Генерална дискусија за запалено Македонско знаме во Косово

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Значи работава е ваква:
Меѓуетничките навреди на натпревари се присутни 20 години секој викенд. Тоа е факт. После 2001 шалбанците ги засилија тие обични скандирања и со палење знамиња и со транспаренти, а на ниво на спортски клубови - со тепање противнички играчи, судии и било кој што им се смета за да дојдат до победа. И тоа е факт. Македонските навивачи исто како македонските навивачи со албанско потекло како што кажав редовно се пцујат со години. Дел од редовните навивачи отидоа на ракометот во србија испеаа еднаш два пати песна која си ја пеат секоја недела на стадион/сала и ете ти фрки, скандали, ги оцрнија сите навивачи го оцрнија тој чин како нацистички како да живееме на марс. На истите тие новинари и АНАЛитичари им порачувам да отидат на неколку утакмици во било кој спорт помеѓу албанска и македонска екипа и кај нив и кај нас и нека кажат што се пее пред да се ужаснуваат за песната А бре Македонче. А од целава ситуација најголеми пи*ки се шалбанските навивачи кои пцујат, се тепаат, палат и уште се вадат на - ОВА Е ОДМАЗДА за (бирај:ракомет,баскет, Вевчани или било што ќе ти падне на памет). А бе кого лажете? Сами себе? Има ли некој во светот што уште не ги знае албанците што народ се?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ако некогаш додека седиш сам во некој ќош и се прашуваш зошто те навредуваат Македонците и зошто неутралното население во Македонија полека но сигурно зазема страна го имаш вистинскиот одговор : Поради таквите како тебе. Никогаш нема да имате татковина и да знаете како е од проста причина што никаде не припаѓате и меѓусебно не се сакате. Да ве сакаше Албанија ќе ве прибереше немаше да ве смета за граѓани од трета класа. Така ќе си живеете во туѓа држава и ќе се гордеете на туѓи резултати кој никогаш нема да бидат ваши оти не ја сакате земјата во која сте се родиле. И ќе бришете нос пред институции наредени фамилијарно во строј додека другите ве одбегнуваат, што поради фацијалните недостатоци и вишоци, што поради стилот, што поради мирисот. Сигурно е лошо чувството да немаш своина, татковина и да се почувствуваш горд на спортски успех на својата земја.
Ја водиш кон инат дискусијата, јас ќе ти го кажам она што очекуваш да го слушнеш: Цел живот да играш во Шкендија и Лирија! Никогаш да не мрднеш од нив! Ете ти совршен напредок после јадењето на конзерви на ливада:)
И за крај навистина треба да има посебни називи за Албанците во Косово и Македонија, за да не ги мешаме Албанците од Албанија. Не за друго, сигурно ако ме прочитаат ќе се навредат од именувањето.
А за ракометот, не си дораснат со Македонка да разговараш на тема ракомет. Јас имам традиција во својата земја и спортска култура, ти во твојата незнам што имаш и дали имаш.
Според тебе сме давеници , у тешко стање за преживљавање.

А пошто ти си близу мене , има шанси и тебе да те носам со себе ... затоа на мене недораснатиот и неразвиениот, еден ден ќе ми речеш , аман еве ти земја , направи своја татковина , еден така ни рече во 2001.
Како и да е јас без татковина не останувам.
Ти среќна што ќе можеш да го развиеш ракометот , а јас среќен што добив своја татковина.

Ти дадов пример дека и неутралните албанци сега се на спротивната страна , благодарение на тебе и твоите другари велесила во ракомет. Некој рече дека Дарданиа не видел ракометна топка , јас го прашувам , да не е тој роден со ракометна топка , чим е толку јак.

А тоа за стројот , веќе е смената работата , на полициска станица , албанка и кажуваше на македонецот , пиши бе подобро , што е ова , хеј велам какво време дојде.
Којзнае какво е чуството , да се родиш со фациална и надворешно физичка перфекција , а мозокот да ти мириса на расипано.

И за крај навистина треба да има посебни називи за Албанците во Косово и Македонија, за да не ги мешаме Албанците од Албанија.
Само на Грција и пошло тоа да смени имиња на Држави и нации ... тоа е специфично за нив.
А за тебе е специфично што си велесила во ракомет , затоа не мешај ингеренции.

А за ракометот, не си дораснат со Македонка да разговараш на тема ракомет. Јас имам традиција во својата земја и спортска култура, ти во твојата незнам што имаш и дали имаш.
А за спортска култура специфични се Скандинавците и западните земји ... ти можеш да спортуваш , ама немаш спортска култура , не мешај поими.
Беше ли на иста трибина со Данците ,требаше да научиш барем како се навива.

Ја водиш кон инает дискусијата.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ај ние ќе учиме од нив како се навива, океј.
Ама голем дел од Албанците тука одат во странство да чистат вецеа, па и вие барем да попримевте од нивната култура мајкуму.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Ај и јас да дадам мислење , но нема да бидам како некои цивилизирани тука , кои повторно навредуваат.

Во Ниш и Београд , по неколку пати на СЕКОЈ натпревар ... јас се чуствував навреден , од песните на илјадници мои сограѓани и ракометари.

Од моите пари , им даваа билети и превоз ... за на крај да ме пцујат.

Кај има потешко од оваа ?

Тие се соседна држава ... имаш граница ... можеш да не ги фермаш.

Но што да правиме со 10-20 пати повторена навреда за 2 недели ... јас имам право на одговор ... како може ракометарите да се почестат со ордени за заслуги ... кога тие во Англија би оделе право на суд и би се казнеле , море би се бркале и од репрезентацијата.

И со мои пари тие ракометари навредувачи ... се наградуваат.

Што викаат тие од Косово : Го запаливме тоа знаме заради тоа што бевме навредени во континуитет на секој ракометен натпревар ... не сакаме ништо повеќе освен да им вратиме ... барем еднашка , тие 20 пати , ние 1.

Која е вашата логика што на оваа тема навредувате повторно ?

Зошто не велите :: Јеботе , 20 пати ги навредивме , ете куртуливме само со една нивна реакција.

Новинарот: Премиере , што мислите за навредите према албанците ?

Премиерот: Не сум слушнал , но ако е тоа вистина однапред го осудувам.

Однапред го осудувам ... кој одговор а ?
Nie sme krivi decko .
Zapalivte crkva da vi zapalevme dzamija sledniot pat ke mislevte poveke pred da pravite nesto .
Zapalivte nekolku makedonski znaminja da zapalime i nie ke vi dojde umot .
Na terenite site navivacki grupi potocno si pejat nacionalisticki pesni bilo balisti bilo komiti.....no do palenje na zname e premnogu .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Nie sme krivi decko .
Zapalivte crkva da vi zapalevme dzamija sledniot pat ke mislevte poveke pred da pravite nesto .
.
Така е.
Ваквите работи како палење цркви, им се гола вода. Немаат гајле ни они, ни нашиве аналитичари и останати гомна.
Битно било навивачите што извикувале. Како навивачите на Шкендија или Лирија да пеат приспивни песни.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 19:09 ---
Ти дадов пример дека и неутралните албанци сега се на спротивната страна ...
Да, неутралните Албанци :pos:, еднорозите, самовилите и евоксите, сега се на спротивната страна.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знаат убаво кој како навива, не само Данците туку и Германците. Имаш по нет сврти види на кој му симнуваат капа за навивање. Е сега може тебе не ти е убаво навивањето оти ние не палиме знамиња и не се закануваме на играчи од 17 години по соблекувални, али што е тука е прашање на вкус.
А делот во кој во полициска станица албанка им кажувала на Македонци како се пишува :pos::pos:
Може и правописно ги поправала, се бива. На која вицотека ова го прочита де сподели.
И за крај кога пишуваш Веле сила поклони се. И не само во ракомет туку Веле сила и во кошарка и уште еден поклон направи.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Така е.
Ваквите работи како палење цркви, им се гола вода. Немаат гајле ни они, ни нашиве аналитичари и останати гомна.
Битно било навивачите што извикувале. Како навивачите на Шкендија или Лирија да пеат приспивни песни.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 19:09 ---

Да, неутралните Албанци :pos:, еднорозите, самовилите и евоксите, сега се на спротивната страна.
Па никој не го оспорува тоа и Комити и Балисти пеат навредливи песни ...сепак до палење на знаме е премногу ....па и да пееа косоварите навредливи песни пак ајде да се рече и ние запеавме иако беа само 1 минута,ама до палење на знаме сепак е премногу и плус тоа имаше транспаренти на кој пишува дека Македонија не постои...сепак е премногу .
Па некој од тука рече тоа не е важно важно е што победиле ХАХААХ ,како да изгубат на домашен терен кога играле со деца до 20 години кој биле опкружени од мафијаши кој се чинело дека секој момент може да дојдат на теренот .

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Така е.
Немој така бе, они се мирни културни навивачи кои градат соживот.

А за ова навивачите во ниш се криви!

M

Muranyi

Гостин
Јас мислам дека е доста со закачување на вакви линкови како погорниот.Ај ве молам нема потреба да се креира непријатна атмосфера,тоа е тоа и ние знаеме со какви мајмуни живееме.Ги молам модераторите да го избришат погорниот линк.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Немој така бе, они се мирни културни навивачи кои градат соживот.
:pos::pos:
Зарем некој се вреѓа на ова? Па они уште правилно неможат да изговорат па уште и пеат. А како пеат тоа просто пара уши. И после како да не ги реметиш :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.632
Навредите за Тоше се најретардирана работа што сум ја слушнал на фудбалските стадиони, а таму обично ретардите царуваат, конкуренцијата е жестока. Прво, човекот додека беше жив, никого не навредил на национална база, до ден денес не знам што им згрешил на Албанците, ако може некој нека ме просветли. Второ, човекот беше омилен во цел Балкан и секаде му оддадоа почит, така да не ми е јасно зошто повторно Албанците се исклучок. И трето, Тоше не беше ни Македонец по потекло (иако несомнено си ја сакаше државата и ја претстави во најубаво светло секаде).

Така да многу глупав и нечовечки однос кон човек кој починал и со ништо не го заслужил ова.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Знаат убаво кој како навива, не само Данците туку и Германците. Имаш по нет сврти види на кој му симнуваат капа за навивање. Е сега може тебе не ти е убаво навивањето оти ние не палиме знамиња и не се закануваме на играчи од 17 години по соблекувални, али што е тука е прашање на вкус.
Кога се осмелуваш 20 пати да пееш навредливи песни на Европско натпреварување кое се пренесува од 40 држави , што останува да очекуваме дека би направиле на Маалски Турнири како тој од Косово.

Нека каже некој познавач на фудбалот што се десило во Охрид на еден прволигашки фудбалски натпревар , како му се заканувавте на еден албански клуб.

Нека каже друг познавач на малиот фудбал за деца што се организираше во Македонија , што сте им направиле на албанските деца во Битола , за време на натпревар.

Ај чекам искрено да објасни некој.

Леандра после ова треба да се пресели од темата , да најде потопол амбиент, нема срам , и птиците така прават.

Колку ли е тешко да продадеш и да глумиш цивилизираност.

А делот во кој во полициска станица албанка им кажувала на Македонци како се пишува :pos::pos:
Може и правописно ги поправала, се бива. На која вицотека ова го прочита де сподели.
Виц , не виц , тоа е.

И за крај кога пишуваш Веле сила поклони се. И не само во ракомет туку Веле сила и во кошарка и уште еден поклон направи.
Ау не , јас бев со Данска.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Това не е омраза, а шувенизам поради простата причина - не може да се признаjaт успесите на други и го нема спортсменско во спорта. Тогава за каков спорт и омраза зборуваме?!
Бре, бре, Бугарин на Албанец му кажува дека Македонците се национал шовинисти.
Ова би било како зајакот и магарето да оговараат некого дека имал големи уши.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дарди немој ти мене да ме преселуваш да не ти ја испеам навивачката песна од која си набил комплекси али во ваш стил тоналитет гавран у лет со говорна маана.
Мене неможеш да ме навреди навивачка песна од некој кој не знае да зборува, а камоли да пее. Ниту може да ме навреди спомнувањето на Тоше на кој можете знаеш каде да му се фати цела ваша нација. Ама стварно неможе да ме навреди нација како вашата или Бугарската, најискрено, не ве перципирам како нации со култура и минато. Нешто помешано, недефинирано, неразбирливо со говорни маани тешко за разбирање и за варење. Затоа не една десет песни испејте на трибини со најголемите достигнувања шкендија и лирија ( за кој патем прв пат од тебе слушнав дека постојат) и три шлепери знамиња запалете мене не ме вреѓате, самите си се вреѓате со покажување на нивото на кое сте стасале во 2012.
Ајде сега заедно јас ќе викам УУУУУУУУ ти АААААААААА и заедно МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНИЈА !:icon_lol:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бре, бре, Бугарин на Албанец му кажува дека Македонците се национал шовинисти.
Ова би било како зајакот и магарето да оговараат некого дека имал големи уши.
За разлика от некои луге, jaс не зборувам обшто, а поединично. Jaс не судам за лугето,дали са македонци, албанци или кинези. Дали правиш разлика?
Еве ти точен пример за поредниот националшувенизам, коjто отрича и култура и минато.
Ама стварно неможе да ме навреди нација како вашата или Бугарската, најискрено, не ве перципирам како нации со култура и минато. Нешто помешано, недефинирано, неразбирливо со говорни маани тешко за разбирање и за варење.

Kajgana Shop

На врв Bottom