Внимание: Отровна детска чаша од Џамбо!

• Креатор на темата Креатор на темата Jimmy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Keрамиката нема никаква веза со оловото во чашата. Како што можам да забележам тоа оловото е ради тежина и баланс на чашата.Е сеа тука иди прашањето, колку ова е зезнато? Проблемот е што станува збор за детска чаша, а не за возрасни што има помали шанси да си игра возрасниот со чашата или да фаќа олово или било каква легура. Со ова деца би се изнаиграле и изнафаќале со голи раце и нормално е оти има штетни последици.

Со кинескиве производи, мене ова ми се случи. Требаше да купувам чизми, пред 2 години, ама некако ми се видоа скапи 8000 денари за гузерици, па се одлучив да имам поќе кеш и да земам едни, многу по-лични а за 1300 денари. И нормално ги зедов, ги носев 2 месеци и почнаа да се кинат и да излегуваат од внатрешноста сунгери, картони и ред други глупости за да ја потполнат внатрешноста. Кога ја растгав “кожата“ т.е скај или кој знае што беше, видов дека буквално чизмата моја е направена од КАРТОН, склопена по оригами стил. Картонот што го видов имаше некој кинески букви и слика од колачи на него, и обложен со сунгери и со други тракатанци.
Па сеа видете колку се кинезите понапредни, кинезот јади кутија колачи, и од кутијата прави оригами - чизма и ја продава на наш пазар. Со парите си купува нови 3 кутии колачи и веќе отворил фабрика за чизми.

Кој не е сигурен дека тоа е олово еве јас ќе му кажам ТОА Е ОЛОВО! Чашката е купена од Џамбо, како бебешка чашка за тренинг...за да научи бебето да пие од чашка, да научи да ја држи, да не му се истура...среќа што ја скрши и среќа што сликата стигна и до многу родители, до медиумите, до Џамбо - па ете ги повлекле сите чашки од рафтовите...иако се вадат дека не е од кај нив, на чашката сеуште стои декларацијата на Џамбо...
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 13:32 ---
Судејќи по големината, тежината на волкаво парче олово би била не помалку од половина килограм. Значи шољава би имала за цел хемиски да влијае на растот на детето но истовремено детето и да вежба со оптимални тежини за негова возраст. Краен резултат: во 1-во одделение ќе му биде заебанција да го носи тешкиот ранец на училиште :)
Не е половина килограм, туку околу 100на грама. Ова е мала чашка за бебиња.

Зарем би им се исплатело толкаво парче олово да шибнат во чаша и да ја продаваат за смешни пари?
Не ми се верува да е олово, нешто друго е. Ама како и да е, не е убаво, отвара ли некој на граница да види што се се крие по тие дна на чашките? Можеби не дај Боже некој дрога шверца :pos:

Тука се наброја од инсперкторативе само не инспектор за проверка за порцелански чаши при увоз :(
Не е порцеланска, пластична.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 13:38 ---
Зарем би им се исплатело толкаво парче олово да шибнат во чаша и да ја продаваат за смешни пари?
Не ми се верува да е олово, нешто друго е. Ама како и да е, не е убаво, отвара ли некој на граница да види што се се крие по тие дна на чашките? Можеби не дај Боже некој дрога шверца :pos:
Верувај, олово е...моја е чашката...сега баш ја подарив на новинарка од Алфа.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 13:40 ---
Еј ќути коа ќе влезам кај што има кинески производи, добивам нагон на повраќање од таа смрдеата. Којзнае што прават и како прават, чим така ужасно мириса.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 09:56 ---

Друже имаш (y) за коментарите на темава, кај бе толкаво олово во чаша... луѓево никад не виделе олово изгледа. Одете кај некој рибар и нека ви даде оловце што го става на јадицата за да потоне.. зрнце е а тежи 100 грама... Оваа чаша би требало да тежи 100 кила.

Еден рекол олово и сите одма...ајдееее олово е. :tapp:

Втора работа што и да е ова, се наоѓа во подлогата на чашата, знаете колку треба да се изнамачи за да ја отвори дете !? Или евентуално да ја треска од маса за да ја скрши, па да излезе подлогата.

Трета работа, па толку ефтини чаши од каде сакате да бидат !? Од Германија !?

Колку пари толку музика.

пс. не ги бранам тие што ги продаваат чашите, ама барем не се праат наудрени со цените како некои други дуќани што продаваат кинеска роба по германска цена.
Дечки, олово, олово, олово!

Не е порцеланска, пластична.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 13:38 ---

Верувај, олово е...моја е чашката...сега баш ја подарив на новинарка од Алфа.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 13:40 ---

е не е олово бе, еееееееееееееее :pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Не ни очекував да е порцеланска штом е маде ин кина, онака само пишав друг беше муабетот ;)

Ова ако е олово, тогаш е некое осиромашено олово.

Ќе ме натераш да зеам од дедо ми тоа оловцата за по риба, па да ти покажам олово што е.

Ова ако е олово, тогаш е некое осиромашено олово.

Ќе ме натераш да зеам од дедо ми тоа оловцата за по риба, па да ти покажам олово што е.
Да ја дадам чашката на испитување?...какво осиромашено олово, какви глупости...

Да ја дадам чашката на испитување?...какво осиромашено олово, какви глупости...

Дај ја слободно. Ако е стварно олово ова, ти должам извинување, ама ако не е... ќе ме носиш по риба. :)

Гарант не е олово, не се рони така и башка би тежело сигурно 400-500 грама толкаво парче.

Можеби е со некакви примеси на олово ама дефинитивно не е чисто олово. Ко што кажаа многумина погоре волкаво парче би тежело пола кило најмалку.
А за тоа дека е опасно за децата нема што да се коментира. Треба да се избегнуваат кинески производи колку што е можно повеќе, ама преплавен е пазарот со нив така да понекогаш и немаме избор.

И мислам дека претеруваате оловото е во посебен компартман и одвоено од течноста во чашата. Тешко е да се контаминира течноста со олово. А дека има неквалитет во кинески производи има и тоа доста ама, очиглено има и побарувачка за такви производи. Никој не ви е крив за тие пари тоа. Сигурно чашата е бадијала со оглед на материјалите кој се користени.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 16:02 ---
Гарант не е олово, не се рони така и башка би тежело сигурно 400-500 грама толкаво парче.
Мене ми изгледа леан парче железо некоја ефтина згура. Се добива како нуспродукт во високи печки за топење челик во основа железо со многу нечистотит. Олово е многу густо и стварно тежи многу и е пластично се витка многу лесно ова ми изгледа леано и круто.

Хмм јас како дете си имав исечено лименка од Кока Кола и истпоив на дното олово за да седи стабилна лименката и чував пенкала внатре, еве ме жив и здрав :) Тогаш појма немав дека оловото е штетен метал :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom