O
Orion.
Гостин
Така мислиш ти...Можеби има некои само ако се грди во фаците како пес и несредени што никој не сака да ги погледни, а за овие другиве сто се бо ред не верувам дека има некоја таква на деншно бреме
Така мислиш ти...Можеби има некои само ако се грди во фаците како пес и несредени што никој не сака да ги погледни, а за овие другиве сто се бо ред не верувам дека има некоја таква на деншно бреме
Нема објективна причина. Се е субјективно. I just want it that way.Значи фино си прашав.
Ви се може, си се чувате, мене ми се може, си се сексам.
Единствено ме интересира зошто?
Објективна причина во неколку реченици.
Аха и мислиш дека со тоа што си невина ќе добиеш внимание од некој богаташ и ќе ти ја купи таа твоја невиност.Искрено мислам дека се правиш нешто што не си само да провоцираш и да добиеш на внимание од машкиот пол.Друго мислам дека имаш повеќе стаж добиено од другиве девојки.Трето ако велиш дека си ти таа затворена во корупка и чекаш време да метаморфозираш во пеперутка со тоа што ќе се чуваш до брак,за мене си девојка што живее во бајките и премногу гледала цртани филмови на дизни.А кога ќе се венчаш со било кој ќе разбереш дека нема сродна душа,затоа што тоа време што ќе си ја поминела младоста и ќе си се забавувала,мака ќе мачиш во судници и со трошковите и проблемите со разводот.Учи од грешките на другите,времињата се променија,машки што бркаат девојки што се помлади се искомплексирани личности што немаат самодоверба,не знаат што сакаат и немаат искуство со женски.Ако сакаш да најдеш перфектен маж мора да поминеш со 10 за да знаеш што ти се свиѓа,што не.Нема објективна причина. Се е субјективно. I just want it that way.
А не сум грда (ко што тврдат сите дека таквите од што никој не ги сака се чуваат).
Не гледам причина да тоа да ги интересира другите.
Мене не ме интересира зошто ти си спиела со некој пред брак. Не само ти, било која...
Нема што да се дискутира на темава. Многу е простачка...
Па зошто пишуваш бе девојче ако е простачка? Зошто си се зачленила на форум ако не сакаш да дискутираш? Јас еве не сметам дека е простачка. И само побарав објаснување, зашто навистина не сфаќам зошто некој би го правел ова. „Така ми текнало“ не е причина. Инфантилно однесување е, што не прилега на никој што има наполнето повеќе од 10 години. Ако ти на тој начин ги носиш одлуките во твојот живот тогаш никаков химен нема да ти помогне и да ти даде на вредност. Тоа значи дека не размислуваш, немаш изградено став и немаш карактер, а тоа не можеш да го замениш со едно тенко парче месо, кое верувај, никој во твојот живот нема да го цени толку колку што си го цениш сама.Нема објективна причина. Се е субјективно. I just want it that way.
А не сум грда (ко што тврдат сите дека таквите од што никој не ги сака се чуваат).
Не гледам причина да тоа да ги интересира другите.
Мене не ме интересира зошто ти си спиела со некој пред брак. Не само ти, било која...
Нема што да се дискутира на темава. Многу е простачка...
Зошто мислиш дека ми е гајле дали некој ќе ме цени или не според тоа?Па зошто пишуваш бе девојче ако е простачка? Зошто си се зачленила на форум ако не сакаш да дискутираш? Јас еве не сметам дека е простачка. И само побарав објаснување, зашто навистина не сфаќам зошто некој би го правел ова. „Така ми текнало“ не е причина. Инфантилно однесување е, што не прилега на никој што има наполнето повеќе од 10 години. Ако ти на тој начин ги носиш одлуките во твојот живот тогаш никаков химен нема да ти помогне и да ти даде на вредност. Тоа значи дека не размислуваш, немаш изградено став и немаш карактер, а тоа не можеш да го замениш со едно тенко парче месо, кое верувај, никој во твојот живот нема да го цени толку колку што си го цениш сама.
ами ако не ти се погоди сексот со мажот ти, тогаш шо прајме. или полошо што ако тој не е задоволен со твоите перформанси во креветот.Зошто мислиш дека ми е гајле дали некој ќе ме цени или не според тоа?
Гледаш дека ти реплицирав пошо тебе те интересира. Ти кажав дека е лична одлука. Ти ми бараш причина зошто е лична одлуката? Како ја донесе?
Тоа е исто како да ме прашаш „Зошто ти се свиѓа реге музика? Зошто не сакаш да слушаш Ријана?“
Луѓето кои слушаат Ријана ичне им е битна музиката, битно да свири нешто, if ya know what i mean..
Не си сфаќај одма лично, не реков дека ти си проста ако пишуваш на темава
Јас не ти побарав тебе да ми пишеш причина. Јас побарав некој што сака да ми напише причина зошто донел таква одлука затоа што не ми е јасно што би можело да биде логична причина за таквата одлука. Јас не размислувам така и сакам да прочитам мислење на некој, пред се што го има, и што размислува спротивно од мене. Доколку немаш мислење, зошто ми реплицираше?Зошто мислиш дека ми е гајле дали некој ќе ме цени или не според тоа?
Гледаш дека ти реплицирав пошо тебе те интересира. Ти кажав дека е лична одлука. Ти ми бараш причина зошто е лична одлуката? Како ја донесе?
Тоа е исто како да ме прашаш „Зошто ти се свиѓа реге музика? Зошто не сакаш да слушаш Ријана?“
Луѓето кои слушаат Ријана ичне им е битна музиката, битно да свири нешто, if ya know what i mean..
Не си сфаќај одма лично, не реков дека ти си проста ако пишуваш на темава
Леле, очи ке си ископам што се прочитав пред малку.
Значи, менталитетот ни е неверојатен, не знам дали да плачам или да се смеам.
И се изначитав што се изначитав, сега само едно ме интересира. Зошто?
Зошто некој би се чувал до брак? Не е ова реторичко прашање, навистина ме интересира, така да, ако е некој така љубезен да ми одговори би била многу благодарна.
ne da mislam taka nego taka eТака мислиш ти...
Значи еве јас ќе се потрудам да ти објаснам, барем зошто јас мислам дека некои женски живеат со паролата - невина до брак-.Јас не ти побарав тебе да ми пишеш причина. Јас побарав некој што сака да ми напише причина зошто донел таква одлука затоа што не ми е јасно што би можело да биде логична причина за таквата одлука. Јас не размислувам така и сакам да прочитам мислење на некој, пред се што го има, и што размислува спротивно од мене. Доколку немаш мислење, зошто ми реплицираше?
И не знам како доаѓаш до заклучоциве ама во ниеден момент не сфатив лично ништо од она што имаш пишано, а и воопшто не можам да сфатам лично нешто од некој што не ме познава каква личност сум. Доколку ти одлуката за кога и со кого да имаш сексуални односи ја сведуваш на исто ниво со бирање на која музика ќе ја слушаш, тогаш секоја чест на ставовите. Навистина, не се чуствувај повикана да ми реплицираш.
Кукле, намири се.Кучко, што вреѓаш?
Ти реплицирав.
Си имам принципи.
Не барам некој да ми каже фала.
Не го праам тоа за другите.
Сакам да биде така.
Која друга и да ја прашаш, истото ќе ти го каже.
Ама на луѓево и да им нацрташ, нема да им биде доволно.
Ретард.
Те мислев за попаметна -.-
Баш поради тоа што не верувам дека и постојат многу такви семејства, затоа и се чудам. А и оние што се од такви семејства, најчесто се класифицирани во кохортата на „затуцани“ девојки, а за нив тоа нели не е необично.Значи еве јас ќе се потрудам да ти објаснам, барем зошто јас мислам дека некои женски живеат со паролата - невина до брак-.
Најверојатно живеат во некое премногу патријахално семејство каде мажот е главата на семејството и каде он ги носи најважните одлуки. Жената е само предмет и нејзина единствена улога е да изиграва домаќинка. Во такво опкружување НЕ дај боже жената да дошла скината. Ќе пукне брука, срамота, како може таква работа и слични глупости. Така да некое девојче кое пораснало во некоја таква или слична средина и се наполнила главата со такви глупости и си има психички кочници и не може да се опушти во сексот. Барем по мене ова е единствената причина која можам да ја пронајдам зошто во спротивно не е нормално ниту здраво некој на 24 + години да не чувствува потреба за секс.
И да точно е дека порано се чувале до брак но просечната граница на стапување во брак е 16-17 години, ако имаш наполнето 20 год веќе си стара мома.