- Член од
- 4 април 2006
- Мислења
- 9.179
- Поени од реакции
- 3.073
- Локација
- кај дримон
- Веб-сајт
- www.facebook.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кажи каква точно конфигураија имаш, можно е да нема доволно моќ па да варира волтажата и да се гаси (не е баш квалитетно напајање ова)... или пак нешто да не не си поврзал ко шо треба...Дечки купив напојување и го стадов све го поврзав со три кабли за вматична големиот, за вхардиск и цдром. е сеа компјутерот ми се рестартирува на google chrome(aw snap..) прави, паѓаат и други browseri, незнам што е работава све се испоремети. а старото напојување го сменив бидеќи го користев 5 години и стана многу бучно. инаку ова напојување е
MS KY400ATX p4 50-60hz
Power : 400W
20+4 pin connector
4 Pin 12v
SATA x 2
Molex x 4
FDD x 2
2 fans 8 cm
Real Power 230v
и старото беше delux ATX 450w p4 230v 5hz . е сеа останаа неповрзани некој кабли ама јас ги оставив така бидеќи на старото ги немаше тие кабли.
поздрав
Кажи каква точно конфигураија имаш, можно е да нема доволно моќ па да варира волтажата и да се гаси (не е баш квалитетно напајање ова)... или пак нешто да не не си поврзал ко шо треба...
koj e najverojaten hardverski problem koga kompjuterot se restartira sam?
Нема најчест, секој се заебава како шо ќе му дојди 
imam problem so nadvoresen hard disk,zemav go aknav u boom tv kao da snimam nesto ,pocna avtomatski bumot da mi go formatira i jas go prekinav,sea ne mi go cita ni na televizot ni na kompjuter,mi dava samo deka imam staveno usb ama ne mi go prepoznava

edno zemi i ne go vadi od boom taka mi rekoa mene : DИмав сличен ваков проблем со екстерен ХД. Кога ќе го ставев во Пц само кажуваше дека имам ставено усб и ништо повеќе, пробував на повеќе компјутери и секаде даваше ист резултат.
Го решив проблемот така што го приклучив директно со SATA кабел на матичната, како обичен (внатрешен) Хард Диск. Сите фајлвои ми беа зачувани и се си работеше нормално.
Незнам дали е истово случај и кај тебе, but if all else fails, пробај го ова.![]()
ako znae neka pise fala on net e inace ;DТи дава опција да го исформатираш или ти не сакаш да го исформатираш?ma u pm ne znam so da praam ne mi treba samo za kompjuter go koristam za tv nonstop,sali ima nekoja finta da mu vlezam u propertis preku kompjuter pa da smenam nestp
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.imam problem so nadvoresen hard disk,zemav go aknav u boom tv kao da snimam nesto ,pocna avtomatski bumot da mi go formatira i jas go prekinav,sea ne mi go cita ni na televizot ni na kompjuter,mi dava samo deka imam staveno usb ama ne mi go prepoznava