| тра | ла | ла |
Viva la vida
- Член од
- 14 ноември 2010
- Мислења
- 63
- Поени од реакции
- 24
Дали лицата кои боледуваат од епилепсија може да дават крв? (притоа да користат лекови за болеста) ? Благодарам однапред
НеДали лицата кои боледуваат од епилепсија може да дават крв? (притоа да користат лекови за болеста) ? Благодарам однапред
Дали лицата кои боледуваат од епилепсија може да дават крв? (притоа да користат лекови за болеста) ? Благодарам однапред
Кажи речи, да за иста се, меѓутоа составот му е малку различен.абе цареви, фервекс и кафетин-колд за иста намена ли се?
Stanuva zbor za topiramat - nova generacija nekoja si ako ne sa lazam,a pri napad se koristi samo diazepam ? Valjda i togas e neupotrebliva ili ?So karbamazepin,fenobarbiton ili fenitoin krvta na lice so epilepsija e neupotrebliva.
Не е, тоа е исто ко да пие топирамат здрав човек. Не иде!Stanuva zbor za topiramat - nova generacija nekoja si ako ne sa lazam,a pri napad se koristi samo diazepam ? Valjda i togas e neupotrebliva ili ?
Е добро де, бубуљица ко бубуљица, ќе помине еееееее па ти.............. Ако не помине и се множат многу, земај од аптека benzoyl peroxide 5% мачкај и фурајМоже ако некој знае да ми каже причината што е ??
Во последниве 2,3 недели ми се појавува бубулица на носот, па исчезнува па пак се појавува. Гледам денес ми се појавува и на брадата. Ако знае некој што ке е да е ??
Дали е до помадата која ја сменив во последно време ?
Дали е до стресот кој во последно време ми се зголеми поради некој причини ??
Дали е до тоа што не сакајќи на баскет една бубулица претходно ми ја погодија и ми ја раксрварија ??
Или до нешто друго ќе да е ??
во бт има физикална терапија во склоп на болницата,за 7 дена чини 500 МКД со сини картониПрашање - по 20 пат
Каде може по болнициве да се оди на физикална терапија и дали знае некој да ми каже со сини картони колку би ме чинел една терапија (двете нозе , лигаменти (предни задњи се !))
shit , забораив да напоменам дека е за Скопје !во бт има физикална терапија во склоп на болницата,за 7 дена чини 500 МКД со сини картони
дури бев војска во склоп на воената болницата функционираше кинезитерапија каде се правеа вежби,сигурно ги имаа и оние апаратчиња за струја и масажа,ама во некоја друга просторија.........во секој случај ти треба наод од ортопед и тој ќе те пушти на физикална,оттаму нов преглед на доктор за да ти ја одреди терапијата,со среќаshit , забораив да напоменам дека е за Скопје !
Секако - фала !