у автобус....

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Искрено би сакал соживот, ама бидејќи тој е невозможен барем во наредните 100 години, бар да си глеаме секој своја работа, ама не, у крв ни е ова!
Abe dobro e ova koga ima glup narod dva miliona sme ajde da se namalime malku ....barem milion ipol da bideme

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Во Битола си е мирно и врска немаат,ама баш никој што се дешава !!!! Тука важно кафенцето да се испие е најбитно ...на широк сокак.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
па и не баш али пак океј.

па кога ке размислиш и подобро НЕШТО отколку НИШТО нели? на приемр ако имало барем еден џандар у автобусов и барем еден коипљ да фател кога ке го „пропеглаат“ у станица ке почне да пее како биљбиљ на гранка

информацијава сигурна е? кога и каде се десило ова? поточни порелевантни информации ?

истото важи и за тебе. кога каде дајте некои порелевантни информации - и јас можам сеа да пишам дека мој другар 19 годишен е претепан у автобус....
Брат,ќе му се стават на џандарот,толку памет имаат тие,и пак ќе се деси ко у Гостивар...ради тоа ти викам,може поголеми инцинденти така...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Не се знае од кого ... не се работи за пресметка туку за ненадеен напад , колку што разбрав јас по коментарите во други форуми , вината се префрла на другата страна.

http://shqipmedia.com/portal/shkup-19-vjecari-shqiptar-theret-me-thike/
од вчера не се дознало ?? штета......затоа немојте со непотврдени информации да ширите нешто за меѓуетничко - најдобро за сите(освен ако не земате плата за тоа!)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.030
Знајте си добро сите, ИЗБЕГНУВАЈТЕ ВОЗЕЊЕ ВО 57-ца (особено ноќната), 65-ка и 50-ка.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Цццц каде ли ние живееме...Ептен ми е криво што личности Албанци за кои сум мислел дека се доста цивилизирани и образовани, за сите можни инциденти деновиве каде што страдаше македонско население не посветија ниту збор, но одма први беа со постирање линкови за спинуваната приказна со 20те Албанци..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Не се плеткај каде што те не те собира.
Сите држави се механизми за грабеж на населението. Нема што јас да ги признавам или не, само ја објаснувам вистинската економска природа која стои зад постоењето на таквите ентитети.

Тебе ќе те плаќаат за твојата неспособност и тоа многу повеќе од некој кој нешто ќе придонесува. Затоа што си способна побрзо си извадила партиска книшка отколку што ти испаднале сите млечни заби.
Девојчето кое дели совети по форум на луѓе кои имаат семејства како се гледале деца, на деца од самохрани родители како било да живееш како дете на самохран родител и слични изливи од богатото и шаренолико искуство.
Како што ти напиша и Рокенрола. Карактерните особини се тие. И да не бараш ќе те најдат, такви бараат.

Ти го обожаваш својот си народ и тоа што треба да работи месец дена само за да го искупи злочинот наречен погрешно паркирање....јас не го сакам ич ама пак си викам дека е лошо што е пљачкан на таков начин и дека не заслужува ваков третман.
Нека ме најдат, јас имам други амбиции за себе, а книшка немам. Само пристапница, книшката не сум си ја побарала :( Фала што ме потсети.

А сум се зачленила во партија затоа што ја поддржувам таа партија, знаеш, не се сите расипани во оваа држава. Јас не сум, јас ја сакам правдата пред се. Ако некому земам работно место со книшка, грижата на совест ќе ме убие, на крај, отказ ќе дадам.

Но ти колку сакаш прави се ,,човек на универзумот,, сепак си само обичен Балканец, чие главно хоби е продавање бубрези по форуми, пласирање налудничави теории, и секако, прво и основно - етикетирање, какво сакаш, такво, по желба.

Мило ми е :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
And so it begins.....не се движам без нож во наредниве неколку недели а би ви препорачал и на вас истото да го направите , пошто овие педерчињава увек у чопор и со ладно оружје се.
од една страна те оправдувам за постов што е сигурно сигурно е и ако ти дојдат 15 души јебига ке се браниш. од друга страна - пред некој ден во 61 и во 5ца кај мене полиција се качи од чиста мира и правеше претрес на ученици и се живо и диво у автобус. им најдоа ножеви на 2 деца и кривични пријави им акнаа. едниот беше полнолетен и директно му акнаа кривична на другито му запишаа информации и пошто беше малолетен рекоа кривична на татко му дека ке пријават. следно што видов е дека се качија у 19ка џандарите. така да човек неможе да е паметен што попрво да напраи.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Сега имаше нешто во 57ца,застаната пред бивша Албанска амбасада,имаше и полициско комбе и крајслер.Да не има некој информации за ова?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom