Колекционерство на грамофонски плочи

Член од
10 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
3
Во Охрид ја видов кај препродавачи Oxygene од Jean Michel Jarre, 250 ил 300 беше, не фаќај ме за збор. Ак сакаш ќе ја зеам место тебе, па ќе се договориме како да ти ја пратам. :)

П.С. Ако најш нешо од Чорба, KISS или Queen (освен Mrtvo more, Dynasty и The Works), извести ме. :)
Bate od Riblja Corba samo ja imam Buvlja Pijaca i uste okolu 150-200 ploci :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:51 PM ---
Мене ми треба плоча од the Doors, Џим Морисон, кој има нека пише на пп, ќе се плати:helou:
http://www.321pic.com/images/the-doors-12.jpg vakva e pozadinata,samo sto neznam koj album e ;)
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:59 PM ---
Криво ми е што не живеам во тоа време кога можеле да се купат плочи на секој ќош или претежно во стоковните куќи :) На големо задоволство девојками ми поклони 50тина плочи што ги имала кај вујко и,што збирале прашина.Е арно ама тоа е само еден мал дел што не му биле на мерак на вујко и.Претежно Ex YU.Има неколку LP од Чорба,Чолич,Плави оркестар,Рокери смораву.....и една шо ми е на кејф од сите други - Boney M :) А кај него се останати оние вредните: PINK FLOYD :vozbud: AC/DC,Iron Maiden,The Doors,Led Zeppelin,Jean Michael Jarre :vozbud: и други.

Иначе стандард процедура за секој што заминува странство ми е да му порачам да ми купи некоја плоча.Некои од нив ја испочитувале мојата желба.Последно ја добив од Chocolate Puma vs. Bingo Players - Touch Me,издадена за Strictly Rhythm (под-лејбл на Defected). И тоа од Лондон директно од HMV,една од најголемите фонотеки во Лондон и пошироко сосе ќесата ми ја донесе.Се радував ко мало дете :D:D:D :vozbud: :smir:

Да продадам НЕ,а да купам ДА :) Приоритетни: Jean Michael Jarre И Kraftwerk. Имаш нешто ?
Od JMJ ja imam Oxygen i Equinoxe,dodeka od Kraftwerk ja imam Computer world,ama nekako ne mi se davaat,zs planiram so eden dobar gramafon na pr. Pro-Ject Debut III(koj ne e i mn skap,okolu 250-300 evra)pak da pocnam ploci da slusam,bidejki mi e zal sto sum go propustil toa vreme,glava imam Ortofon om5e...Ploci imam okolu 150-200 megu koj omileni mi se The Jimi Hendrix concerts(dve ploci so negovite najdobri nastapi),Bob Marley-Confrontation,Judas Priest-Screaming for vengeance itn....Pozdrav,bas mi e milo sto imam istomislenici (y)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Od JMJ ja imam Oxygen i Equinoxe,dodeka od Kraftwerk ja imam Computer world,ama nekako ne mi se davaat,zs planiram so eden dobar gramafon na pr. Pro-Ject Debut III(koj ne e i mn skap,okolu 250-300 evra)pak da pocnam ploci da slusam,bidejki mi e zal sto sum go propustil toa vreme,glava imam Ortofon om5e...Ploci imam okolu 150-200 megu koj omileni mi se The Jimi Hendrix concerts(dve ploci so negovite najdobri nastapi),Bob Marley-Confrontation,Judas Priest-Screaming for vengeance itn....Pozdrav,bas mi e milo sto imam istomislenici (y)
За 250-300 еура земај Technics 1210/1200 MK2, можно е и MK3 да најдеш и бичи! ;)

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Bate od Riblja Corba samo ja imam Buvlja Pijaca i uste okolu 150-200 ploci :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:51 PM ---

http://www.321pic.com/images/the-doors-12.jpg vakva e pozadinata,samo sto neznam koj album e ;)
--- надополнето: Oct 10, 2011 6:59 PM ---

Prijatele, da ne menuvas/prodavas nesto od plocite....namini do kaj mene vo dukan pa da pravime muabet.....a i za gramofon ke ti pomognam :)))))

Член од
11 ноември 2005
Мислења
316
Поени од реакции
6
Woody Herman – Brand New
Madness – One Step Beyond
Bob Marley – Collection
Haustor – Bolero
Film (LIVE u Kulusicu) – Mini LP
Prljavo Kazalishte – Crno Bijeli Svjet

И многу други, овие погоре моментално се на полица, другите чекаат полица со повеќе простор.

П.С. Ако некој ја има и ја продава/менува “Paket Aranzman” одма да алармира

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Woody Herman – Brand New
Madness – One Step Beyond
Bob Marley – Collection
Haustor – Bolero
Film (LIVE u Kulusicu) – Mini LP
Prljavo Kazalishte – Crno Bijeli Svjet

И многу други, овие погоре моментално се на полица, другите чекаат полица со повеќе простор.

П.С. Ако некој ја има и ја продава/менува “Paket Aranzman” одма да алармира
--- надополнето: Nov 2, 2011 8:34 PM ---
prijatele....ke ti najdam paket Aranzman....ti imas nesto sto bi smenil/prodal? Poveli do kaj mene vo dukan....moze i nesto drugo ke najdes :))))))

Член од
3 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ако има некој нешто од Лед Цепелин,Дорс или Пинк Флоид нека ме контактира на ПП или на и меил:hippieds3@gmail.com

V

Vollstandig

Гостин
Незнам плочиве дали ги собирате за музиката или пак олд скул носач на звук, али некој ако љуби “Црна жено са очима плави“ и сите останти југословенски бисери, можам да скокнам до таван да симнам преку 80 плочи има сигурно али повеќето се народњаци...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Prijatele, da ne menuvas/prodavas nesto od plocite....namini do kaj mene vo dukan pa da pravime muabet.....a i za gramofon ke ti pomognam :)))))
-grupa-220, grupa YU, grupa djavoli, grupa CD, grupa Crni Biseri
VisStranci, VisPlave zvezde, VisRoboti, VIS Gresnici, Indexi, Korni,
i dr. 1965- 1975 singl ploci YU roc nostalgija-
-Vojko Sabolovic
-Dusko Jaramaz
-Vjekoslav Jut
-Dalibor Brun
-Mahir Palos
-Zarko Dancuo
-Pro Arte

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Колку е кај нас да се купи грамофон (или како и да се викаат) и каде може да се купи?
И ме интересира од - до колку се цените на плочите.

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Незнам плочиве дали ги собирате за музиката или пак олд скул носач на звук, али некој ако љуби “Црна жено са очима плави“ и сите останти југословенски бисери, можам да скокнам до таван да симнам преку 80 плочи има сигурно али повеќето се народњаци...
mene me interesiraat prijatele.....pisi mi na corpus@mt.net.mk sto imas.....
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 07:56 ---
-grupa-220, grupa YU, grupa djavoli, grupa CD, grupa Crni Biseri
VisStranci, VisPlave zvezde, VisRoboti, VIS Gresnici, Indexi, Korni,
i dr. 1965- 1975 singl ploci YU roc nostalgija-
-Vojko Sabolovic
-Dusko Jaramaz
-Vjekoslav Jut
-Dalibor Brun
-Mahir Palos
-Zarko Dancuo
-Pro Arte
prijatele, ovie gi imas na golemi ili mali ploci? me interesiraat....pisi mi na corpus@mt.net.mk.......pa da se vidime i dogovorime :))))
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 07:57 ---
Колку е кај нас да се купи грамофон (или како и да се викаат) и каде може да се купи?
pisi mi na mail : corpus@mt.net.mk pa ke ti gi dadam informaciite sto gi baras :))))

Член од
27 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Добар ден на сите...

Ние во ЗЕЦ Електроникс како специјализирана кука имаме грамофони - исклучиво нови на лагер во нашите продавници. Имаме домашни од ПИОНЕЕР - 11990,00 денари...но и професионални ДЈ грамофони ...повеќе модели ....

исто така имаме и најголем избор на резервни игли и сетови каиши ..како и комплетни нови глави..
...исто така и сервисираме грамофони...

продавници во Скопје , Битола, Тетово и Струмица.....но за повеќе информации на 02/3110 186 или 070 / 227 487

Срдечен поздрав

Александар

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Добар ден на сите...

Ние во ЗЕЦ Електроникс како специјализирана кука имаме грамофони - исклучиво нови на лагер во нашите продавници. Имаме домашни од ПИОНЕЕР - 11990,00 денари...но и професионални ДЈ грамофони ...повеќе модели ....

исто така имаме и најголем избор на резервни игли и сетови каиши ..како и комплетни нови глави..
...исто така и сервисираме грамофони...

продавници во Скопје , Битола, Тетово и Струмица.....но за повеќе информации на 02/3110 186 или 070 / 227 487

Срдечен поздрав

Александар
Имате ли веб сајт или фб страна? За да видам што нудите. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom