Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Немам цигара запалено во мојот живот. ( 18 години ) Цигара немам пробано, а од алкохол само пиво.
Тоа ти е ако сакаш да водиш здрав спортски живот.
Па престани да пиеш алкохол ако сакаш здрав спортски живот.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Легализирање на тревки е само за во село, на малите овцички за да им биде весело..

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Луѓето кои пушат марихуана се со поголем ризик од развој на психотична болест како шизофренија - многу порано од отколку оние кои не пушат.

Оние кои користеле марихуана ја развиле болеста три години порано за разлика од оние кои не користеле психоактивни супстанци.

Алкохолот немал никаква улога во развојот на овие болести.

Несомнено е јасно дека марихуаната е една од главните причини за развој на шизофренијата, а воедно и таа е одговорна за раниот почеток на болеста. Колку е помлада личноста што пуши марихуана, толку поголем е ризикот од предвремен развој на шизофренијата.

Па сега размислете.
неколку пати поголем ризик од развој на шизофренија имаат и леваците за разлика од десничарите (јас сум левак и сум читал многу) па сега треба да седнам и да чекам да разболам? :D Toчно е дека марихуаната предизвикува раздразливост и еден куп други психички пореметувања,ама кај оние што ја користат на дневна база а шизофренијата е генетска болест па ако си носител на тој ген ( е демек левичарите имале поголема шанса да го имаат) тогаш исто ти е и да пушиш и да не пушиш,си наебал (да чукнам во дрво :D )

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Да се легализира Марихуаната?? Не - се додека не почнат закони да владејат у МКД иначе ке биде калакурница.....

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Имам другар што тренира со мене, не крие пуши марихуана, едноставно не е истиот, детето отупе, стана поглупаво, почна да се губи, неможе да размислува како порано, пред да почне со тоа и што е најтрагично неможе една утакмица цела да изигра.
Па ако претерал и зачестил многу нормално дека тоа ќе се случува, начукувај се секој ден истото ќе ти се деси. Тоа не е причина нелегално да биде нешто :cautious:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Па ако претерал и зачестил многу нормално дека тоа ќе се случува, начукувај се секој ден истото ќе ти се деси. Тоа не е причина нелегално да биде нешто :cautious:
Јас само кажав дека е штетно по здравјето и има последици.
Точно е дека тебе никој неможе да те натера да почнеш да пушиш цигари или да пиеш алкохол, или да те тера да се дрогираш.
Работата е тоа што, тоа води до завист од нештото, а таа завист има трајни последици.
Ако имаш нешто поважно од здравјето, слободно прави што сакаш, твој живот, твој избор.
Не за џабе се фрлаа толку пари за реклами по телевизиите и лепеа постери и делеа флаери по школите со натписите
"ФИЛМОТ КОЈ ЌЕ САКАТЕ ДА ГО ПРОПУШТИТЕ"

Е сега јебига еднаш се живее, тоа е.
Има една поговорка, "Како да бидам стар и мудар, ако некогаш не сум бил млад и луд".
Но се си има свој граници.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Не за џабе се фрлаа толку пари за реклами по телевизиите и лепеа постери и делеа флаери по школите со натписите
"ФИЛМОТ КОЈ ЌЕ САКАТЕ ДА ГО ПРОПУШТИТЕ"
Мене тој филм ми имаше контра ефект. Баш изгледаше примамливо.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Доаѓам и јадам такви деца како Pacman.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
A што е со малите деца од скопската турбо шема?

лизгат само на фолија, а се ебат само во вена!
спијат... Ти си купуваш дрога, а јас само чоколада.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Не пушете трева, не чини.

Kajgana Shop

На врв Bottom