Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба мала помош од вас кајганаџии, се мислам помегу две гејминг конфигурации ама сепак незнам за која да се одлучам.

Анхоч :
439392-217201251950pm.png
СетКомпјутери :
katalog1str03-162425.png
29170-217201252423pm.png
(извинете за лошиот квалитет ама се гледа за што станува збор)

Секој совет би бил добредојден.

zosto be i5 2300 ili 2400 ne e mnogu skap porcesor a dver e za igri, e sea 2500K e isto dver ama podolgo vreme ke bide dzver zosto moze da se overklokuva, a inace momentalno so koj i da ides porcesor od intel i3-i5 nema frka se ke tera 1-2godini odlicno...
P.S jas imam P8Z68-V/Gen3 + i3 2100... i3kava e istotaka mnogu odlicen procesor za igri, za 6000den pravi partali... uste da imase opcija oveclok :drk: ke kazam samo mnogu pomalce ke se kupuvaa i5ki

ej Jimmy ti so kes ja zema maticnata : ) a phenomot moze da kloka ? 955 toj e ? i za toa svetkanjet :) znaete nekoe dobro kukiste?

Ми треба мала помош од вас кајганаџии, се мислам помегу две гејминг конфигурации ама сепак незнам за која да се одлучам.

Анхоч :
439392-217201251950pm.png
СетКомпјутери :
katalog1str03-162425.png
29170-217201252423pm.png
(извинете за лошиот квалитет ама се гледа за што станува збор)

Секој совет би бил добредојден.
pa ne se toa nekoi gamer konfiguracii ama sepak bi izvrtele mnogu igri...
jas bi idel so vtorata konfiguracija, sekako me interesira i cenata na ovie gamer konfiguracii pred se....

Цените се 31.000 и 32.000 , И мене втората варијанта ми е приоритетна , но може некој ке ми го промени мислиењето. :)

ej Jimmy ti so kes ja zema maticnata : ) a phenomot moze da kloka ? 955 toj e ? i za toa svetkanjet :) znaete nekoe dobro kukiste?
8800 so popust inace ja vide cenata vo set bezmalku 10K. :( srce me bolese ama so nativna poddrska za 22nm CPU + PCIe 3.0 e taka da e futureproof za naredna godina koga ke izlezat novite Ivy bridge eden takov planiram da raspalam i ke cekam najverovatno do letoska za edna nova 6*** serija Geforce ili pak ako ne mi se ceka do togas ke vidime sto graficki ke izvadat AMD odnosno cekam nekoja 78** serija pa ke vidime sea zasega kanter , age of empires , Generals pravam partal so onbordot ;)
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 16:50 ---
Цените се 31.000 и 32.000 , И мене втората варијанта ми е приоритетна , но може некој ке ми го промени мислиењето. :)
jas bi ti go promenil dokolku se slozis da ti sklopime konfiguraija tuka na forumov i da si gi kupis delovite od firmite samostojno i da ti gi sklopi nekoj prijatel ili moze i vo bilo koja firma da ti go sklopat mislam deka bese okolu 600 den sklopuvanje kompjuter

Абе едно е кога имаш кеш, (така си ја склопив првата конфигурација со совет од човек кој се занимава со ИТ) , ама овој пат ке мора рати, кредити и што уште не. Затоа сум во ваква позиција да мора да изберам склопена конфигурација.

pa kazi nekoaj podobra maticna od taa p8z68 da prima i Ivy Bridge ama da ne ogin nekoja :)
Mislam deka site Z68 maticni ke primaat Ivy bridge preku bios update ama ke vidime i za toa...
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 16:57 ---
Абе едно е кога имаш кеш, (така си ја склопив првата конфигурација со совет од човек кој се занимава со ИТ) , ама овој пат ке мора рати, кредити и што уште не. Затоа сум во ваква позиција да мора да изберам склопена конфигурација.
epa togas idi so vtorata konfiguracija mene licno poveke mi se dopaga...

Да тогаш втората конфигурација, безмалку исти се деловите освен многу подобрата графичка.
А да ќе заборавев втората конфигурација има само 4GB рам, али ефтин е рамот за ~1500 ден. се зима плочка од 4GB DDR3.

Истото што го кажа Мастер ќе ти го пишев. Втората комбинација + 4 гига рам.

според вас кој е најдобар антивирус?

Како прво во погрешен подфорум и тема си постирал. Али ај да ти одговориме, за бесплатни Avast или Comodo Internet Security, а од другиве ако сакаш да дадеш пари тогаш KIS 2012 или Norton.

Како прво во погрешен подфорум и тема си постирал. Али ај да ти одговориме, за бесплатни Avast или Comodo Internet Security, а од другиве ако сакаш да дадеш пари тогаш KIS 2012 или Norton.
ok, fala

Не знам дали ова е за тука, али не можев да најдам нигде посоодветно. Дали е можно да се регулира гласот на мп4 плејер преку компјутер во случај на откорнати копчиња за глас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom