Внимание: Отровна детска чаша од Џамбо!

• Креатор на темата Креатор на темата Jimmy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хмм јас како дете си имав исечено лименка од Кока Кола и истпоив на дното олово за да седи стабилна лименката и чував пенкала внатре, еве ме жив и здрав :) Тогаш појма немав дека оловото е штетен метал :)

Хахах.. нема човек што се нема исечено на лименка, особено кога хит беа оние тропалките што се правеа од врвот на лименката. ;)

Хмм јас како дете си имав исечено лименка од Кока Кола и истпоив на дното олово за да седи стабилна лименката и чував пенкала внатре, еве ме жив и здрав :) Тогаш појма немав дека оловото е штетен метал :)

Ниту јас , ко мал најдов олово цел ден играв ко со пластелин. И пак, жив и здрав. Поштетни се соковите и други тетрапак производи, свежо и пресно, дури и по 10 години.

Breh Sto ve gledam cudni...PA kako prvo vie svesno go truete vaseto dete ako mu davate da si pie od plasticni kineski casi...Kaj znaete vie od sto e pretopena taa plastika i kojznae kakva legura e i kako reagira ako stavite topol napitok
Tato mlekovo mi mirisa cudno!
Ko da snemalo staklo ili porcelan koe se koristi veke stotici godini za pravenje casi
Zatoa ne mrcete mnogu...

Breh Sto ve gledam cudni...PA kako prvo vie svesno go truete vaseto dete ako mu davate da si pie od plasticni kineski casi...Kaj znaete vie od sto e pretopena taa plastika i kojznae kakva legura e i kako reagira ako stavite topol napitok
Tato mlekovo mi mirisa cudno!
Ko da snemalo staklo ili porcelan koe se koristi veke stotici godini za pravenje casi
Zatoa ne mrcete mnogu...
И тоа држи прилично вода.

Ама еве да речеме дека корисникот не знае што е тоа што го купува, нема познавање во областа.

толку врева за празна чаша........
кој купува бре такви чаши со нерамно дно?

толку врева за празна чаша........
кој купува бре такви чаши со нерамно дно?
Ова се детски чаши, да се научат да пијат, да не има паѓа чашата и да се крши...овој модел само се навалува, но не се превртува.
Баш ми е мило, нека знаат сите за штетните последици, да купуваме наши квалитетни производи или барем НЕ кинески, бидејќи здравјето е пред се...и нека се подразмислат надлежните...

Баш ми е мило, нека знаат сите за штетните последици, да купуваме наши квалитетни производи или барем НЕ кинески, бидејќи здравјето е пред се...и нека се подразмислат надлежните...

се знае...... штом е кинеско е ефтино и шкарт -не треба да се бара квалитет
а тоа што гледаат да протурат кинески производи со други етикети не е проблем само во МК
еве случај од Србија- каде кинески хидромасажни кади ги продавале ко шпански :pos:
http://www.vijesti.me/vijesti/prevareni-kupci-skupih-kada-kineska-roba-spanska-etiketa-clanak-56987

а што не е кинеско и турско денес
која македонска фирма произведува чаши за бебиња
ја од вакви работи користев само НУК шишиња BPA FREE

Ми фалат производи каде ќе пишува Made in Germany, Italy, UK, Macedonia и сл.

Капитализам пријателе, таму каде што е најефтина работната рака, таму и ќе се произведуваат продуктите. Не мора да значи дека и квалитетот ќе е понизок, но најголемата причина затоа што се поретко се произведуваат продуктите во горенаведените држави (исклучок Македонија) е ефтината работна сила.

Капитализам пријателе, таму каде што е најефтина работната рака, таму и ќе се произведуваат продуктите. Не мора да значи дека и квалитетот ќе е понизок, но најголемата причина затоа што се поретко се произведуваат продуктите во горенаведените држави (исклучок Македонија) е ефтината работна сила.

prezervativi - Kina

1.jpg

aj девојките нека си ги проверат стегачите за коса од што им се направени :pos:
да не се изненадат случајно :P можеби ќе наидат на парчиња презервативи :pos:

едноставна проверка:
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Да стаса но во таа вест се вели дека ЛИЧИ на олово. Паметно се оградува новинарот од можна грешка пред да има резултати од испитување зошто ако се испостави дека е грешка некој ќе јаде дебели пенали. Уште поголеми казни во секој случај треба да има ако се докаже дека во составот има барем малку олово, а да не зборуваме за чисто олово.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom