Фан Клуб: Вардар

Член од
5 март 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
дАЛИ НЕКОЈ МОЗЕ ДА МИ КАЖЕ КАДЕ МОЖАМ ДА КУПАМ ШАЛ КОМИТИ ИЛИ НЕКОЈ БЛУЗА?????????:place:
--- надополнето: 5 март 2012 во 11:06 ---
дАЛИ НЕКОЈ МОЗЕ ДА МИ КАЖЕ КАДЕ МОЖАМ ДА КУПАМ ШАЛ КОМИТИ ИЛИ НЕКОЈ БЛУЗА?????????:place:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Abe slusam glasini deka sajtot Ekipa ke organizirala protest protiv Hari zaedno so nekoi mediumi i sportski novinari i luge naskoro ...Aj ako nekoj slusnal za ova neka kaze neso poveke za ova ako e vistina ...
Комити кога почнаа војна со Хари, медиумите па и сите останати обични смртници ги нарекуваа наркомани, хулигани кои намерно го правеле тоа против Хари за свои интереси... војната со Хари почна во 2007ма, која кулминираше во 2008ма, еве фотографии од натпреварот М.Ѓ.П. - Вардар во 2008ма, http://komiti.org/galerija/index.php?cmd=image&sfpg=U2V6b25hIDIwMDgtMjAwOS9NYWtlZG9uaWphLVZhcmRhci8qcjViNXc3Y3FudjNheGtoNndyanEuanBnKmU2ODQ2NjZkMmQ3ZjBmMWMyNTNiZDYwMzQ0Mzc1ZjNm

без извадени пароли против Хари и неговата багра, http://komiti.org/galerija/index.php?cmd=image&sfpg=U2V6b25hIDIwMDgtMjAwOS9NYWtlZG9uaWphLVZhcmRhci8qZTlyMG91dGtiejI5OGZtcno1cmguanBnKmRmMDFjZDZjODVhNTcwMjNlN2YzN2RkZjA3NGJjMGNi

Но на ова не наидовме на подрршка од целата јавност, туку напротив бевме обвинувани за политички пиони и багра бездомници која нема допирна точка со фудбалот.
ОК, но тоа беше 2008ма, сега сме 2012та, поминаа цели 4 години (уште еден цел мандат на Хари) а за сето тоа време фудбалот во Македонија се повеќе тонеше, испадна дека „наркоманите“ Комити биле во право, и тоа потполно во право замисли.

Е сега нека го менуваат Хари и нека организираат протести, некои други, тие што не се хулигани и наркомани, нека го сменат сега Хари новинарите и политичарите да ги видиме што ќе направат.

Доста веќе Комити страдаа и беа линчувани поради тоа што беа во право. За што да организираат сега Комити протест против ФФМ, за да добиеме само ние повторно прекршочни и кривични ?! Доста е веќе, цела група и така страда по судови години уназад. Инцидентите како Нерези, Кале до ден денес влијаат врз нашето членство кое е под притисок. Јас се кладам дека сите други навивачки групи во Македонија немаат кривични и прекршочни колку што имаат само Комити !

А Хари нека го сменат сега педерските новинари кои ги направија Комити бездомници кога почнаа да алармираат за лоповската гарнитура во ФФМ.
И тие истите од сега нека ја бранат и нацијата и верата (црква на Кале) и Македонскиот народ. Заедно со нашите патриоти политичари нели.

Ф

Флеш

Гостин
Нашите пионири(роедени 1998година) на Меџугорије Куп освои 4 место, игра со Хајдук полуфинале и загубија со 2-1, при резултат 1-1 сме имале многу шанси и не сме ги искористиле а казната стигнала во последната минута, а за 3 место сме изгубиле од Динамо со 2-0 една од најдобрите школи на Балканот.
Dobro e mora da priznaam navistina sum zadovolen,dobro igrale,cim sme se nategale so hajduk i za malce pobeda znaci ke imame kvalitetni idni clenovi,no dobro sme izgubile od dinamo,se znae dosta milioni se investiraat vo idninata kaj niv,no ke bide ke bideme nie kako niv eden den ...Vardar imas odlicni mladi gospoda ...

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
--- надополнето: 5 март 2012 во 11:06 ---
:pos: 100%, само ти кажи кој број носиш, одма некој блуза ќе ти го пратиме и на домашна адреса ако треба! И тоа поштарина не ти наплаќаме! :pos:

П

Паспарту

Гостин
Ова се преостанатите натпревари до крајот на вториот дел од првенството:

Вардар - Тетекс
Шкендија - Вардар
Вардар - Металург
Турново - Вардар

Против Тетекс се освен убедлива победа ќе биде сензација. Разликата во класи помеѓу нив и нас е огромна. Единствена работа што ме плаши е тоа што ќе играат со 11 играчи во шеснаесетник, нешто слично како на првиот натпревар. Доколку постигнеме гол на почеток, тогаш ќе им падне цела концепција (!?) во вода и ќе биде полесно. Металург во истото коло има лесен натпревар со Силекс на гости, додуша не е лесен, но сум сигурен дека многу лесно ќе победат. Шкендија игра во Штип против Брегалница, каде што според мене тешко ќе дојде до бод. Брегалница од она што успеав да го видам и прочитам има солиден тим, клубот се стабилизираше, па очекувам да победат на тој натпревар.

Натпреварот со Шкендија се игра во среда. Иако квалитетот е на наша страна, сепак во Тетово се е можно. Доколку биде се регуларно мислам дека нема да загубиме, а од овој терен и бод ќе ни заврши работа, иако можеме и до три. Во ова коло Металург игра дома со Брегалница. Штипјани ги сметам за домашна екипа, па мислам дека многу тешко ќе дојдат до бод/ови во Железара.

Натпреварот со Металург ќе ни биде шанса за одлепување од нив, а со тоа и обезбедување на првата позиција за третиот дел од првенството, натпревар со нив на домашен терен во последното коло и поголема самодоверба. Мислам дека сме многу поквалитетни од Металург, па така не смееме да се плашиме да нападнеме.

Во последното коло играме на гости со Турново. Иако се претпоследни на табела, мислам дека имаат сосема солиден тим и стабилен спонзор. Исто како и ние имаа подготовки во Анталија, одиграа добри натпревари, па според тоа треба да се очекува еден неизвесен меч. Овој натпревар ќе ни биде од голема важност поради тоа што во истото коло играат Металург и Шкендија, па може лесно да се случи тука да се направи еден голем чекор кон титулата.

Севкупно гледано, Вардар е прв фаворит за титулата во оваа сезона. Тоа што Влатче си замина мислам дека нема да се осети многу во нашата игра, бидејќи сосема солидно сме покриени на сите позиции. Со едно максимално залагање ќе немаме проблем да дојдеме до титулата, бидејќи реално кажано, од самите нас зависи дали истата ќе ја освоиме.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Убави времиња... дефинитивно! Две од видеава ме потсетија на браќата Караџови. Колку од вас ги знаат нив? Какви будали тешки. Од нив започна инцидентот со Силекс и ги репнаа двајцата по година дена да не се бават фудбал и плус Вардар десет меча како домаќин да ги игра надвор од Скопје. Драконски казни! Тогаш со федерацијата владееше добро познатиот султан од Кратово. Каков Хари, он е бубачка за него. Додека на финалето од Купот со Слога, постариот од браќата (Сашо) беше повреден и после крајот на утакмицата, влезе на терен со желба да слави заедно со соиграчиве, ама глупите џандари сакаа да го апсат не знаејќи дека всушност се работи за играч на Вардар. А играчиве на Вардар у тој момент трчаа почесен победнички круг околу теренот и кога забележаа дека го држат џандарите, им се пуштија да се млатат со нив. Меѓу нив предничеше помладиот Горан Караџов (со број 6). Еден од џандарите од што се усра, рипаше преку жива ограда :) Целиот момент го имате околу 15та минута од третиот клип. Браќата Караџови беа ептен темпераментни, со краток фитиљ и многу лесно можеше да ги понесе атмосферата од трибини, па да напраат некоја глупост. Денес многу тешко да се видат такви играчи. Општо зборам за низ секаде, не само во Вардар.
Се заборавив од пишување. Ме удри носталгијата за старите добри времиња откако ги погледнав клиповиве :)

П

Паспарту

Гостин
Лико: „Не сум сакал клуб како Вардар“

Бразилскиот напаѓач од редовите на Вардар, Пауло Кандидо Лико сосема подготвен ќе го дочека стартот на пролетниот дел од сезоната и покрај периодичното отсуство од подготвителните натпревари поради повредата на зглобот.

Како што вели миленикот на вардаровите навивачи, ниту сака ниту помислува да пропушти и една минута од настапите на Вардар на патот кон годинашнава шампионска титула...

„Сега сум сосема подготвен. Проблемите со повредата се надминати а мислите единствено се насочени кон игрите за Вардар. Уште од почетокот на вториот дел сакам да почнеме со победи“ – вели Лико.

За Бразилецот нема сомнеж дека титулата по долги години очекување ќе се врати во вардаровите витрини.

„Навистина од срце ја посакувам титулата во дресот на Вардар. Претходно во кариерата сум играл во повеќе европски средини, некаде со успешни резултати, некаде со помалку успеси, но искрено можам да кажам дека како Вардар не сум сакал претходно ниту еден клуб. Навистина одлично се чуствувам во оваа средина. Сите ме прифатија одлично и затоа сум толку среќен, и мотивиран за секој мој настап во црвено-црниот дрес. Затоа толку желно ја чекам шампионската круна. И заради клубот кој долго време чека титула, и заради навивачите и заради мене самиот“ – коментира Лико пред неделното продолжение на првенството.

„Црвено-црните“ во недела (11 март) во првото пролетно коло ги очекува натпреварот против Тетекс во Скопје.

„Ние не потценуваме ниту еден противник. За сите имаме еднаков мотив, но јасно е каде ќе останат бодовите“ – вели Бразилецот.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=6225

Ф

Флеш

Гостин
Abe so se sluci so Dinamo Zagreb ke se igra ,se dogovorija li ?!:tapp: ....Tolku ocaen sum da se igra utakmicata

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

Kajgana Shop

На врв Bottom