Дежурна Ординација! #2

Член од
14 ноември 2010
Мислења
63
Поени од реакции
24
Дали лицата кои боледуваат од епилепсија може да дават крв? (притоа да користат лекови за болеста) ? Благодарам однапред :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
абе цареви, фервекс и кафетин-колд за иста намена ли се?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
абе цареви, фервекс и кафетин-колд за иста намена ли се?
Кажи речи, да за иста се, меѓутоа составот му е малку различен.

Значи кафетинот-колд поефикасено делуе на кашлање, балгами, и (температура -послабо од фервексот)
додека фервексот поефикасно ја симнува температурата, (а послабо на кашлање, балгами) иначе фервексот има и мал седативен ефект.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
ај ако има некој доктор во темава -форумов нека ми пиши пп да го прашам нешто многу битно.благодарам

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Може ако некој знае да ми каже причината што е ??
Во последниве 2,3 недели ми се појавува бубулица на носот, па исчезнува па пак се појавува. Гледам денес ми се појавува и на брадата. Ако знае некој што ке е да е ??
Дали е до помадата која ја сменив во последно време ?
Дали е до стресот кој во последно време ми се зголеми поради некој причини ??
Дали е до тоа што не сакајќи на баскет една бубулица претходно ми ја погодија и ми ја раксрварија ??
Или до нешто друго ќе да е ??

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Може ако некој знае да ми каже причината што е ??
Во последниве 2,3 недели ми се појавува бубулица на носот, па исчезнува па пак се појавува. Гледам денес ми се појавува и на брадата. Ако знае некој што ке е да е ??
Дали е до помадата која ја сменив во последно време ?
Дали е до стресот кој во последно време ми се зголеми поради некој причини ??
Дали е до тоа што не сакајќи на баскет една бубулица претходно ми ја погодија и ми ја раксрварија ??
Или до нешто друго ќе да е ??
Е добро де, бубуљица ко бубуљица, ќе помине еееееее па ти.............. Ако не помине и се множат многу, земај од аптека benzoyl peroxide 5% мачкај и фурај :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Прашање - по 20 пат :)

Каде може по болнициве да се оди на физикална терапија и дали знае некој да ми каже со сини картони колку би ме чинел една терапија (двете нозе , лигаменти (предни задњи се !))

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Прашање - по 20 пат :)

Каде може по болнициве да се оди на физикална терапија и дали знае некој да ми каже со сини картони колку би ме чинел една терапија (двете нозе , лигаменти (предни задњи се !))
во бт има физикална терапија во склоп на болницата,за 7 дена чини 500 МКД со сини картони

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
shit , забораив да напоменам дека е за Скопје !

Секако - фала !
дури бев војска во склоп на воената болницата функционираше кинезитерапија каде се правеа вежби,сигурно ги имаа и оние апаратчиња за струја и масажа,ама во некоја друга просторија.........во секој случај ти треба наод од ортопед и тој ќе те пушти на физикална,оттаму нов преглед на доктор за да ти ја одреди терапијата,со среќа

ме интересира поточно што проблеми имаш со колената пошто и јас двете ги имам дисторзирано од фудбал и не ми се баш нај,нај.....

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Дечки... Химорал таблети, на празен стомак се зимаат два пати дневно или две одеднаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom