Ајде да зборуваме за музика!

T

The Cryptkeeper

Гостин
Mодераторот за музика е рапер? Мислев треба да е некој што слуша интелегента музика.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.810
Поени од реакции
11.427
Брат, не се бламирај, модератор на музика си.
Ме збуни и мене братов сабајле кога го читав, ама дека бев дупка пијан го осетив дека и он се има земено, па си викам ако и јас почнам отидовме у курац. :icon_mrgr:
Ама ќе бидам краток - секој што хејта музика, стил, еволуција и слично...врска нема од музика и џабе му е и да продуцира и се, тој е ограничен и згрешил професија или хоби.
Друга работа - кај тони зен и тие останатите ми се свиѓа тоа што си го оствариле филмот - пари коли жени пички и се остало, па така првиве курлиња од пусто немање што, плукаат по нив. Јас не ги плукам, едноставно гледам и јас да направам кеш и искрено си го гледам својот двор.
Комерцијала андерграунд се клише муабети, денес секој има цена и се продава, зависи само како ќе се пласира пред масата.
Гушки бацки, чао од мене.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Сакам да ти кажам на тебе и на сите андерграундери да прекинете да плукате по "комерцијалата". Разлика нема и тој е платен и тој е, а вас тоа ви сметало демек, музиката андерграундерите ја праеле без пари. Па искрено подобро за сексуалните искуства да слушам можам да научам нешто од тоа одколку да го слушам РНС и како женска му била курва ;)
Што да научиш од Тони фен и компанија бре дете?! да научиш како на женска ти(фуфицата) да и се обраќаш ? како да ја е*еш? како да се изопиеш и издрогираш ко будала ?! тоа ли ќе научиш од нив?! или.. хмм.. како беше она.. екстра ектста гивми мани... o_Oсериозно... ти тоа го нарекуваш рап?! таа песна?! па Индира има подобри песни од тоа... :pos:ако свати што сакам да кажам..
.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Ме збуни и мене братов сабајле кога го читав, ама дека бев дупка пијан го осетив дека и он се има земено, па си викам ако и јас почнам отидовме у курац. :icon_mrgr:
Ама ќе бидам краток - секој што хејта музика, стил, еволуција и слично...врска нема од музика и џабе му е и да продуцира и се, тој е ограничен и згрешил професија или хоби.
Друга работа - кај тони зен и тие останатите ми се свиѓа тоа што си го оствариле филмот - пари коли жени пички и се остало, па така првиве курлиња од пусто немање што, плукаат по нив. Јас не ги плукам, едноставно гледам и јас да направам кеш и искрено си го гледам својот двор.
Комерцијала андерграунд се клише муабети, денес секој има цена и се продава, зависи само како ќе се пласира пред масата.
Гушки бацки, чао од мене.
Значи ова го зборувам и јас. Као, некој душата ја давал за музиката, некој се продал за пари, па ваков бил таков бил.
Дадов пример со Легија. Нека ми речи некој дека не сум, и зошто не сум во право.
Живејме во 21 век, капиталистичко опшество, а не во утопија. СЕ се врти околу пари. СЕ. Нека ми кажи некој 20 бендој, што биле на врвот, и кога виделе парите што значат не ја смениле музиката.
Јас НИКАДЕ не спомнав ова чини, ова не чини. Значи НИКАДЕ. Јас немам речено, ова е квалитетна музика, ова не е. И сум со став дека се е тоа вкус. И зато ме нервира, некој ко че ми продава идеологии, а во суштина, светот не функционира така.
Не постој нешто како ХЦ. Не постој, то е само хранење на его, во период додека не успеј некој со музиката. Ако успеј, ако не, цел период че си се теши и че си го храни егото демек е ХЦ.
Не зборувам само за рап музиката. Зборувам општо. Па и не само во музика, и во сите аспекти на животот така е. Незначителен е процентот на луѓе што се имуни на парата.

Миста брат, десет пати ти реков, то шо го прајш, мене лично ми се бендисува. Ама не можам да те ставам тебе во ист кош со некој бенд, што седнал, и од ништо нешто што направил. Извини не можам. Можи така го мислам, оти не знам, во многу постови се повикуваш на тоа, колку си ти наслушан музика, колку имаш познавање, колку ти се оригинални песните и тн. И ко че те читам ми делуваш арогантно.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 19:07 ---
Што да научиш од Тони фен и компанија бре дете?! да научиш како на женска ти(фуфицата) да и се обраќаш ? како да ја е*еш? како да се изопиеш и издрогираш ко будала ?! тоа ли ќе научиш од нив?! или.. хмм.. како беше она.. екстра ектста гивми мани... o_Oсериозно... ти тоа го нарекуваш рап?! таа песна?! па Индира има подобри песни од тоа... :pos:ако свати што сакам да кажам..
.
А ти шо очекуваш од, пример, легијата, дека че пишува, ако се наполна со еден тон кеш?
Како животот е суров и тн....ако ме свати што сакам да кажам...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
.
Те сватив многу добро, и да не цитирам секој посебно ќе ви кажам едно нешто. Што можеш да научиш од андерграундерите? Па 2 песни слушав у депресија отидов со тоа колку е тежок животот. Нема врска, терајте си андерграунд филм и не се мешајте ако не ви се свиѓаат Зен и Слаткар, станува збор за вкусови ;)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
А ти шо очекуваш од, пример, легијата, дека че пишува, ако се наполна со еден тон кеш?
Како животот е суров и тн....ако ме свати што сакам да кажам...
Има еден куп музичари.. коишто се богати.. спијат на пари.. а сепак не одстапиле од она што биле на почеток... до ден денес прават квалитетна музика (не мора да е рап)... затоа немој да ги зимаш парите како причина затоа што овие немаат благе везе од музика нити пак слушнале некој друг стил на музика па да пробаат да комбинираат и да се усовршуваат.
Се познава уметник а се познава дебил кој што дошол по некоја случајност до пари и до добар текст... или украл...како што е случајот со Врчак и неговите "хитови" :гомце:
За спотовите нема ни да коментирам... сигурно истиот човек што ги правел спотовите на Екрем се нафатил да ги прави и за Слаткар, Тони зен и останатите

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Миста брат, десет пати ти реков, то шо го прајш, мене лично ми се бендисува. Ама не можам да те ставам тебе во ист кош со некој бенд, што седнал, и од ништо нешто што направил. Извини не можам. Можи така го мислам, оти не знам, во многу постови се повикуваш на тоа, колку си ти наслушан музика, колку имаш познавање, колку ти се оригинални песните и тн. И ко че те читам ми делуваш арогантно.
.
Каква конструктивна критика би му дал? Јас кога се повикувам на нечие дело обично давам критика која у моја гледна точка е основана со некои факти кои се колку толку музички поткрепени у одреден поглед а одговорот на каква критика даваш го имаш у болдот :P

А за тоа колку кој колку е арогантен, препрочитај си го воведниот пост од темава а и сеуште не се претстави какво искуство имаш во сферата на музиката и ако може да ни презентираш твои авторски дела ако веќе темата е зборење за музика :)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Те сватив многу добро, и да не цитирам секој посебно ќе ви кажам едно нешто. Што можеш да научиш од андерграундерите? Па 2 песни слушав у депресија отидов со тоа колку е тежок животот. Нема врска, терајте си андерграунд филм и не се мешајте ако не ви се свиѓаат Зен и Слаткар, станува збор за вкусови ;)
Да не постирам толку песни овде... во порака ќе го добиеш мојот одговор за болдираното
пошо очигледно немаш слушнато квалитетна музика..

М

Мартин`

Гостин
Се работи за квалитет се работи за интелегенција не се работи дали некој е комерцијала или е андерграунд да се разбереме ..

Има еден куп рапери кои имале пари уште кога почнале со рапот и веројатно немаат проблеми но не рапуваат само за тоа колку имаат, за жени (и против нив де) а во секој спот имаат ги имаат истите разголени да им дигаат посети на јутуб. Јас не ни очекувам секој да слуша квалитетна музика (во случајов рап) секој си слуша тоа што му одговара со интелегенцијата.. пример како може ова да го слуша некој, никаков текст само шлапа глупости.. и за ова треба да му платам карта ? :facepalm:

Е пример за разлика од тоа имаме и други опции пример подоле Марчело, он е квалитет значи не комерцијала ниту андерграунд он не пее дека е гето но секој текст има поента, те тера да размислиш.. пее за проблемите на секојдневното опшество со еден збор има поентата неговата песна а не само како некои други да се фали во песната како имал пари, како кола.. женски ова она.. ама тоа реков има разлика од рапер до рапер пред се на степенот на интелегенција/образование итн, пр Марчело и е многу по образован за разлика од 90% од останатите рапери студира човекот а до некаде и се приметува тоа.

Кога ги слушам новиве на Слаткар, Џус и останатите како да го слушам ова.. труд 20 минути во песна и за истото зимаат пари од напалени тинејџерки и неписмен народ. Ама ако додека има овци ќе има и волна!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Нема да коментирам многу само ќе прашам едно нешто. Како тоа Слаткар, Тони Зен и останатите се комерцијала ко што ги викате и серете по нив, а демек оние што се андерграунд биле океј. Па дома 24/7 ви се пуштени Еминем, Фифти и сличните па се палите на нив, они не се комерцијала? Музиката на Тони Зен не било рап, а што е турбо фолк ли ? ФАКТ е дека Тони и Слаткар го подигнаа нивото на рап музиката и поттикнаа многу млади да слушаат таков вид на музика. Што е за вас рап музика? Опишување на тешкиот живот на раперот како некоја кучка го заебала, како немал пари и слично ? Е алал да ви е...
Класична изјава на неслушач на рап музика. Ако викаат луѓе дека фејк рап е пеење за пи*ки, коли и слично не значи по дифолт дека се палат на тежок живот, немало пари и слично. Има многу повеќе теми од овие две.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 19:40 ---
Mодераторот за музика е рапер? Мислев треба да е некој што слуша интелегента музика.
Се вели интелигентна. ИнтелЕгентен човеку.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ќе научиш дека (најверојатно) делиш слична приказна со нив, за разлика од моменталната состојба на Зен - сите врати отворени.Поголем број работи им се заеднички на мнозинството со *андерграундерите*, ако воопшто е можно така да ги класифицираме.Не само за тешкиот живот, туку и поинаква тематика>>> http://www.youtube.com/watch?v=cb5d2WoHqts , http://www.youtube.com/watch?v=n-FYEjxpfaA.Претпоставувам како член на Комити си запознаен со песната на Аго за Вардар ;) Ама голем дел нејќат да чујат за реалноста дека не им е по кеиф (до негде разбирливо), па поприфатлив им е другиот стил.Најверојатно желбата да живеат таков живот.

Не е ништо излажано дека е тежок животот, реалност пренесена во текст.Истото го работеле и Зен и Слаткар пред да бидат масовно популарни; нормално сега нема да пишат текст за тежок живот пошо се во супер позиција.Ама Екстра, екстра и Три се неспоредливи со Да полетам, Остај ме да пишувам, Како боли и песни од Рап Тврдина.Такви песни како набројаните две не се рап.

Слушни ја песнава и види дека е од душа напишана, можда поинаку ќе размислиш.Во еден стих опишано се:
''Едни се тажни, други купуваат среќа''...
и после нешто како за љубителите на фенси рап
''Можеш да сонуваш, но реалноста те гази''...

И да...Тони Зен не е тој најзаслужниот за популаризација на ваквата музика, туку САФ (не се ни тие единствени од тој период, ама Сафизам е пресвртница).И далеку се и Легија и Токсикологија и било кој од поновите, во смисла на тежина на збор.Бесмислена е споредбата.Па уште Зен напишал текст дека стигнал подлабоко од рапот него Митко?!:facepalm:Самобендисаност до крај.Некаде имаше коментар некој тип дека како помлад му требало речник за сфаќање одреден збор од текст на САФ, а моменталниве пола текст им е србизми...и пцуење ако не можат да пополнат рима.

М

Мартин`

Гостин
Самиот ти имаш 15 години па не се палиш на таа музика ...
Еминем е комерцијала ама текстовите. Значи вас текстовите ве палат а не ви смета тоа што е комерцијала туку така ви одговара комерцијала бил. Сигурно нема рапот да се подигне на тој начин што раперот ми го опишува неговиот живот, што искрено ме заболе за неговиот живот.
Само за тоа пишуваат и пеат раперите ? еве ти како навивач сигурно имате некакви роблеми. тогаш се жалите за некои неправди демек ве местеле и слично (не ве осудувам само правам споредба) зошто тогаш раперите немаат право да преку песна ги кажат своите проблеми и евентуално да се извади некаква поука од истите лични искуства. Друго разбери дека некои рапери и рапуваат за проблемите во опшеството кои не се само појави како финансиска нестабилност, дроги итн.. има и многу други негативни појави во секое опшество да не набројувам сега.

Рапот до некаде може и да едуцира/поучува, не само да забавува.. впрочем затоа и се појавил ;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Каква конструктивна критика би му дал? Јас кога се повикувам на нечие дело обично давам критика која у моја гледна точка е основана со некои факти кои се колку толку музички поткрепени у одреден поглед а одговорот на каква критика даваш го имаш у болдот :P

А за тоа колку кој колку е арогантен, препрочитај си го воведниот пост од темава а и сеуште не се претстави какво искуство имаш во сферата на музиката и ако може да ни презентираш твои авторски дела ако веќе темата е зборење за музика :)
Па баш пишан ми е фактот, и критиката во постот. Не е исто некој што прави од ништо нешто, и не е исто некој мозаици да составува. Што не е тука издржано во мојата критика. Чекај, не смеам критика да дадам?
Иначе, искуството мое со музика, е DJ сум 10 години. Најголем достиг ми е, пуштав цело лето на Златни песоци, за нова година во Варна, за летово пак сум капарен. Свирам по слух на гитара, на клавир.. Мој авторски дела немам, сум почнал некој ремикси, не сум ги завршил оти не сум бил доволно запознаен со програмата па не сум можел да го пренесам од главава во софтверот, а сум немал доволно време асолно да се заангажирам.
Ако ти значи нешто, еве што сум пробувал, што сум почнал ама не сум завршил. Нешто аматерско...
http://soundcloud.com/alek-d/alek-dz-deejaydzaga-king-of-my

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Шо убо му кажа, добар пример ти текна. Да кажуваш дека андерграунд рапери се палат само на траки со беда, сиромаштија и слично е како да кажеш дека навивачите се сите хулигани. Епа Комито пронајди се :)

Kajgana Shop

На врв Bottom