Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Прашањево не е за тука, ама сепак мора да прашам:
Да не знае некој, како најлесно може да се пренесе десктоп пц до Британија?
Стави го во некој куфер, наполни го со стиропор и сунѓер и гледај да не тежи повеќе од 22-23 кила и надевај се дека нема да ти речат „Дечко ај назад со ова машинава“! :icon_mrgr:
Се зезам, јави се на аеродром прво, распрашај се дали може да се пренесе некако со авион.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Имам тошиба лап топ кој го земав на старо. Проблемот е во тоа што хард дискот ми е заклучен. Не можам апсолутно ништо да снимам на него, ниту да инсталирам некој оперативен систем. Дали некој знае како да се отклучи или како да се пробие за да може да се користи?

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Не е за овде прашањево ама немав каде на друго место....зш на гугл хром немам звук на компиутеров а на мозлиа и опера имам само звук немам на хромов...све си беше убо до завчера и одеднаш снема...го преинталирав све то и џабе нејкит пак...ако знајт некој нека ми казит:D

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Sakam da zemam CoolerMaster hyper 101 za mojot standard gaming pc so procesor 3 ghz I cooler master sickleflow 120mm a za pojakiot sakam da poracam v6 cooler master :D any thoughts
i za pojakiot i za poslabiot Hyper101 ladi se pogotovo so dva kulera ako e, jas imam takov so i3 2100, a zdravje boze koga ke go smenam procesorot so pojak kulerot si ostanuva nema potreba od poskap kuler bidejki samo poskap e nisto drugo.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Ме интересира како и дали може да се зачуваат податоци од расипан (мислам) хард диск за лаптоп ?

Кога се уклучува лаптопот, пред да се подигне windows-от, се појавува следнава грешка:

PXE-E61: Media test failure, check cable: Exiting PXE ROM

Во биосот не го препознава. Го ставив овој хард диск во друг лаптоп, но пак истата грешка ја дава. Решение ?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Не е за овде прашањево ама немав каде на друго место....зш на гугл хром немам звук на компиутеров а на мозлиа и опера имам само звук немам на хромов...све си беше убо до завчера и одеднаш снема...го преинталирав све то и џабе нејкит пак...ако знајт некој нека ми казит:D
Во запакувана кутија со назнака за В.Британија прашај во пошта сигурно има начин, кога кола можеш да качиш на воз и да ја донесеш навака без возење сигурно може и компјутер да однесеш натака, ке кошта некој динар ама тоа е...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во запакувана кутија со назнака за В.Британија прашај во пошта сигурно има начин, кога кола можеш да качиш на воз и да ја донесеш навака без возење сигурно може и компјутер да однесеш натака, ке кошта некој динар ама тоа е...
Прашав во DHL, ама ми бараат 12к денари?! :eek: Затоа барам друг начин.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Како се пресметува колку вати напојување ми е потребно за конфигурацијата?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Како се пресметува колку вати напојување ми е потребно за конфигурацијата?
Гледај TDP на графичка и процесор, останатите делови мање битни. Исто така гледај кај напојувањето да има што повеќе ампери на 12v линија, којашто ги снабдува токму процесорот и графичката.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
имав 2 гб ддр2 рам, едната плочка ми цркна, па разгледувам огласи пошто на ново не се исплати да купувам нели ѓаол ипол е скапо...

прашањето ми е следново: тековниот рам ми е на 800mhz, овој што сакам да го земам е на 677, дали ке работи добро, дали ке има проблеми некои перформансите и слично?

фала однапред

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
имав 2 гб ддр2 рам, едната плочка ми цркна, па разгледувам огласи пошто на ново не се исплати да купувам нели ѓаол ипол е скапо...

прашањето ми е следново: тековниот рам ми е на 800mhz, овој што сакам да го земам е на 677, дали ке работи добро, дали ке има проблеми некои перформансите и слично?

фала однапред
Тековниот ќе ти работи на 667Mhz, исто како и тој што ќе го земеш.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
ај и тука :P

Вака, планирам да земам таблет ( кинески најверојатно ) знам знам, кинеско е, нема да трае, али имам лаптоп, така да таблетот за сестрами ќе е ( игри, фејсбук, и сл. мала е уште )

Се двоумам помеѓу овие:

iRulu® Knightpad 7" - android 2.3 верзија
CPU Type: IMAPx210 1GHz
Operating System: Real Google Android 2.3

SYSTEM MEMORY Spec: Real 256MB Memory
Capacity: 4GB, External Micro SD Card 1GB to 32GB supported

Webcam: 1.3 Mega pixel camera

7” ePad – android 2.2 верзија

Процесор, меморија, и матична плоча
Hardware Platform:VIA8650
Processor:1 GHz Unknown
Number of Processors:1
RAM:0.256 GB
RAM Type: DDR DRAM
Hard DriveSize:4 GB
Graphics and Display
LCD Native Resolution:800 x 480

7” ZeePad – android 2.2 верзија
Процесор, меморија, и матична плоча
Hardware Platform:Android
Processor:0.8 GHz Unknown
Number of Processors:1
RAM:0.256 GB
RAM Type: DDR DRAM
Hard DriveSize:320 GB
Type:Unknown
Graphics and Display
LCD Native Resolution:800 x 480

Сите се приближно таа цена, а и приближно се исти во "срцето" ..

Kajgana Shop

На врв Bottom