Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
daj be dzabe ne pravete diskusii se znae deka procentotot na vakvi zenski e pomal od onoj grcija da ne priznae pod ustavnoto ime (cisto pravam komparacija) a mozebi i pomal

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Значи фино си прашав.
Ви се може, си се чувате, мене ми се може, си се сексам.
Единствено ме интересира зошто?
Објективна причина во неколку реченици.
Нема објективна причина. Се е субјективно. I just want it that way.
А не сум грда (ко што тврдат сите дека таквите од што никој не ги сака се чуваат).
Не гледам причина да тоа да ги интересира другите.
Мене не ме интересира зошто ти си спиела со некој пред брак. Не само ти, било која...
Нема што да се дискутира на темава. Многу е простачка...

S

Stef Bachatero

Гостин
А не сум грда (ко што тврдат сите дека таквите од што никој не ги сака се чуваат).
Мене не ме интересира зошто ти си спиела со некој пред брак. Не само ти, било која...
Аха и мислиш дека со тоа што си невина ќе добиеш внимание од некој богаташ и ќе ти ја купи таа твоја невиност.Искрено мислам дека се правиш нешто што не си само да провоцираш и да добиеш на внимание од машкиот пол.Друго мислам дека имаш повеќе стаж добиено од другиве девојки.Трето ако велиш дека си ти таа затворена во корупка и чекаш време да метаморфозираш во пеперутка со тоа што ќе се чуваш до брак,за мене си девојка што живее во бајките и премногу гледала цртани филмови на дизни.А кога ќе се венчаш со било кој ќе разбереш дека нема сродна душа,затоа што тоа време што ќе си ја поминела младоста и ќе си се забавувала,мака ќе мачиш во судници и со трошковите и проблемите со разводот.Учи од грешките на другите,времињата се променија,машки што бркаат девојки што се помлади се искомплексирани личности што немаат самодоверба,не знаат што сакаат и немаат искуство со женски.Ако сакаш да најдеш перфектен маж мора да поминеш со 10 за да знаеш што ти се свиѓа,што не.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Нема, денес на секоја си и втор.. Такво време дое јбг :D

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Па зошто пишуваш бе девојче ако е простачка? Зошто си се зачленила на форум ако не сакаш да дискутираш? Јас еве не сметам дека е простачка. И само побарав објаснување, зашто навистина не сфаќам зошто некој би го правел ова. „Така ми текнало“ не е причина. Инфантилно однесување е, што не прилега на никој што има наполнето повеќе од 10 години. Ако ти на тој начин ги носиш одлуките во твојот живот тогаш никаков химен нема да ти помогне и да ти даде на вредност. Тоа значи дека не размислуваш, немаш изградено став и немаш карактер, а тоа не можеш да го замениш со едно тенко парче месо, кое верувај, никој во твојот живот нема да го цени толку колку што си го цениш сама.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Па зошто пишуваш бе девојче ако е простачка? Зошто си се зачленила на форум ако не сакаш да дискутираш? Јас еве не сметам дека е простачка. И само побарав објаснување, зашто навистина не сфаќам зошто некој би го правел ова. „Така ми текнало“ не е причина. Инфантилно однесување е, што не прилега на никој што има наполнето повеќе од 10 години. Ако ти на тој начин ги носиш одлуките во твојот живот тогаш никаков химен нема да ти помогне и да ти даде на вредност. Тоа значи дека не размислуваш, немаш изградено став и немаш карактер, а тоа не можеш да го замениш со едно тенко парче месо, кое верувај, никој во твојот живот нема да го цени толку колку што си го цениш сама.
Зошто мислиш дека ми е гајле дали некој ќе ме цени или не според тоа?
Гледаш дека ти реплицирав пошо тебе те интересира. Ти кажав дека е лична одлука. Ти ми бараш причина зошто е лична одлуката? Како ја донесе?
Тоа е исто како да ме прашаш „Зошто ти се свиѓа реге музика? Зошто не сакаш да слушаш Ријана?“
Луѓето кои слушаат Ријана ичне им е битна музиката, битно да свири нешто, if ya know what i mean.. :)
Не си сфаќај одма лично, не реков дека ти си проста ако пишуваш на темава :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.513
Гледаш дека ти реплицирав пошо тебе те интересира. Ти кажав дека е лична одлука. Ти ми бараш причина зошто е лична одлуката? Како ја донесе?
Тоа е исто како да ме прашаш „Зошто ти се свиѓа реге музика? Зошто не сакаш да слушаш Ријана?“
Луѓето кои слушаат Ријана ичне им е битна музиката, битно да свири нешто, if ya know what i mean.. :)
ами ако не ти се погоди сексот со мажот ти, тогаш шо прајме. или полошо што ако тој не е задоволен со твоите перформанси во креветот.
некоја би чекала секс пред брак од неколку причини од кои ни една не е здрава уште помалце паметна, а најлошата е да немаш потреба или нагон за парење со други зборови фригидна.
мажите ладно го сакаат само пивото, но не и жената.
мислам во денешно време никој ама баш ништо нема да ти речи или преречи, а ако ти преречи верувајми дека не би сакала со таков да го поминиш целиот твој живот, така да опуштисе и уживај. животот е премногу краток за да си скратиш едно од најубавите нешта за кои и вреди да се живее.
сега ако немаш нагон за парење што е најнормална најприродна работа, или едноставно сакаш да се самоизмачуваш тоа е твое право, ама никој нема фала да ти речи .
п.с а да секогаш имаш опција анален секс, таму никој неможе да те провери колку си невина и од кога не си;)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Јас не ти побарав тебе да ми пишеш причина. Јас побарав некој што сака да ми напише причина зошто донел таква одлука затоа што не ми е јасно што би можело да биде логична причина за таквата одлука. Јас не размислувам така и сакам да прочитам мислење на некој, пред се што го има, и што размислува спротивно од мене. Доколку немаш мислење, зошто ми реплицираше?
И не знам како доаѓаш до заклучоциве ама во ниеден момент не сфатив лично ништо од она што имаш пишано, а и воопшто не можам да сфатам лично нешто од некој што не ме познава каква личност сум. Доколку ти одлуката за кога и со кого да имаш сексуални односи ја сведуваш на исто ниво со бирање на која музика ќе ја слушаш, тогаш секоја чест на ставовите. Навистина, не се чуствувај повикана да ми реплицираш.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Леле, очи ке си ископам што се прочитав пред малку.

Значи, менталитетот ни е неверојатен, не знам дали да плачам или да се смеам.

И се изначитав што се изначитав, сега само едно ме интересира. Зошто?
Зошто некој би се чувал до брак? Не е ова реторичко прашање, навистина ме интересира, така да, ако е некој така љубезен да ми одговори би била многу благодарна.

za da mu dokazi na toj sto ke se zeni za nea deka mu bila verna :)
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 20:09 ---
Така мислиш ти...
ne da mislam taka nego taka e :)

S

Sagan

Гостин
Има.
А зарем има уште такви машки кои бараат женски кои се чуваат до првата брачна ноќ?

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Јас не ти побарав тебе да ми пишеш причина. Јас побарав некој што сака да ми напише причина зошто донел таква одлука затоа што не ми е јасно што би можело да биде логична причина за таквата одлука. Јас не размислувам така и сакам да прочитам мислење на некој, пред се што го има, и што размислува спротивно од мене. Доколку немаш мислење, зошто ми реплицираше?
И не знам како доаѓаш до заклучоциве ама во ниеден момент не сфатив лично ништо од она што имаш пишано, а и воопшто не можам да сфатам лично нешто од некој што не ме познава каква личност сум. Доколку ти одлуката за кога и со кого да имаш сексуални односи ја сведуваш на исто ниво со бирање на која музика ќе ја слушаш, тогаш секоја чест на ставовите. Навистина, не се чуствувај повикана да ми реплицираш.
Значи еве јас ќе се потрудам да ти објаснам, барем зошто јас мислам дека некои женски живеат со паролата - невина до брак-.
Најверојатно живеат во некое премногу патријахално семејство каде мажот е главата на семејството и каде он ги носи најважните одлуки. Жената е само предмет и нејзина единствена улога е да изиграва домаќинка. Во такво опкружување НЕ дај боже жената да дошла скината. Ќе пукне брука, срамота, како може таква работа и слични глупости. Така да некое девојче кое пораснало во некоја таква или слична средина и се наполнила главата со такви глупости и си има психички кочници и не може да се опушти во сексот. Барем по мене ова е единствената причина која можам да ја пронајдам зошто во спротивно не е нормално ниту здраво некој на 24 + години да не чувствува потреба за секс.
И да точно е дека порано се чувале до брак но просечната граница на стапување во брак е 16-17 години, ако имаш наполнето 20 год веќе си стара мома.
И друго Елеанор и јас се сложувам со некој погоре што напиша....мислам дека на ниту еден маж нема да му биде драго да земе жена која има 27 години и сеуште е невина, со оваја забелешка ниту мислам да влегувам во конфликт со тебе ниту ти ја осудувам одлуката, само ти кажувам дека веќе на никој не му е дојдено до тоа дали си невина или не, повеќе ги интересира дали знаеш како и со што да го излудиш мажот.
И еве едно прашање до тебе- Што ти е целта што сакаш да ја постигнеш со тоа што ќе останеш невина до брак? Дали ова значи дека и кога би имала подолгогодишна врска во истата не би практикувала секс? Ствано ме интересираo_O

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
И циганките се чуваат до прва брачна ноќ. Само што на нив првата брачна ноќ им е после првите неколку менструации.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Кучко, што вреѓаш?
Ти реплицирав.
Си имам принципи.
Не барам некој да ми каже фала.
Не го праам тоа за другите.
Сакам да биде така.
Која друга и да ја прашаш, истото ќе ти го каже.
Ама на луѓево и да им нацрташ, нема да им биде доволно.
Ретард.
Те мислев за попаметна -.-
Кукле, намири се.
Кога ќе создаваш лажен лик, бар потруди се да го осмислиш до крај, а не вака.
И јас мислев дека ќе добијам одговор, така да двете сме разочарани.
Ми те оставам со твоите бунтовничко - револуционерни мисли.
Over&out.
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 11:46 ---
Значи еве јас ќе се потрудам да ти објаснам, барем зошто јас мислам дека некои женски живеат со паролата - невина до брак-.
Најверојатно живеат во некое премногу патријахално семејство каде мажот е главата на семејството и каде он ги носи најважните одлуки. Жената е само предмет и нејзина единствена улога е да изиграва домаќинка. Во такво опкружување НЕ дај боже жената да дошла скината. Ќе пукне брука, срамота, како може таква работа и слични глупости. Така да некое девојче кое пораснало во некоја таква или слична средина и се наполнила главата со такви глупости и си има психички кочници и не може да се опушти во сексот. Барем по мене ова е единствената причина која можам да ја пронајдам зошто во спротивно не е нормално ниту здраво некој на 24 + години да не чувствува потреба за секс.
И да точно е дека порано се чувале до брак но просечната граница на стапување во брак е 16-17 години, ако имаш наполнето 20 год веќе си стара мома.
Баш поради тоа што не верувам дека и постојат многу такви семејства, затоа и се чудам. А и оние што се од такви семејства, најчесто се класифицирани во кохортата на „затуцани“ девојки, а за нив тоа нели не е необично.

Но што правиме со модерниве девојки што го пласираат ваквиот став. Ете, не се грди, не се затуцани, излегуваат, се дружат, се сметаат за рамноправни и сепак носат ваква одлука. Ме интересира кое е нивното објаснување пред себе за ваквиот начин на живот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Малата е банирана. Контролирајте се што пишувате.

Kajgana Shop

На врв Bottom