Дежурна Ординација! #2

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Дечки... Химорал таблети, на празен стомак се зимаат два пати дневно или две одеднаш?
На почеток треба да се 3х2 за возрасни ако имаш поголеми подливи, отоци... додека не се потсмири ситуацијата. За деца по една.
Упатство, ако ти затреба:)
http://www.reglek.com.mk/lekprikaz.php?mlid=2068

Член од
12 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Знае некој некое средство за дезинфикација и спречување на инфекции на отворени рани?

Што може да се купи во аптека. Имам дома 96% алкохол ама сакам да си имам и нешто друго, зошто пред некоја година имав исекотина која се инфицираше малку па сакам да си имам мир у памет.

M

Moon Child

Гостин
Ме стега одвреме навреме левата града денес. Ми се јавува некоја тапа внатрешна болка. Од памет се вадам, можно ли е да е нешто сериозно...?:confused:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Знае некој некое средство за дезинфикација и спречување на инфекции на отворени рани?

Што може да се купи во аптека. Имам дома 96% алкохол ама сакам да си имам и нешто друго, зошто пред некоја година имав исекотина која се инфицираше малку па сакам да си имам мир у памет.
Побарај ако има спреј за дезинфекција од Octenisept, супер е спрејот и воопшто не пече, а кај отворени рани и тоа е битно, да не играш индијански танци после прскање. За превенција на инфекции треба добра хигиена на раната, заштита со стерилна газа и фластер преку кој би можела кожата да дише (хартиен или поквалитетен hansapor).

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Ме стега одвреме навреме левата града денес. Ми се јавува некоја тапа внатрешна болка. Од памет се вадам, можно ли е да е нешто сериозно...?:confused:
Најверојатно не! Ама друго е коа ќе те види некој, на форум, никој не може да ти гарантира!

A

AnFem

Гостин
Стрес, прехлада, мускул, можеби и желудник. Срцето не боли, ако мавне, мавнато е, нема шанси да не приметиш :)

M

Moon Child

Гостин
Смејте се вие, јас веќе си го замислив погребот:pos: Параноја, тоа е...
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 01:14 ---

Ракија бре, намачкај се ко нов ќе бидеш. Ако е рана отворена ставај дерматол (прашок), го има во аптека по 50 денари е.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Клик :pos:
Едит: Знаеш кој племенски индијански танц е после ракија на отворена рана? :eek: Фино си има спрејче што не пече воопшто, а дезинфицира n-пати подобро од ракија. Не мора спартански тактики :love:

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 01:14 ---

Ракија бре, намачкај се ко нов ќе бидеш. Ако е рана отворена ставај дерматол (прашок), го има во аптека по 50 денари е.
Ама ве гледам се лекари,па се размислувам...да ве вработам у апотека??? :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Ќе делиме пола-пола од парите

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Некој лек домашен или било каков, за гнојна ангина? Си приметив мали гнојчиња на грлото, па не знам што да земам. На доктор најверојатно не ги приметија, ми дадоа само амоксиклав.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Некој лек домашен или било каков, за гнојна ангина? Си приметив мали гнојчиња на грлото, па не знам што да земам. На доктор најверојатно не ги приметија, ми дадоа само амоксиклав.
Доста ти е амоксиклавот ;) Можеш ако сакаш да правиш гаргара со хексорал или било кој раствор за гаргара.

М

Мартин`

Гостин
Гасови во во стомакот, што и да каснам одма до WC ме тера. Решение има некакво домашно ? да не одам на лекар за ситна работа..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Гасови во во стомакот, што и да каснам одма до WC ме тера. Решение има некакво домашно ? да не одам на лекар за ситна работа..
Медицински јаглен, линекс, лесна храна ден-два, варен ориз без маснотија, двопек, банана.

Kajgana Shop

На врв Bottom