- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 3
Bate od Riblja Corba samo ja imam Buvlja Pijaca i uste okolu 150-200 plociВо Охрид ја видов кај препродавачи Oxygene од Jean Michel Jarre, 250 ил 300 беше, не фаќај ме за збор. Ак сакаш ќе ја зеам место тебе, па ќе се договориме како да ти ја пратам.
П.С. Ако најш нешо од Чорба, KISS или Queen (освен Mrtvo more, Dynasty и The Works), извести ме.
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:51 PM ---
http://www.321pic.com/images/the-doors-12.jpg vakva e pozadinata,samo sto neznam koj album eМене ми треба плоча од the Doors, Џим Морисон, кој има нека пише на пп, ќе се плати:helou:
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:59 PM ---
Od JMJ ja imam Oxygen i Equinoxe,dodeka od Kraftwerk ja imam Computer world,ama nekako ne mi se davaat,zs planiram so eden dobar gramafon na pr. Pro-Ject Debut III(koj ne e i mn skap,okolu 250-300 evra)pak da pocnam ploci da slusam,bidejki mi e zal sto sum go propustil toa vreme,glava imam Ortofon om5e...Ploci imam okolu 150-200 megu koj omileni mi se The Jimi Hendrix concerts(dve ploci so negovite najdobri nastapi),Bob Marley-Confrontation,Judas Priest-Screaming for vengeance itn....Pozdrav,bas mi e milo sto imam istomisleniciКриво ми е што не живеам во тоа време кога можеле да се купат плочи на секој ќош или претежно во стоковните куќи На големо задоволство девојками ми поклони 50тина плочи што ги имала кај вујко и,што збирале прашина.Е арно ама тоа е само еден мал дел што не му биле на мерак на вујко и.Претежно Ex YU.Има неколку LP од Чорба,Чолич,Плави оркестар,Рокери смораву.....и една шо ми е на кејф од сите други - Boney M А кај него се останати оние вредните: PINK FLOYD AC/DC,Iron Maiden,The Doors,Led Zeppelin,Jean Michael Jarre и други.
Иначе стандард процедура за секој што заминува странство ми е да му порачам да ми купи некоја плоча.Некои од нив ја испочитувале мојата желба.Последно ја добив од Chocolate Puma vs. Bingo Players - Touch Me,издадена за Strictly Rhythm (под-лејбл на Defected). И тоа од Лондон директно од HMV,една од најголемите фонотеки во Лондон и пошироко сосе ќесата ми ја донесе.Се радував ко мало дете :smir:
Да продадам НЕ,а да купам ДА Приоритетни: Jean Michael Jarre И Kraftwerk. Имаш нешто ?