Колекционерство на грамофонски плочи

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да продадам НЕ,а да купам ДА :) Приоритетни: Jean Michael Jarre И Kraftwerk. Имаш нешто ?
Во Охрид ја видов кај препродавачи Oxygene од Jean Michel Jarre, 250 ил 300 беше, не фаќај ме за збор. Ак сакаш ќе ја зеам место тебе, па ќе се договориме како да ти ја пратам. :)

П.С. Ако најш нешо од Чорба, KISS или Queen (освен Mrtvo more, Dynasty и The Works), извести ме. :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Имам дома онака од Гравче Тавче, стариот бенд на сељаков Драган Вучиќ, леб и сол мини плоча со две песни и уште неколку што не ми текнува.
Сакам да најдам од Iron Maiden.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Во Охрид ја видов кај препродавачи Oxygene од Jean Michel Jarre, 250 ил 300 беше, не фаќај ме за збор. Ак сакаш ќе ја зеам место тебе, па ќе се договориме како да ти ја пратам. :)

П.С. Ако најш нешо од Чорба, KISS или Queen (освен Mrtvo more, Dynasty и The Works), извести ме. :)
Изгледа денес ќе идам натаму (не е сигурно) па ќе поминам ќе си ја земам :D А за овие што ми ги наброи толку ништо да нема кај тие што продаваат плочи? :S:S:S

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.811
Поени од реакции
22.862
Имам само две плочи и незнам кај ми се..

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Татко ми во младоста ги собирал.Имал во тоа време премногу дома, ама ги разменувал со другари и голем дел му се изгубиле.Се сеќавам кога ми кажуваше како одел дури до Белград само за да купи плоча или грамофон.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Од татко ми имам многу, ама од групи што првпат ги глеам ( ex-yu rock ). Мојата колекција се состои од две лонгплејки од Jimi Hendrix, Shot In the Dark од Ozzy Osbourne ( потпишана од него :vozbud: ) и Another Brick in The Wall од Pink Floyd.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Изгледа денес ќе идам натаму (не е сигурно) па ќе поминам ќе си ја земам :D А за овие што ми ги наброи толку ништо да нема кај тие што продаваат плочи? :S:S:S
Ништо ич немат. Ја зедов Mrtvo More лани од еден препродавач, перфектен звук имат. The Works ми е наследство, барам уште некој албум да купам ама немат нигде. Ако најш нешто од овие три групи + од Pink Floyd, прати обавест. :)

П.С. Ак идаш накај Охрид барај за кафе, со џимеј и Болигла да сркниме по едно. :)

Член од
3 август 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
И ја имам многу, првата шо ја купив ми беше Appetite for Destruction од Guns N' Roses :baeh:

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Колекционери на плочи

AJDE OVDE PISETE KOJ SOBIRA PLO4I JAS NE SUM KOLEKCIONER ALI IAM NEKOJA PLOCA OKOLU 100TINA :toe:

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
абе крсте ќе пишиш грамафонски плочи можи некој да си речи мермерни плочи...бтв јас иам некои околу 100тина од дедо ми

Член од
25 ноември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
имам и јас плочи, ама неможам да ги слушам оти немам грамафон.. :nesum:

?

..........

Гостин
Мене ми треба плоча од the Doors, Џим Морисон, кој има нека пише на пп, ќе се плати:helou:

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Една година потоа.....ке го продолжиме ли муабетот за плочи? Ме интересира да сменам/добијам на поклон или откупам секаков вид на плочи (само не народњаци и класика), и многу важно ми е да се сочувани! Посебно сум заинтересиран да ја дополнам мојата колекција на ех YU плочи (што понепознати бендови за мене се поинтересни).....А доколку некој нешто бара посебно.....побарајте, може да ви побарам!!!!

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
На поклон добив неколку дузини плочи Пинк Флојд, Мајкл Џексон, The Doors, Брус Спрингстин, The Police, нешто класика и нешто од изведувачи за кои првпат слушам :)

Арно ама грамофонот ми е без игла па додека да најдам ќе збираат прашина :)

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
mrr

Ima nekoj ploci za menuvanje/prodavanje......mene i singlovi me interesiraat....ako se odlicno socuvani :)))))

Kajgana Shop

На врв Bottom