Фан Клуб: Челзи

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Робен го продадоја од проста причина. Повеќе беше повреден, од ошто играше. А и Реал го продадоја на Баерн од истата причина. Е сега во Баерн исто пак игра, кога не е повреден игра сјајно, ама пак често се повредува
И плус Реал му даде убава платичка :)

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Fudbaler Parme čija polovina ugovora pripada Juventusu razmotrio bi povratak u redove Stare Dame, ali pod određenim uslovima, ističe agent Sebastijana Đovinka.

Italijanski reprezentativac ove sezone igra zaista sjajno u dresu Parme što je izazvalo brojne spekulacije da će Sebastijan Đovinko vratiti u redove Juventusa.

Njegov agent ipak naglašava da su Đovinku potrebne određene sportske garancije kako bi odlučio gde će nastaviti svoju karijeru.

„Presudnu ulogu u tome gde će Đovinko nastaviti karijeru je projekat. Sebastijan bi morao da dobije određene garancije trenera i kluba. Ne pričamo ovde o tome hoće li redovno igrati i da li će biti u prvom timu, već o budućnosti. Sve zavisi od toga koji ga trener više želi...“ ističe Andrea D'Amiko.

Sadašnji ugovor Sebastijana Đovinka po pola pripada Parmi i Juventusu, ipak ukoliko Stara Dama ne pruži Đovinku odgovarajuću ponudu, nova opcija će se vrlo lako pronaći.

„Predsednik Parme daje prednost Juventusu, ali da sam ja na njegovom mestu dogovorio bih se sa Romanom Abramovičem i poslao bih Đovinka u Čelsi. Momak bi mogao da postane novi Zola na ostrvu.“ ističe zastupnik Sebastijana Đovinka.

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=4623

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Епа таман, уште од Јувентус не сме собрале отпадок.

H

HoT IcE

Гостин
Ситуацијава со Торес е страшна, не знам како, но мора да почне да дава голови, ваква суша ни Шевченко немаше. Друга работа, како што изјави Ѕола, ако се сеќавате, дека Торес многу лошо се позиционира, епа токму таа изјава графички е прикажана во колумнава, која е изработена од членови на ChelseaBalkan, и навистина е добро изработена, и покажува колку всушност Торес треба да работи на позиционирање.
Секако, тука не викам дека средниот ред не е крив, но неможат и на тацна да му сервираат топки. Дека имаме некреативен среден ред, имаме.

За утре со Наполи ќе биде уште едно разочарување, сигурен сум. Кога неможеме еден Бирмингем да тепаме, тогаш со Наполи може да си правиме само екскурзија на мозок, најреално. Наполи се страшна екипа, која навистина диши како една екипа што треба да дише, тимска игра, пожртвувана, и страшен напад.
Само се надевам да не се случи фијаско како Арсенал со Милан, се друго е прифатливо.
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 23:21 ---
Уште една многу добра статија за АВБ:
http://aidan-sweeney.blogspot.com/2012/02/get-off-avbs-back.html
АВБ колку и да е виновен, не заслужува таков третман од навивачи и играчи(Лампард), мора да му се даде простор на Андре да покаже што знае, не знам како нашиве фанови очекуваат магија од АВБ, кога:
1. Андре наследи потполно неспособен тим за било каква друга игра, освен играта што се форсираше од Мурињо ера, ама буквално се креативно и техничко ограничени, и тие што беа, или си заминаа, или не се тоа што беа.
2. Андре дојде во тим кој менува тренери како чорапи, и веднаш од стартот беше под лупа и огромен притисок, но испадна човек и во секој наврат го бранеше тимот, и секогаш беше позитивен, во летото им даде на сите играчи шанса сезонава да му покажат кој што знае, и да процени дали е за неговиот проект, но сега играчите се тие што се бунат против него, а всушност тие ништо не покажаа, дури ни она што го знаат.
3. Андре побогу има само 34 години, ако некој има капацитет и потенцијал да управува со тим како Челзи тогаш е тој, само е потребно време, ништо друго, со тоа што Челзи пак ќе менува тренер, е политика на мал клуб, и веќе станува епизодна дешавка на 2 сезони, која што никогаш не излезе на добро.

Тоа е тоа, Челзи со политикава што ја води, стана мал клуб, и жал ми е што го зборам ова, но навивачите на Стемфорд, и политиката што се фура против Боаш, е одлика на мал клуб.
Ако некој е во право за ситуацијава на Боаш, тогаш е Мурињо, кој многу убаво изјави.

L

Löwe

Гостин
Имам некое чуство дека со Наполи ќе блеснат, ќе се распукаат и ќе се извадат за сите досегашни резултати.

F

fantomX

Гостин
И натаму ништо ново.

Проблемите се тешки, многу тешки. Ама едно е кристално јасно: за АВБ да продолжи и понатаму, треба самиот да разјасни некои работи прво.
Прва работа: јади гомна со извиниение, за некаков „неколкугодишен проект“. Каков е тој проект? Станување „Арсенал од 2003 па наваму“, т.е. станување очајно бескорисна и неверојатно неефективна пимплачка машинерија? Ова е Англија, овде агресивноста е основа, тоа е прво на шо работиш. А не на мачење на топката.
Фудбал = топката во мрежата = погодок !
Толку е едноставно ! Начинот не е битен !
Ова важи и за тапоглавците меѓу вас овде, кои јадат и појќе гомна од АВБ, за некаква си „убава игра“ или не знам шо. Убав фудбал е топката во мрежата! Се друго е мачкање на очи.
Втора работа: ако АВБ навистина спроведува некаков си негов „проект“, а и гледам бил „very confident“ за нареднава сезона, тогаш зошто вади исти состави во исти формации со исти принципи постојано и постајано наместо да експериментира со играчи и позиции? Дали е толку сигурен дека Ешли Кол со негови 31 година се вклопува во „повеќегодишниот проект“ како машина на левата страна и на 34-35 години? Каде се Бертран и Анхолт со шанси против одредени премиерлигашки екипи (против кои, тоа самиот АВБ треба да знае да процени, тоа му е работа) ?
Трета работа: „Нема потреба сите фудбалери да го поддржуваат мојот проект.“
?!?!?!?!?!?!???!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!
Значи, МОЛАМ?!?!??!?!?!!? Ова е преголем кикс дури и за неискусен менаџер.
Четврта работа: „We have started a three-year project to change not only the team but the culture and the structure of the club.“
Челзи разви победничка култура во годините наназад. Во каква сака да ја смени таквата култура АВБ?
За структурата, што тоа по ѓаволите АВБ сменил досега во структурата, моментално менува, или планира да менува?

Друг муабет ми беше за навивачите. Негде прочитав дека навивачите на Бирмингам некни го скандирале името на Мурињо, па ако е така, овај муабет ми е излишен. Но ако скандирањето беше од фановите на Челзи, срам за сите до еден. Идиоти! Тоа шо требаше да се искажи во тој момент беа сочни, едногласни свирежи од цел стадион во трицифрен број на децибели. Ништо повеќе, ништо помалку.

--- надополнето: 21 февруари 2012 во 00:18 ---
Од целиов, во глобала bullshit шо го прочитав, едно не ми е јасно: со што Лампард покажал непочитување кон АВБ?
Сериозно прашувам, има нешто конкретно или онака, исто ко „говорот“ на Дрогба?
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 00:25 ---
Епа таман, уште од Јувентус не сме собрале отпадок.
На Челзи моментално и му требаат отпадоци - види ги само трансферите на Милан во последниве 2-3 години.
Но Џовинко не би бил отпадок, туку кражба - отпадок е некој земен за мали пари.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Сколар, Хидинк, Анчелоти, Боаш... никој не пушта млади играчи и не ротира со нив, според мене не е до нив, кога никој не пушта и не ротира со нив во поневажни натревари значи квалитетот на нашите ако можам да ги наречам таленти е на многу ниско ниво, така да тоа е тимот Анчелоти извади максимум од него.. кој сака нека дојде и мурињо со асистент капело ништо нема да се промени ако играме со малда калу босингва и остала багра!!!

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.852
Поени од реакции
10.225
Денес да можеше Боаш да излезе на терен, сигурен сум дека ќе исшутираше најмалку пола играчи на терен. Колку само беше нервозен, се гледаше по секоја негова реакција.
Дефинитивно човеков е најмалку виновен кога ќе се согледаат работите, едноставно играчите го бојкотираат, вакво незалагање, вакво аматерство немам видено. Освен Луиз, Мата и Иванович, буквално никој несакаше со прст да мрдне за да покаже нешто.
Ова е срамота за играчите, не за Боаш, сите се свесни дека играчите го бојкотираат.
И мислам дека ова е една од последиците кога менуваме тренери како чорапи, играчите мислат дека се поважни од клубот, па им одговара секој тренер да го бојкотираат, додека на сметката им течат неделните плати. Море убиј гомна на теренот, сите да ги продаде во лето дај Боже.

Што да кажам е веќе излишно и кажано, освен the awkard moment кога фановите на Интер се тешат со Челзи, и обратно, ех до кое дереџе дојдовме.
Брат кај вас то е е годинава или можеби и лани ама во Арсенал то НЕЗАЛАГАЊЕ и КУРТАШЕЊЕ е 7 години ама само еден има лек за то - ЖОЗЕ МУРИЊО!

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

The night of truth ...
KTBFFH :)

Btw и денес без Тери ќе биде ептен отежнато :(.А како што кажаа ќе се врател на терените по два месеци :(

Kajgana Shop

На врв Bottom