Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ииииј Girl Power on the scene :)
Туку...
И да, ти повеќе ќе цениш девојка која има химен ама нема став, не размислува и си е приглупа просто кажано, или некоја што била со 4-5 пред тебе ама има троа мозок во главата.
Пошто ти нема да се жениш за хименот. Него ќе го снема после првата брачна ноќ. Ама личноста ќе остане. Со неа ќе треба да го минеш остатокот од твојот живот.
Ова ме испровоцира доволно да реплицирам, плус жал ми падна што му се нафрливте на јарево како гладни лавици.

Генералното машко мислење и сфаќање за една девојка којашто има намера да ја земе е токму во тој правец што го напиша. Таа треба да биде невина, да знае да готви и да молчи. И тоа не е срамота, генералното женско мислење за еден маж е да има пари и да и обезбеди на неа сигурност. Ние имаме три критериуми како мажи, вие имате еден, од тој агол гледано - вие сте по прости. :P

Провокации и шеги на страна... зошто е имањето или немањето химен битна работа за еден маж да формира став дека таа девојка не знае да формира ставови?

По машката генерална логика, девојка не вреди ако позади себе има 5-10 позади него бидејќи таа девојка се интересира за забава и живот, а не за верност и дом и голема е шансата таа да изневери, бидејќи исто толку е голема шансата да разликува добар од лош секс (последново не го признаваат мажите). По ова, ако се заземе став дека таа девојка не вреди, онда и нејзините ставови се апсолутно небитни, како кога ВМРОвка ќе и каже дечко дека гласа за Бранко, после тоа може да биде гение, он нема ставови и е глуп, ама да не навлагам во смешни и небитни метафори, ме сфаќаш што пишувам.

Еволуцијата не е сменета толку многу колку што мислиме, секој маж бара мајка на неговите деца која ќе знае да ги израсне и да направи да преживеат, а секоја жена бара татко на нејзините деца којшто ќе обезбеди храна и ќе биде доволно силен да ги одбрани од евентуалните напади на комшиите. Simple as that.

Луѓето се прости, не им се битни школо, стил, слух, смисла за хумор, зашто тие работи едноставно се небитни. Да, убаво е за еден маж жената да биде плавуша, ама побитно е да биде убава. Убаво е да се смее, ама не е пресудно. И да, за една жена убаво е нејзиниот маж да има рамен стомак, ама е далеку од пресудно, бидејќи тоа што е згоден ништо нема да и донесе повеќе за нејзините деца. Убаво е да паметен, ама ако не заработува од тоа што е паметен, небитно е.

И така... :)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ииииј Girl Power on the scene :)
Туку...

Ова ме испровоцира доволно да реплицирам, плус жал ми падна што му се нафрливте на јарево како гладни лавици.

Генералното машко мислење и сфаќање за една девојка којашто има намера да ја земе е токму во тој правец што го напиша. Таа треба да биде невина, да знае да готви и да молчи. И тоа не е срамота, генералното женско мислење за еден маж е да има пари и да и обезбеди на неа сигурност. Ние имаме три критериуми како мажи, вие имате еден, од тој агол гледано - вие сте по прости. :P

Провокации и шеги на страна... зошто е имањето или немањето химен битна работа за еден маж да формира став дека таа девојка не знае да формира ставови?

По машката генерална логика, девојка не вреди ако позади себе има 5-10 позади него бидејќи таа девојка се интересира за забава и живот, а не за верност и дом и голема е шансата таа да изневери, бидејќи исто толку е голема шансата да разликува добар од лош секс (последново не го признаваат мажите). По ова, ако се заземе став дека таа девојка не вреди, онда и нејзините ставови се апсолутно небитни, како кога ВМРОвка ќе и каже дечко дека гласа за Бранко, после тоа може да биде гение, он нема ставови и е глуп, ама да не навлагам во смешни и небитни метафори, ме сфаќаш што пишувам.

Еволуцијата не е сменета толку многу колку што мислиме, секој маж бара мајка на неговите деца која ќе знае да ги израсне и да направи да преживеат, а секоја жена бара татко на нејзините деца којшто ќе обезбеди храна и ќе биде доволно силен да ги одбрани од евентуалните напади на комшиите. Simple as that.

Луѓето се прости, не им се битни школо, стил, слух, смисла за хумор, зашто тие работи едноставно се небитни. Да, убаво е за еден маж жената да биде плавуша, ама побитно е да биде убава. Убаво е да се смее, ама не е пресудно. И да, за една жена убаво е нејзиниот маж да има рамен стомак, ама е далеку од пресудно, бидејќи тоа што е згоден ништо нема да и донесе повеќе за нејзините деца. Убаво е да паметен, ама ако не заработува од тоа што е паметен, небитно е.

И така... :)
Имањето или немањето химен не треба да биде воопшто никаков критериум за формирање на мислење за некоја девојка. Тоа со колку била до сега нема никаква врска со тоа со колкумина ќе биде од сега. За тоа сте одговорни вие, машките, иако ви е тешко да го прифатите тоа.
Сите сакаат живот и забава, без разлика дали имале 5, 10 или 0 сексуални искуства позади нив. Доколку најдат личност која ќе им го задржи вниманието и ги прави среќни, ќе останат со таа личност па колку сака нека имале пред тоа. Доколку интересот на девојката помине, или машкото почне да се однесува како најголем дебил, ма не невина, машко со очи да нема видено, па ќе почне да си ја бара среќата на друго место.И тоа е непобитно затоа што по природа сме себични суштества. Во основа секој си гледа за себе, и ретко кога би испаднале од нашата зона на удобност за нешто или некого.

И да, биологијата е иста ама има тука и психо-социјален аспект. Не можам да зборувам за сите, но можам за себе. Да можам да бирам помеѓу најубавиот маж што го имам видено, кој што има шестоцифрена плата и викендица на Хавајските острови а да не ми одговара на карактер, и од друга страна некој што изгледа просечно и не зема никаква плата ама комплетно ми одговара, јас би го избрала вториот. Ова го тврдам најодговорно. Подобро би јадела макарони и Кристал маргарин со леб секој ден, отколку да живеам со личност која за одреден временски период би ми станала неподнослива и која ќе биде на сосем поинаква бранова должина од мене.

Дали би ја избрал ти убавата и невина девојка доколку не знае да те насмее, не можеш со неа да имаш разговор кој ќе те испони и не знае едноставно да се грижи за тебе и да те направи среќен, или би ја избрал онаа која ќе знае да ги направи сите овие работи но имала 10 партнери? Реално?

Пошто фасцинацијата од физичкиот изглед ќе помине, и привлечноста ќе избледе, и потоа останува само меѓусебно почитување и разбирање. Клише, знам, ама така е. И ако ги нема овие работи партнерите ќе се свртат кон други личности. А за тоа не е воопшто битно со колку се имаш поминато.

Значи, хименот не е никаква гаранција дека ќе биде верна жена и добра мајка, исто како што финансиската состојба не е никаква гаранција за среќен и успешен брак.

A

Antigona

Гостин
Чисто сумљам дека останала некоја таква што се чува за прва брачна ноќ.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
od moe licno iskustvo ke zboram sega:vo london ziveev 1 godina so devojka koja mnogu ja sakav, taa voopsto nemase nikakvi predrasudi za bilo sto vo odnos na seksot, znaci spienje so preku 100 mazi pa i zeni vo nejziniot dotogase zivot(a togas imase 26 godini a jas 27) znaci bez razlika na nejziniot seksualen zivot devojkata bese najdobroto sustestvo na svetot, zaradi mnogu pricini taa vrska zavrsi.sega imam devojka so koja kwe se zenam za nekolku meseci.jas i bev prv...i znaete koja e razlikata?nema nikakva razlika osven toa sto devojkata od london kje ja sakam dodeka sum ziv ete toa e::::::

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
od moe licno iskustvo ke zboram sega:vo london ziveev 1 godina so devojka koja mnogu ja sakav, taa voopsto nemase nikakvi predrasudi za bilo sto vo odnos na seksot, znaci spienje so preku 100 mazi pa i zeni vo nejziniot dotogase zivot(a togas imase 26 godini a jas 27) znaci bez razlika na nejziniot seksualen zivot devojkata bese najdobroto sustestvo na svetot, zaradi mnogu pricini taa vrska zavrsi.sega imam devojka so koja kwe se zenam za nekolku meseci.jas i bev prv...i znaete koja e razlikata?nema nikakva razlika osven toa sto devojkata od london kje ja sakam dodeka sum ziv ete toa e::::::
Не е фер да се жениш со некоја која не ја сакаш.
Ама ти си знаеш најдобро...

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Значи ти во моментов имаш 28+ годинки,а на таа што ќе ја ожениш си и прв?Кажи ми ако не е тајна колку е помала од тебе идната ти невестата ?

Член од
26 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
jas sega imam 30 godinki, a nevestata 24.inace 2 godini sme zaedno.ona imase 22 koga pocna romansata;)sakav samo da kazam deka nevinosta voopsto nemase nikakvo vlijanie vo donesuvanje na mojata odluka vo odnos na izbiranjeto na zivoten partner...kako osoba e ok, ne rekov deka ne ja sakam ili nesto slicno, samo toa deka oko cenime koja kakva bila taa sto izela preku 100 kura u zivotot imase nekoi vrednosti sto do sega retko da gi zabelezam kaj nekoja:P
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 16:39 ---
Не е фер да се жениш со некоја која не ја сакаш.
Ама ти си знаеш најдобро...
ja sakam, samo sakav da kazam deka anglicankata ke ja sakam (kako prijatel i kojznae kako) dodeka sum ziv;)

A

Antigona

Гостин
jas sega imam 30 godinki, a nevestata 24.inace 2 godini sme zaedno.ona imase 22 koga pocna romansata;)sakav samo da kazam deka nevinosta voopsto nemase nikakvo vlijanie vo donesuvanje na mojata odluka vo odnos na izbiranjeto na zivoten partner...kako osoba e ok, ne rekov deka ne ja sakam ili nesto slicno, samo toa deka oko cenime koja kakva bila taa sto izela preku 100 kura u zivotot imase nekoi vrednosti sto do sega retko da gi zabelezam kaj nekoja:P
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 16:39 ---

ja sakam, samo sakav da kazam deka anglicankata ke ja sakam (kako prijatel i kojznae kako) dodeka sum ziv;)

Не ми е јасно дали се жениш ради реда или стварно ти значи нешто твојата идна сопруга ?

Член од
26 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
Не ми е јасно дали се жениш ради реда или стварно ти значи нешто твојата идна сопруга ?
mi znaci de, pominati se skoro 3 godini od prekinuvanjeto na prethodnata vrska
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 16:52 ---
mi znaci de, pominati se skoro 3 godini od prekinuvanjeto na prethodnata vrska
a i trudna e :)

Kajgana Shop

На врв Bottom